שאלה על שיפון

lirola

New member
שאלה על שיפון

אשמח אם תוכלו להשיב בחלק מהשיפונים שקניתי החלק היפה של הדוגמה נמצא כך שהיה יפה יותר אם הייתי גוזרת את הבד לרוחב ולא על החוט הישר. שאלתי - מה בעצם קורה אם גוזרים את הבד על ה-CROSS GRAIN והאם זה קריטי גם בבד כמו שיפון שממילא יש לו נפילה יפה? האם הוא פשוט לא יעמוד יפה בלבישה? האם אין בעיה לכבס? האם כדאי לחבר חלקים ישירות באוברלוק אם המכונה הסטנדרטית תופרת באופן לא מוצלח? האם חוט רגיל של DMC מתאים? תודה למשיבות

תשובות

יש בדים שנועדו לגזירה לפי חוט ישר של הערב, ולא של השתי. לחלקם יש כיוון מתיחה לאורך ולא לרוחב, לאחרים יש דוגמת פסים לרוחב כשברור שהפסים נועדו להלבש לאורך הגוף. יש גם תחרות שאמרת הבד שלהן נועדה לשמש כמכפלת הבגד, ויש בדים שדוגמת ההדפסה שלהם מקבילה לאמרה. סביר שלא תהיה לך בעיה אם תגזרי לפי חוט הערב. בבדים שאת חוששת שיתעוותו בכביסה כדאי לעשות נסיון על פיסת בד: לסמן בטוש מלבן של 10 ס"מ, לכבס ולמדוד שוב את המלבן. כדאי גם לבדוק אם הוא התעקם. שוב - אני חושבת שלא תהיה בעיה. אני לא אוהבת אוברלוק על שיפון, כי רואים הכל דרך הבד השקוף. הדרך היפה לתפור שקופים כאלה היא בתפר צרפתי (אנגלי? התבלבלתי כבר), כך שהתפר נקי משני הצדדים ולא רואים תפר חיצוני. אם המכונה "לועסת" את הבד, כמו שקורה הרבה עם בדים דקים, והקטנת לחץ הרגלית לא עוזר, אז תפרי על פסי נייר עיתון, או כל נייר דק אחר שזמין לך. לא על נייר משי.

lirola

New member
תודה רבה על התשובות

אכן כשאני חושבת על זה כנראה שכך הבד אמור להיגזר , אחרת זה יהיה בהחלט מוזר.

lirola

New member
ואני באמת אשתמש בתפר שהצעת

אוברלוק יהיה כאן מייגע.

lir345

New member
הי מה זה תפר צרפתי?

אני חשבתי לתפור שיפון ואין לי מושג מהזה התפר הזה מישהי מיכן תוכל להסביר לי?

lirola

New member
גם אני כבר התבלבלתי אם זה צרפתי או אנגלי

אבל הכוונה היא לתפור את שני חלקי הבד יחד שמאל לשמאל, אחר כך להפוך ולתפור ימין על ימין כך שקצות התפר נשארים כלואים בפנים וזה נקי מבפנים ומבחוץ

שש שבע

New member
תתחילו לדבר איתו, תראו באיזו שפה הוא עונה

לדעתי ידבר בהודית. כי בהודו כל הבגדים הטובים נתפרים כך. מזכיר לי את הרוכסן האמריקאי, או הצרפתי, או ה... והוא בעצם מיוצר בסין, כל כך נ ס ת ר שאי אפשר לדעת מנאיפה הוא.

למעלה