שאלה על שמות

OnlyNick

New member
גם לא חח

אנדריי וסטיפן אלה שמות יווניים, איוון זה זה יוחנן. לגבי אלונה אני לא בטוח.

goblinit12

New member
מה שבטוח שאליונה זה שם רוסי=)

לי קוראים ככה=) ואני יודעת את מקור השם שלי...

vk3

New member
לא כול כך...

המקור הראשוני הוא יווני...

danochka

New member
תגיד,אתה רוסופוב?

כי כל ההודעות שלך גובלות ברוסופוביה.

DeAth ScrEaM

New member
../images/Emo4.gif

למה היא צריכה לשנות את השם שלה כדי שמישהו אחר יוכל להגות אותו בדרך שיותר נוחה לו? מה יהיה? :|

danochka

New member
נכון

זה מזכיר לי את הסיפור שקראתי על איזה שבט אפריקאי,שיש בשבט הזה מסורת להחליף שם כל 10 שנים

אתיופים שינו שמות. כי בעברית זה

נשמע נורא, בסה``כ המלצתי. יש לי שכנה קווקזית ששינתה מ``נונה`` ל``אילנה`` . אבל לא בתעודת זהות. רק כדי להשתלב כאן. ויש לה בן שקוראים לו ``רנטיק`` והוא שינה ל``רוני``, וכשאני קורא לו רנטיק הוא מתעצבן ואומר לי שזה לא שם יהודי ושאקרא לו רוני ! פעם אתיופי אמר לי שקוראים לו דויד ולא האמנתי לו הוא הראה לי ת.ז. והיה כתוב שם אתיופי מוזר עם לפחות 20 אותיות. אז טוב שיש לו כינוי שלא יצחקו עליו. ולי קוראים גלעד מאז ומתמיד :)

OnlyNick

New member
שם זה דבר קדוש

בכלל שמתי לב שבארץ יש זלזול טוטאלי בשם של בנאדם, כותבים איך שבא להם, אז מה אם החסירו אות בשם המשפחה... ברוסיה זה דבר מאוד חמור אם מאייתים לא נכון את השם, אבל בארץ לא אכפת, מחרבשים מה ששמעו. השם שלך זה אתה. מי שלא מכבד את השם שלי- זה כמו שהוא לא מכבד אותי.

danochka

New member
צודק

מי שצוחק על שמות הוא טיפש ופרימיטיב ולא שווה התייחסות.

נכון. אבל ישראלים זה עם שצוחק ו

ומעליב אחד את השני (ערסים וכו`. . ). אז אולי תחשבו על זה. רוב הישראלים יצחקו על שם של אדם. שאזכיר את האתיופי ששמו היה עם לפחות 20 אותיות, אני לא הייתי מסוגל אפילו לומר את זה, ועוד במבטא זה נשמע איום ונורא, אני לא צוחק על אחרים. בכל מיקרה אני שמח להודיע על עלייה חדשה מצפון אמריקה(שמעתי ברדיו, 100000או 10000 לא שמתי לב) הבעיה שהם לא באים לחיפה :( חבל מאוד מאוד, אמריקאית ממוצא סקנדינבי זה דבר שבפירוש מקובל עליי , יש אולי פורום? טוב נמשיך לסבול את חיפה ... אוף .

DeAth ScrEaM

New member
אז חבל

בעיה של אלה שלא יכולים לקבל את השונה. ומשום מה לי קוראים יאנה כבר 17 שנים ועדיין לא זכור לי שצחקו עליי. וכמו שכבר אמרו מעליי, שם זה דבר קדוש. נקודה. לא משנים אותו בשביל מישהו אחר שלא מסוגל לקבל אותך כמו שאתה.

danochka

New member
תקשיבו לסיפור הבא

כשרק עלינו לישראל אמא שלי עבדה כשנתיים כמטפלת בגלל שלא ידעה עברית.הקשיש שהיא טיפלה בו כל הזמן היה אומר את השם שלה בצורה לא נכונה,כל פעם היה ממציא גרסה חדשה לשם שלה וזה ממש עצבן אותה.אז אמרתי לה להתחיל להגות את שם שלו בצורה לא נכונה.אז תאמינו או לא,אבל הוא הבין את הרמז ותוך יומיים התחיל להגות את השם שלה כמו שצריך.

מה שמך? אני אגיד לך אם הוא נשמע טוב

לאוזניים ישראליות. יש שמות שנשמעים מוכרים אוניברסאליים כאלה שלא צריך לשנות כמו: אלכס וכו`. . .

danochka

New member
במקרה שלי זו שאלה לא רלוונטית

תסתכל על הכינוי שלי ותבין למה...

למעלה