שאלה על שכנים

אני לא מסכימה איתך בכלל. וזה בכלל לא דומה

למקרה של פותחת השרשור.

אצלנו השכנים התלוננו שהזזת הכיסאות בבית שלנו מפריעה להם, וקנינו כזה דבר שמחברים לרגלי הכיסא ומונעים ממנו להרעיש כשמזיזים אותו.

ואני כן חושבת שילד לא צריך לנסוע בבית בבימבה. זה מרעיש משהו פחד, למי שגר קומה מתחת.

בבימבה משחקים בחצר. לא בבית.

בבית משותף כן צריך להתחשב אחד בשני. ואם יום אחד השכן מעלייך יפעיל יקדח במשך היום אני בטוחה שתביני את השכנה שלך.

dina199

New member
אמרת בדיוק - בית משותף.

מישהו גם צריך להתחשב בילד עם צרכים מיוחדים שרץ יחף בבית.
בבניין משותף יש הרבה רעשים , אז כנראה הוא לא היחיד.

אבל זה בדיוק מה שאמרתי,

שהמקרים שונים,

ויש הבדל בין ילד שרץ ועוד יחף בבית

לבין ילד שנוסע בבימבה בבית.

לדעתי, אלו מקרים שונים.

יש דברים שמתאימים לבית, ואי אפשר לבקש מאנשים להפסיק לעשות אותם ויש דברים שלא חייבים לעשות בבית או שבכלל לא מתאימים לעשות בית וכן צריך להתחשב אחד בשני.

dina199

New member
מה שקובע זה לא שוני בין המקרים,

אלא זהות התלונה.
התלונה היא של שכן מלמטה שמתלונן על רעש.
ואם אותו שכן מתלונן על יד שרץ יחף, מה עוד אפשר לצפות ממנו ? רק שיבין שהוא גר בבית משותף

אני ממש לא מבינה אותך.

הרי זה בדיוק מה שכתבתי קודם.

כתבתי שתרד למטה ותנסה לשמוע את הבן שלה רץ.
לעתים בגלל האקוסטיקה זה באמת נשמע נורא. ואז היא תוכל להגיד לשכנה שתשנה את התקרה שלה.
אבל אם לא שומעים כלום, אז שהשכנה אולי תקנה אטמי אוזניים או תלך לבדיקה.

דרך אגב, מה היית כותבת אם השכנה הייתה אוטיסטית, רגישה לרעשים?

לדעתי, יש הבדלים בין סוגי הרעש ויש דברים שאפשר לצפות בבית רגיל
(למשל, ילד רץ זה לא רעש חריג, אבל אם הילד נועל כפכפי עץ לדוגמה, אז למרות זכותו לרוץ בכפכפי עץ, אני חושבת שהוא היה צריך לגלות התחשבות ולרוץ יחף או בנעלי בית).
אדם ששר במטבח שלו, זה נראה לי רעש סביר,
בנאדם שמביא חברים למסיבת קריוקי זה פחות סביר
ואדם שמפעיל קונגו בבית שלו, גם זה הבית שלו, זה לא סביר. יש דרגות רעש שאינן סבירות כל שעות היממה.

dina199

New member
אני לא נגד מה שאת כותבת.

לא מזיק לעשות את כל מה שיעצו לעשות בשרשור.
אבל צריך לקחת בחשבון שגם בכוונות הכי טובות, אי אפשר לשנות אנשים, ואי אפשר לשנות את העובדה שבבית משותף
גרים הרבה אנשים.
אז אם השכן מלמטה מאיים שיפנה למשטרה (ועוד מנפנף בעובדה שיש לו בן שוטר) זה כבר אמר שהוא לא בן אדם 'קל' (או מתחשב) ולא בטוח שכל מה שיעשו בהליכה לקראתו - יעזור.
אז מה שנשאר זו העובדה שבית משוף הוא משותף ויש חוקים.

randy1982

New member
לגבי בימבה מסכימה איתך לגמרי.

יש הבדל גדול בין ילד יחף לבימבה.
בכלל, הגישה הזאת של תקפצו לי לא מובילה לשום דבר יפה.

odima1

New member
הייתי מוצאת זמן מתאים

באה אליה הביתה, מתיישבת איתה ומספרת לה בכנות על הילד.

ואם זה לא יעזור, לא עולה בדעתי משהו אחר שיעזור.

dina199

New member
שום דבר, לשכנה אין קייס.

