שאלה על שכר עבודה

יעלה9

New member
שאלה על שכר עבודה

שלום, אל מי פונים ? עבדתי ככתבת במגאזין, הפסקתי לכתוב תקופת מה בשל שכר נמוך מדי, חזרתי לאחר שסוכם עם המפיקה-עורכת של המגאזין על תעריף גבוה יותר. לאחר שהגשתי חשבון ראשון למספר כתבות, קיבלתי שיק עבור החשבון שהגשתי. לאחר מכן כשהגשתי חשבון נוסף, לא שילמו לי כחודש של הלוך ושוב בתרוצים שונים. כשעמדתי על כך שישולם לי החשבון מייד נאמר לי ע"י בעל העתון בהתממות שלא היה ולא נברא שום הסכם חדש "ואני לא משלם תעריף כזה, זה טעות" זה כמובן שקר מוחלט המדהים הוא שגם העורכת, מן הסתם על מנת לשמור על מקום העבודה שלה, גם היא משקרת ואומרת "איתי לא סיכמת דבר, רק איתו". עלי לציין שההסכם בינינו היה בעל פה. יש בידי רק העתק החשבון הראשון והשיק כנגדו. [וכמובן הכתבות שהתפרסמו] . מה עושים ? אשמח לקבל עזרה מבאי הפורום הזה או ממנהלת הפורום. תודה.

ראשית...

עצם החשבון הראשון והשיק ששולם תמורתו מהווים ראיה לטובתך. באשר לדרך הפעולה, הרי שקודם כל יש לבדוק אם התקיימו יחסי עובד - מעביד בינך ובין העתון. אם כן, עלייך לפנות בתביעה לבית הדין האיזורי לעבודה. אם לא, הרי שעלייך להגיש תביעה לבימ"ש השלום (בסדר דין מקוצר) או ביהמ"ש לתביעות קטנות - בהתאם לגובה הסכום שאת תובעת.

למעלה