שאלה על שכנים

bajura

New member
שאלה על שכנים

רציתי לשאול האים משהוא פה קצת מבין בחוקים.
לנו ילד בן 6 ASD + ADHD כן עם H ענקית מה לעשות.
לאחרונה אני ואבא שלו מנסים פרק ב' לאחר כמעת 6 שנים שלא חיינו ביחד. ועכשיו ביחד למשימה הלא פשוטה בכלל של לבנות בית ומשפחה מחדש יש לנו את השכנים מלמטה.
הם עולים אלינו מדי פעם בטענה שאנחנו עושים הרבה רעש. כמובן שאין אנחנו עושים שיפוצים בבית או משהוא כזה. הם שומעים בעיקר הריצות של הילד. כן הילד שלי לא כול בך יודע ללכת. הוא הולך בריצה מהסלון לשרותים ובחזרה. לא כול הזמן--לא באופן חזרתי כמו שהיה פעם. אבל אם הוא צריך לגשת למטבח הוא יעשה את זה בריצה. ואת הצעדים האלה שומעים כנירא חזק בבית של השכן למטה. כמובן שאנחנו כול הזמן מעירים לילד שצריך ללכת ולא לרוץ. אפילו מתאמנים איתו על הליכה על קצה אצבאות כי זה עושה פחות רעש, כנירא אירוניה של החיים. אבל כמה אפשר להעיר... יש גבול.. הילד לא ממש שולט בזה, במיוחד בשבת שהוא ללא ריטלין.
לא אמרתי לשכנה על האוטיזם. האבא לא אוהב לפרסם. אבל כן הסברתי שמדובר על ילד חינוך מיוחד שנמצא ללא תרופה בשבתות ולא שולט בזה. ניסיתי להסביר לה שעד עכשיו היה בבית רק את האבא ולכן הם רגילים לשקט מוחלט וכרגע יש פה משפחה וטבעי שהם ירגישו יותר רעשים. לא קיבלה את ההסבר.
אי רוצה לציין שאנחנו ממש משתדלים לצמצם את הנזק. יוצאים מהבית כול יום בשעה 7:30 ו חוזרים בשעה 20:00 ובשבתות לוקחים את הילד כמה שעות לטייל. אבל עדיין ממשיכים להגיד לנו שהרעש בלתי נסבל.

בשבת אחרון זה כבר היגיע לצעקות וכן גם אני צעקתי כי נמאס לי. זה גלש אחר כך לויכוח נוסף מכוער ביני לבין בעלי כי הוא נוטע להבין אותם ולאשים את הילד. ומאיר לו ללא הפסקה. אני לא מוכנה שהבשתות שלי יראו כאלה. ברור לי שאם היא חוזרת אני לא אפתח לה את הדלת.

והשאלה שלי היא האים מבחינה משפטית היא יכולה לעשות משהוא נגדינו כי היא מאיימת שיש לה בן שוטר. עד עכשיו גרתי אצל ההורים בבניין מלא ילדים שכול אחד הרעיש יותר מה שני ולכן לא היה מי שיתלונן. כרגע ברור לי שהמצב אחר לגמרי.

מה עושים ?

TikvaBonneh

New member
נראה לי שטיח מקיר לקיר

אולי יש מומחים לאקוסטיקה שאפשר להעזר בהם.

bajura

New member
זה אחד הדברים שחשבנו עליהם

כנירא נילך על זה למרות שזה עק יקר אני מעריכה וגם מוסיף עבודה בית

TikvaBonneh

New member
עורך דין יותר יקר

ותקני גם IROBOT יש את זה לאחותי הוא מסתובב ושואב בכיף כשהיא בעבודה. היא רק צריכה לרוקן לו את המיכל כשהיא חוזרת. שווה. נראה לי שהעניין עולה לכם בבריאות - ובריאות זה בכלל עוד יותר יקר מעורך דין.

נשמע לי ממש מוזר...

יש אפשרות אולי להנעיל את הילד בבית בנעלי בית, כאלה שלא עושים רעש? או גרביים מיוחדים עם סוליה קצת

זה נשמע לי מוזר שנעליים עושות כל כך הרבה רעש, בהנחה שהוא לא צועד בכפכפי עץ.

bajura

New member
הוא צועד יחף

הוא כמוני, לא סובל נעליים, מגיע הביתה ו מיד מוריד. בבית הוא יחף. והוא ילד רזה, בקושי 22 קילו. אני חושבת כמה רעש הוא יכול כבר לעשות.

נשמע לי שהיא הזויה.

עוד דבר שאפשר לעשות: לנסות לתת לו לרוץ בבית, בזמן שאת יורדת לשכנה ומנסה לראות אם יש באמת רעש.

זה פשוט נשמע לא הגיוני. כמה רעש כבר מייצר ילד יחף שרץ?

ואם תראי, שזה אכן לא רועש, אז את יכולה לשלוח אותה לחפש את החברים שלה. יכול להיות שמשהו אצלה לא בסדר...