מעל ההורים שלי יש שכן אובססיסי לפעילות גופנית (OCD ממש). הוא כל הזמן נמצא על הליכון.
אז אחרי שדיברו איתו (למעשה עם אמא שלו) כי הוא הרעיש בלילה ואי אפשר היה לישון , הוא עכשיו עושה את זה מ 6 בבוקר עד 11 בלילה. וזה מותר על פי חוק.

odima1

New member
קייס או לא קייס

תמיד כדאי לגור במקום בו נעים לחיות.
נכון שזה לא תמיד מתאפשר, אבל נראה לי שלפני שמגיעים לנקודת האל חזור, כדאי לנסות למצות את כל האפשרויות לתיקון המצב.

כי אם ננסה להיכנס לראש השכנה, אולי היא בכלל חושבת שהיא לא באה טוב מכל סיבה שהיא לאותה אמא ולכן היא לא מתחשבת בה? אולי השכנה חושבת שהאמא שונאת אותה ולכן היא עושה לה דווקא - מה שנקרא - פרנציפים על כל מיני דברים מטופשים?
אולי מנקודת ראות השכנה, מדובר באמא גרועה שמסרבת לחנך את הילד שלה וכתוצאה היא מרגישה הנפגעת מכך?

על פי נקודת ראותי, אם אותה אמא תשב עם השכנה ותסביר לה על בנה, יכולה להיווצר אצלה אמפתיה והבנה, ואולי גם יעלו רעיונות להטבת המצב.

ואם לא, לפחות האמא ידעה שהיא ניסתה לפתור את הבעיה בטוב.

dina199

New member
אבל האמא כבר הסבירה לה.

מה יותר מפורט מזה שזה ילד עם צרכים מיוחדים ולוקח תרופות ?
אני לא סתם אומרת את זה. אני כבר גרתי בחיים שלי בכמה בתים משותפים , והיו בכמה מקומות ילדים עם צרכים מיוחדים (ואפילו מבוגרים שהרעיש סתם כמו לקדוח ולדפוק מסמרים
). וגם כתבתי כאן ברשור על ההורים שלי .
מי שגר בבית משותף צריך להיות מוכן למצב שיהיו רעשים מסויימים (מותרים על פי חוק).
מי שלא מוכן - שיעבור לבית פרטי.

odima1

New member
יותר מפורט מזה זה להסביר

על האוטיזם (עליו היא לא סיפרה) ועל השילוב של האוטיזם עם ה ADHD.
הניסיון שלך וגם של הורייך, אינו כלל הניסיונות בעולם אלא שלך הפרטי
ולכן צריך לברר עם אותה אמא האם היא מרגישה שמיצתה את כל הניסיונות לפתור את הבעיה בטוב.
לגור עם שכנים כשאת בכסאח איתם, נראה לי סיוט.

dina199

New member
ברור שאפשר לעשות מה שאמרת

גם אני לא בעד לשמור סודות.
אבל אם כבר הסבירו לשכנה שזה ילד עם צרכים מיוחדים, האם לדעתך היא פתאום תהפוך למתחשבת אם יגידו לה שזה אוטיסט?.
נכון שזה נחמד כשאין כסאח עם שכנים. אבל היא בן אדם שכבר מאיימת בפניה למשטרה כי הבן שלה שוטר.ז"א הכסאח כבר קיים. ברור שכל הדוגמאות שלי שהבאתי לא זהות למצב הזה, אבל אלה כן דוגמאות מחיים בבית משותף.
למשל אני בטוחה שהאדם (הבגיר ) שגר מעל ההורים שלי הוא עם צרכים מיוחדים מסוג כלשהוא . הוא משתמש בהליכון ספורטיבי וזה עושה רעש (גם שם זה בניין ישן עם אקוסטיקה נוראית). ההורים שלי הם השכנים מלמטה (ז"א זוג קשישים בני 80).
הם דיברו (בנחת לפי הניסוח שלך
) עם האמא של האדם ההוא והשיגו שבלילה הוא לא עושה רעש. אבל אין ספק שבמשך היום הוא עושה יותר רעש מילד שרץ יחף . אז עם כסאח או בלי כסאח שכנים יישארו שכנים ואף אחד לא חי בשקט מוחלט , במיוחד בבית משותף. גם ילדים נ"טים רצים ועושים רעש
. להיפך אם ילד יהיה שקט מדי, לא ירוץ ולא יעשה רעש - אז משהו יהיה לא תקין בהתפתחות שלו

למעלה