הברווז המכוער
New member
וזה מזכיר לי את הבדיחה על אותו עורך דין צעיר עשיר ומפורסם
שהיה לו משרד עורכי דין ענק בגודל קומה שלמה במגדלי ויצמן שמת ועלה השמיימה...
הוא מוצא את עצמו באולם לובי ענק עם דלפק קבלה גדול ושם יושב מלאך...
הוא פונה למלאך שמסביר לעורך הדין שהוא בעצם מת...
שואל ידידנו את המלאך "איך זה יתכן שאני מת כול כך צעיר ?! אני בסך הכול בן 40 ...
המלאך בודק בספר ואומר לידידנו, "לפי הרישומים אתה אכן צריך היית לחיות עד גיל 90 אבל "...
"אז תחזיר אותי" דרש ידידנו...
"אני לא מוסמך להחזיר" עונה המלאך "אני רק פקיד קבלה, אבל אם אתה רוצה לערער אז תעמוד בסוף התור הארוך שאתה רואה שם בקצה האולם וכנס תערער אצל ריבונו של עולם"...
"אז תן לי צילום מהספר כדי שתהיה לי הוכחה שחלה כאן טעות" ביקש עורך הדין...
המלאך מושית צילום מסמך עם החתימה של אלוהים ואומר לידידנו: "אני עובד איתו כבר חמשת אלפים שנה ועד היום הוא לא עשה אף טעות, אבל נסה, אולי תצליח"...
ניגש ידידנו לסוף התור עם המסמך בידו והמתין בסבלנות...
וכשהגיע תורו שואל אותו ריבונו "מה הבעיה ידידי הצעיר ?!"...
אומר לו ידידנו:" הבעיה היא שאני צעיר ומלאך המוות לקח אותי מוקדם מידי גם על-פי הרישומים שלכם כאן בשמיים שאתה עצמך חתום עליהם" תוך שהוא מגיש לריבונו את הצילום ממלאך הקבלה להוכחת דבריו...
מסתכל ריבונו על ידידנו ושאול: "וכי איך עשית את החשבון ?"...
"מה זא אומרת?!" תוהה ידידנו "נולדתי בתאריך X לקחו אותי בתאריך Y סה"כ 40 שנה מתוך 90 חסר 50 שנה והנה אתה ריבונו חתום בעצמך על המסמך"...
פונה ריבונו לידידנו ושואל " אתה רואה את הארונות האלה בקצה שם ?"...
"כן" עונה ידידנו "אלה הארונות מהמשרד שלי"...
ריבונו מסמן למלאך שעמד לימנו לפתוח את הארונות שבתוכם נראים אין ספור תיקים וקלסרים...
"אתה מכיר את הקלסרים האלה ?" שואל ריבונו...
"כן , וודאי" עונה ידידנו "זה מהמשרד שלי"...
המלאך פותח לפני ידידנו כמה קלסרים וריבונו שואל את ידידנו: "אתה מזה את החתימות על המסמכים האלה ?"...
"מה זאת אומרת מזהה," עונה ידידנו: "בוודאי שאני מזהה, אלה החתימות והחותמות שלי" ...
"אז ככה" אומר אלוהים לידידנו " בשבוע שעבר עברתי על כול התיקים שלך במשרד ומצאתי שלפי שעות העבודה שדיווחת ושגבית מהלקוחות שלך ושעליהם אתה חתום כפי עניך הרואות, אתה כבר בן מאה ועשרים, הווה אומר שאתה עדיין באובר של 30 שנה בנוסף לתישעים שהסתיימו ושאותם נקזז מהגילגול הבא שלך"...
"ואגב" המשיך אלוהים עם קריצה "זה חשבון חלקי ורק על השעות שדיווחת שגבית ועוד לא דיברנו השעות שלא דיווחת שגבית וגם לא על מה שגבית מבלי שעשית, אבל אלה ידונו בנפרד במחלקה הפלילית"...
שהיה לו משרד עורכי דין ענק בגודל קומה שלמה במגדלי ויצמן שמת ועלה השמיימה...
הוא מוצא את עצמו באולם לובי ענק עם דלפק קבלה גדול ושם יושב מלאך...
הוא פונה למלאך שמסביר לעורך הדין שהוא בעצם מת...
שואל ידידנו את המלאך "איך זה יתכן שאני מת כול כך צעיר ?! אני בסך הכול בן 40 ...
המלאך בודק בספר ואומר לידידנו, "לפי הרישומים אתה אכן צריך היית לחיות עד גיל 90 אבל "...
"אז תחזיר אותי" דרש ידידנו...
"אני לא מוסמך להחזיר" עונה המלאך "אני רק פקיד קבלה, אבל אם אתה רוצה לערער אז תעמוד בסוף התור הארוך שאתה רואה שם בקצה האולם וכנס תערער אצל ריבונו של עולם"...
"אז תן לי צילום מהספר כדי שתהיה לי הוכחה שחלה כאן טעות" ביקש עורך הדין...
המלאך מושית צילום מסמך עם החתימה של אלוהים ואומר לידידנו: "אני עובד איתו כבר חמשת אלפים שנה ועד היום הוא לא עשה אף טעות, אבל נסה, אולי תצליח"...
ניגש ידידנו לסוף התור עם המסמך בידו והמתין בסבלנות...
וכשהגיע תורו שואל אותו ריבונו "מה הבעיה ידידי הצעיר ?!"...
אומר לו ידידנו:" הבעיה היא שאני צעיר ומלאך המוות לקח אותי מוקדם מידי גם על-פי הרישומים שלכם כאן בשמיים שאתה עצמך חתום עליהם" תוך שהוא מגיש לריבונו את הצילום ממלאך הקבלה להוכחת דבריו...
מסתכל ריבונו על ידידנו ושאול: "וכי איך עשית את החשבון ?"...
"מה זא אומרת?!" תוהה ידידנו "נולדתי בתאריך X לקחו אותי בתאריך Y סה"כ 40 שנה מתוך 90 חסר 50 שנה והנה אתה ריבונו חתום בעצמך על המסמך"...
פונה ריבונו לידידנו ושואל " אתה רואה את הארונות האלה בקצה שם ?"...
"כן" עונה ידידנו "אלה הארונות מהמשרד שלי"...
ריבונו מסמן למלאך שעמד לימנו לפתוח את הארונות שבתוכם נראים אין ספור תיקים וקלסרים...
"אתה מכיר את הקלסרים האלה ?" שואל ריבונו...
"כן , וודאי" עונה ידידנו "זה מהמשרד שלי"...
המלאך פותח לפני ידידנו כמה קלסרים וריבונו שואל את ידידנו: "אתה מזה את החתימות על המסמכים האלה ?"...
"מה זאת אומרת מזהה," עונה ידידנו: "בוודאי שאני מזהה, אלה החתימות והחותמות שלי" ...
"אז ככה" אומר אלוהים לידידנו " בשבוע שעבר עברתי על כול התיקים שלך במשרד ומצאתי שלפי שעות העבודה שדיווחת ושגבית מהלקוחות שלך ושעליהם אתה חתום כפי עניך הרואות, אתה כבר בן מאה ועשרים, הווה אומר שאתה עדיין באובר של 30 שנה בנוסף לתישעים שהסתיימו ושאותם נקזז מהגילגול הבא שלך"...
"ואגב" המשיך אלוהים עם קריצה "זה חשבון חלקי ורק על השעות שדיווחת שגבית ועוד לא דיברנו השעות שלא דיווחת שגבית וגם לא על מה שגבית מבלי שעשית, אבל אלה ידונו בנפרד במחלקה הפלילית"...