שאלה על שכ"ט ,

שלמה

מה שאתה מציע זה שכר לפי שעה .
אתה מבין ששכר לפי שעה הוא הרבה יותר יקר משכר גלובלי.
יש עורכי דין שהשכר שלהם לשעה הוא 2000 ש"ח לכל שעה .
שכר לשעה נקבע ברוטו מהמחזור של אותו עורך דין .
וזה לא עורכי דין גדולים . .
יצוג נכים עבור עורך דין הוא עסקה כלכלית לכל דבר .
כשאתה עורך דין בעל משרד אתה מקים לעצמך עסק כלכלי.
אתה לא פילטרופ.

רועיי29

New member
מסכים לגמרי עם הניתוח של שלמה ולכן הצעתי

לפנות לועדת האתיקה של הלשכה במידה והעו"ד לא מסכים להחזיר את הפרש שכ"ט ששולם לו על הצלחה עתידית שבוטלה לאחר פחות משנה.

שלמה

כל מה שיש לי לומר לך זה שאתה לא מממש מודע למחירים.
עורך דין השכר שלו ברוטו נגזר מהמחזור העיסקי שלו.
פשוט.
שכר של 500 ש"ח לשעה , הוא לא שכר שקיים לפחות לא בתל אביב.

yd33

New member
תודה על התגובות עו"ד בית און , אבל

בוא נניח לרגע בצד את הויכוח על שכ"ט שעו"ד צריך או ראוי לקבל .
השאלה שלי היא אם נשללה זכאותי ושילמתי מראש לתקופה של מספר שנים , האם העו"ד צריך להחזיר את הסכומים ששולמו לו על השנים שבהם למעשה אני לא מקבל כלום ממשהב"ט ?
ואם אני מגיש ערעור דרך אותו עו"ד , הוא שוב מבקש ממני לשלם לו על אותה תקופה ( כמובן במידה והערעור שלי יתקבל ) . האם אין כאן כפל על אותם חודשים ?
לי נראה שמגיעים לי ההחזרים . לפחות ככה זה מבחינה רציונלית , של הגיון פשוט .
האם מבחינה משפטית זה לא ככה ?

yd33

New member
שאלה על שכ"ט ,

הוכרתי כנכה צה"ל ושילמתי לעו"ד שכ"ט לתקופה של 3שנים אחוזים מסוימים מקצבתי .
כעת , אחרי פחות משנה מאז שהוכרתי , נשללה זכותי ( ע"י רופא שלא ברא השטן ... ) ועו"ד מסרב להחזיר לי את הסכום ששולם ואף מבקש שבמידה וההכרה תחזור לאחר הערעור , אתחיל לשלם שוב ל-3 שנים את האחוזים האלה . האם אין כאן כפל מסוים ? זה נראה לכם הוגן או צודק ? מה נהוג בד"כ ?

החזרים

תראה אני לא יודע עם מי אתה עובד.
אבל אני יודע שעורך דין שעורך איתך הסכם שכר טרחה , וכולל בו רכיבים של שכר טרחה מותנה באחוזים , כמו 15 אחוז מהתגמול לתקופה של 70 חודשים , סתם לצורך הדוגמא , ויום אחד מחליט קצין תגמולים להפחית את האחוזים עורך הדין לא צריך להשיב לך כסף , היות וביום שנקבעו לך האחוזים שמזכים את עורך הדין בשכר הטרחה אתה קיבלתה אותם , אם לאחר זמן האחוזים הופחתו זה לא באשמת עורך הדין , והחוזה בינייכם הסתיים ביום ששילמת את הכספים שמגיעים לעורך הדין.
עכשיו אם לאחר מכן הורידו לך את האחוזים ואתה רוצה את שירותיו שוב פעם לאחר שכבר שילמתה לו על האחוזים , והוא מצליח להחזיר אותך לאחוזים שהופחתו לך , אתה צריך לשלם לו עליהם שוב.
עורך דין שמשקיע זמן ועבודה לא יכול להתמודד עם החזר כספי הוא גם לא צריך להתמודד עם החזר כספי , הוא ביצע את העבודה. התוצאה לא תלויה בו , אתה משלם לעורך הדין רק על השרות המשפטי והשרות הזה עולה כסף . לגבי התוצאות אם הן משתנות למה הוא צריך להחזיר כסף , יש יום קובע הוא יום התשלום , ביום הזה אחוזי הנכות שלך עלו , מכאן אתה משלם לו . אם בדרך הופחתו האחוזים למה עורך הדין צריך להחזיר לך כסף.

