שאלה על שידור

hiGh jacKed

New member
שאלה על שידור

ניתן לשדר משני תחנות שונות עם תדר שונה את אותו השידור ? איך נקרא המנגנון הזה אם זה אפשרי ? תודה

olli3

New member
מנהל
המונח נקרא סינדיקציה

העברת שידור מתחנה אחת לתחנה אחרת. לגבי איך זה נעשה, אינני בקיא בתחום הטכני הזה אך אני משער שע"י מרכז שידורים כזה או אחר למשל של הרשות השנייה. בכל מקרה זה לא עניין מסובך כל כך. בעולם זה בעיקר עובד באמצעות לווינים.

kalil

New member
דרך יותר קלה

שאני בטוח שלא משתמשים בה: להתחבר לתחנה אחרת באינטרנט.

אני חושב,שמשתמשים בסיבים אופטיים ששוכרים מבזק

אני מניח שכך פועלות הרשתות הארציות, סיב אופטי פרטי, מינימום דיליי (אם יש בכלל) מקסימום איכות.

olli3

New member
מנהל
גם האיזוריות משתמשים בסיבים אופטיים של בזק

בעולם זה נעשה באמצעות לווינים בגלל המרחק הגדול אני מאמין, אכן שכחתי את אופמיית הסיבים האופטיים ואני יודע בוודאות שכאשר מעבירים שידור חי יש תחנות עושות זאת דרך סיבים אופטיים של בזק.

s m a o r s

New member
תשובה

פעם היו משתמשים בקווי טלפון של בזק או בזק בן לאומי לדוגמא בחלק מהשידורים של קול ישראל בארץ ובחו"ל. והיום משתמשים גם בסיבים אופטיים של בזק קווים אכותיים הרבה יותר מבעבר או באמצעות לווינים. היום בקלות אפשר להעיזר באינטרנט או דוגמאת YES או HOT פשוט איפשר לסמוך על זה וגם יש דילאי משמעותי בשידורים,כמובן לפני הכל איכות השידור הכי חשובה

סינדיקציה

רוב הסינדיקציה בין תחנות הרדיו מועברת דרך הרשות השניה בירושליים דרך קווי בזק ומכשירי קלט פלט דיגיטאליים. כולל החדשות מערוץ 10 שיוצאים מהאולפנים בנווה אילן ועוברים את ירושליים טרם מגיעים לאזניכם. שידורי חוץ לעומת זאת מועברים היום במספר שיטות ביניהן: האווירית (במידה ויש קליטה טובה) - מתבצע באמצעות לינק למשדר ומשם לאולפן וחזור ISDN - במידה ויש קו טלפון זמין ונקודת חשמל ויש היום גם שידור דיגיטאלי בעזרת קודקים שאפשר להתחבר באמצעות מודם סלולארי מכל מקום בארץ ולהעביר שידור איכותי עם מינימום דילאי (מדובר על כמה MS בודדים) ישירות לנתב באולפן. אגב בעיות דילאי בעמדות מהם יוצא השידור פותרים באמצעות משהו שנקרא " מיקס מינוס " על המיקרופונים וערוצי LIVE INSERT (מחשב CD וכדומה שמנוגנים במקום) במקרה של שידורים ארוכי טווח בחופי ים למשל וכדומה ... אבל זה כבר נושא לדיון אחר :)

אתה בטוח לגבי חדשות 10?

אני די בטוח שמקורם בבית הורד של ערוץ 10. נווה אילן שייך לחברת החדשות של 2, שמהדורות הרדיו שלה כבר לא קימות יותר, לעניות דעתי. אולי אני טועה

olli3

New member
מנהל
משהו לגבי דרך הקליטה של חדשות 10

לכל מי שיש לווין פרטי ומחובר ללווין עמוס ושיחק עם הגדרות הסאונד של התדר של ערוץ 10 יודע שדקות ספורות לפני כל שעה עגולה מתחיל הפילר של חדשות 10 לפעול ובתחילת השעה העגולה זה עובר לחדשות ללא שום איזכור של תחנה כזאת או אחרת (כפי שהתחנות משמיעות). מה שהתחנות משמיעות (אתם מאזינים לחדשות 10 ב...) זה נמצא אצלהם והם מעלים את זה. בעיניי החיבורים היפים ביותר שיש הם של רדיו תל אביב (בפתיחה נשמע גל נשטף אל החוף) ושל רדיו חיפה (לגביח השני אני יודע שעירד אשל עשה, לגבי ת"א אני לא יודע אבל זה נשמע מתאים לו). איך כל זה מתבצע אינני יודע, יכול להיות שכל תחנה קולטת פרטית מעמוס ומעבירה ויכול להיות שדרך מרכז השידורים של הרשות השנייה.

למעלה