נשמע לי שהיא סופר רגישה לרעשים...

ובכלל לא בטוח ששטיח יעזור...
לפני שאתם עושים שטיח: אתם לא רגישים לאבק או לאבקנים באביב? אם כן זה סיוט-ואז אפשר לחשוב אולי על פרקט.
ולילד מותר לדעתי לרוץ בבית. מי קבע שאמורים ללכת על קצות האצבעות.
ונשמע רעיון טוב שתרדי לשמוע את הרעש במו אזנייך.

odima1

New member
יש מבנים שהאקוסטיקה שלהם גרועה

ושומעים כל דבר, מניסיון...

בגלל זה הצעתי לה לרדת למטה

ולבקש מהבן שלה לרוץ כשהיא שם, ולבדוק בעצמה מה שומעים כשנמצאים למטה.

לעתים קשה להאמין, שרעש שנשמע סביר בבית שלנו, נשמע נורא בבית של השכנים מלמטה.

dina199

New member
אם זה לא אחרי 10 בלילה, אין לה קייס.

אבל אם זה יגיע לתלונה במשטרה (ואולי אפילו לבית משפט) כנראה שתצטרכו לגלות שהילד אוטיסט.

randy1982

New member
מה זה יועיל?

לפי איך שכל הסיפור נשמע
לשכנה הזאת לא יזיז אם הוא אוטיסט או לא.
כל הילדים מרעישים ככה. משהו כאן מאוד מסריח לי.

dina199

New member
לא אמרתי שזה יועיל.

הרי כבר אמרו לשכנה שזה ילד עם צרכים מיוחדים ועם תרופות וזה לא עזר).
אני מתייחסת לעצם שמירת סוד.
ההנחה שלי (הרי אין לי מושג מה יקרה) שאם תהיה תלונה, בשלב מסויים הסוד יתגלה.

randy1982

New member
יש לי כמה שאלות

האם להרגשתך לשכנה הזאת יש משהו נגדכם
או נגד בנזוגך (אולי איזה ריב ישן)?
כלומר, האם נראה לך שהיא "מחפשת" אותכם
והרעש זה רק תירוץ?

מבחינת החוק לפי דעתי לא יהיה לה קל לפגוע בכם.
היא תצטרך להוכיח שהרעש הוא מעבר לדציבלים
שמוגדרים בחוק וזה סיפור.
חוץ מזה, אם הרעש נעשה בין השעות 6:00 עד 23:00
אז לפי החוק אין לה בכלל מה לבוא בטענות כי בשעות האלה
מותר להרעיש. (אני מניחה שבלילה הילד ישן).
אז מהבחינה הזאת אני לא מודאגת.
את יכולה גם להגיד לה בצורה הכי ישירה
שבשעות היום מותר להרעיש.

מה שמדאיג אותי, זה שאם השכנה הזאת מחפשת אותכם
היא תוכל לדווח לרווחה, להמציא איזה שקר הזוי ולדווח.
ואז תאמיני לי זה גרוע מלהתעסק עם משטרה.

שאלה נוספת:
האם היא איימה עלייך או על הילד?
אם כן, אולי כדאי לשקול הגשת תלונה נגדה.
ואז, כשהיא תבוא להפליץ משהו עליכם זה כבר יראה כנקמה.

אני הייתי אומרת לה שיש לה בעייה לשכנה

אם היא רוצה שתעשה תקרה אקוסטית. בכלל לא הייתי אומרת לה על האוטיזם כי את לא חייבת לה כלום. בכלל הייתי אומרת לה שאם שוב היא פונה אליך הביתה אני אזמין לה משטרה על הטרדה. ושתקפוץ לך. זה הבן שלך וככה הוא. בלילה משעה 11 תדאגי שלא יעשה רעשים עד השעה שבע בבוקר לערך. צריך לבדוק את החוק בצהריים מ2-4. חוץ מיזה שתקפוץ לך אל תפתחי לה את הדלת לפחות כך אני הייתי עושה. אני זוכרת שהבת שלי היתה יותר קטנה היום היא בת חמש וחצי אז היתה נוסעת עם הבימבה בבית והשכנה למטה היתה אומרת לי שזה כמו מטוסים כך היא שומעת רעש של מטוסים אמרתי לה יש לה בעיה זאת הבת שלי ואינ לא אמנע ממנה לנסוע בבימבה שלה בכיף כל היום חוץ מבשעות שאסור.!!! דעתי

ככה הורדתי אותה מעלי. תביני זה הבית שלך

והשכנה צריכה להתרגל ואם לא מתאים לה שתקפוץ או תלך לקנות בית אחר. באמת שזאת לא בעיה שלך ואם תאיימי עליה במשטרה היא פשוט לא תופיע יותר. אכפת לך לא להגיד לה שלום? יאלה שתלך שלא תגיד שלום מה אכפת לך ממנה. לדעתי מאמי בהצלחה במה שתחליטי

למעלה