רועיי29

New member
עפ"י הגישה שלך יתכן שהנכה ישלם לעו"ד יותר מכל מה שיקבל

ממשרד הביטחון, כאשר שכ"ט כולל מרכיב של שכר מותנה בהצלחה. מצב כזה יעמוד לדעתך במבחן הסבירות?
אם ק. התגמולים ישנה את החלטתו ויוריד את האחוזים לאחר חודש ימים - לדעתך העו"ד לא צריך להשיב את חלק שכ"ט שהותנה בהצלחה בתיק?

רועי

הנכה לא משלם יותר ממה שהוא קיבל. אם הועלו אחוזי הנכות של הלקוח , והוא קיבל כספים כאן חלה עליו חובה לשלם כספים כנגד מה שהוא קיבל. אם לאחר מכן הורדו אחוזי הנכות הוא עדין צריך להמשיך לשלם מכוח הההחלטה הקודמת אשר גיבשה את זכותו של עורך הדין לקבל כספים. לדעתי אם הורדו אחוזי הנכות הנכה לא צריך להשיב כספים , אבל זה תלוי בהסכם.

yd33

New member
זה לא שסיימנו את ההתקשרות בינינו , אלא הגשנו

ערעור על גובה אחוזי הנכות וכתוצאה מכך למעשה התיק נפתח והרופא המרושע של משהב"ט החליט לשלול הכל ( מבלי לראות אותי שנית ) . האם עדין דעתך שאני צריך לשלם כפול על אותה התקופה ? מה נהוג , מבחינה משפטית כמובן ?
אגב , יוצא שכבר לא משתלם לי מבחינה כלכלית להגיש ערעור - וככה פועלת לה "שיטת מצליח" של משהב"ט . פשוט גורמים לנכה לפשוט את הרגל בדרך להכרה חוזרת לאחר שנשללו זכויותיו ע"י רופא אכזרי ומרושע .. ( לא רוצה לכתוב את המילה "נאצי" , זו זילות של השואה ....)

יד 33

קשה לי לענות לך על השאלה , אבל אתה יכול ללמוד מתשובתי הקודמת מה היא עמדתי.
זה שלא משתלם לך להגיש ערעור זה עניין פרטי שלך.
זה שזה אולי שיטת מצליח של משרד הביטחון זה עניין של משרד הביטחון.
יצוג משפטי הולם לא צריך לגרום לנכה לפשוט את הרגל.
יצוג משפטי הולם זה לא תיק של 200 אלף ש"ח.
לדעתי אתה מקצין .
אם בערעור הורדו אחוזי הננכות מי שהלך לערעור זה אתה , ומי שלקוח את הסיכון זה אתה.
ולכן עורך הדין לא צריך להחזיר כסף.
אם לאחר שהורדו אחוזי הנכות לאפס נגיד והלקוח שכר את עורך הדין - הלקוח צריך לשלם פעם נוספת על אחוזי הנכות , אבל אני אישתי הייתי מתחשב.

yd33

New member
אוקיי , תודה . הבנתי את עמדתך .

מה ששלמה כתב לא רלוונטי במקרה שלי , כי אנחנו הגשנו את הערעור . ( למרות שהשאלה שנשאלה היא מעניינת : מה קורה אם משהב"ט מערער ? )
&nbsp
בכל מקרה , תודה רבה על התגובות .
נראה לי שסיימתי להיות לנטל על משהב"ט , שילכו לעזאזל הרופאים שם וקציני התגמולים . אותי הם הצליחו לשבור נפשית וכלכלית גם יחד .
עכשיו להתחיל ללכת עם הראש בקיר מול ביטוח לאומי ..

&nbsp

אל תישבר

אתה יכול לעשות עוד הרבה דברים אתה יכול ליצור קשר עם עורך דין לבקש דיעה נוספת.
זה לא הכל או לא כלום.
חשוב שתבין הבחירה בביטוח לאומי היא הבחירה הרעה.

יוכבד25

New member
שכ"ט על פי אחוזים

שכ"ט בנושאים כאלה, המבוסס על שיעור מתמלוגי הנכה (ומשאר ההטבות שלהם הוא זכאי) הוא שערוריה בפני עצמה, בלי קשר למקרה שלך. אם שותפים, אז שותפים עד הסוף, כולל במכאובים ובמגבלות, לא?

yd33

New member
אני מבין דווקא את הבקשה לאחוזים של העו"ד , אבל

לא ברור לי למה אני לא מקבל בחזרה את התשלומים העתידיים שכבר שילמתי לו וכעת למעשה אני לא מקבל כלום , ועכשיו הוא מבקש שוב אחוזים .
יוצא שאני משלם פעמיים על אותה התקופה .
לא ככה ?

יוכבד25

New member
אחוזים מתגמולים

לא יודע על מה חתמת (וגם אם חתמת זה עדיין לא סוף פסוק) - אבל ההגיון אומר שאתה אמור לשלם אחוזים מתוך מה שאתה מקבל בפועל ממשרד הביטחון. נשללה ההכרה - אין תגמולים - אין תשלום לעוה"ד. אבל בטח מנהל הפורום יאיר את עינינו האם נהוג שעורכי דין מקבלים אחוזים גם על תגמולים תיאורטיים.

שכר טרחת עורך דין

שכר טרחת עורך דין נע בין שכר טרחה מקובל ובלתי מקובל.
ומ הוא המבחן לשכר טרחה מקובל , המבחן הוא שכר טרחה שמשקף את העבודה , ומנגד לא פושט מהנכה את העור.
שכר טרחה מקובל צריך להיות שווה ערך לשנה או לשנתיים של תגמולים לא יותר.
אני חושב ששכר טרחה מקובל הוא בסך הכל סכום הגיוני בפתיחת התיק שישקף את העובדה , ועוד 600 עד 1000 ש"ח לכל אחוז קבוע , בתוספת מע"מ , כאשר באחוזים הגבוהים 30 50 ויותר , לא מקובל לגבות תוספת עבור רכב אם נגבה סכום של 1000 ש"ח לאחוז.
חשוב גם להדגיש שאם יש משהוא שיש לו 20 אחוזי נכות , והוא מועלה ל30 אחוזי נכות ועורך הדין לוקח שכר טרחה נפרד על רכב הוא לא יכול לקחת שכר טרחה מלא כי לנכה יש את רוב האחוזים.
בשאלה פה שכר הטרחה לא אמור להיות מופסק אם אחוזי הנכות מורדים לנכה.

יוכבד25

New member
שכר טרחה ראוי?

ממתי אחוזי הנכות שנפסקים לנכה, מלמדים מהו שכר טרחה המשקף את העבודה שנעשתה?
ברוב המקרים, העבודה היא אותה עבודה אם הנכה לקה ב-30% או ב-50%.
אחוזי הנכות משקפים את מצבו הרפואי של הנכה ולא את היקף העבודה שהושקעה.
על פי ההגיון הזה, גם רופאים שנותנים חוות דעת לנכה, צריכים לקבל שכר טרחה בהתאם לאחוזי הנכות שנקבעים.

שכר טרחה מקובל משקף את העבודה

לשכר טרחה מקובל יש שני רכיבים , מה שקרוי פתיחת תיק , שאמור לשקף את העבודה כולל היצוג וכל הפעולות שצריכות להביא את הלקוח לאחוזי נכות .
כאשר הלקוח מקבל כר את שכר הטרחה , הוא צריך לשלם על התוצאה - התוצאה עצמה היא שווי ההטבות שהלקוח צריך לקבל רצוי ששוי ההטבות לא יעדה על שנתיים שלוש שנים , כשאני מדבר על הטבות אני מדבר רק על התגמולים. במקרה זה שכר הטרחה צריך להיות מוגבל ולא להיות עד גיל 82 שאז הופך שכר הטרחה ללא מקובל.

למעלה