שאלה על שורשים

f a l i l a

New member
שאלה על שורשים

יש לי בבית בונסאי של פרי הדר בעל גזע עבה ויפה וענפים מסועפים... ממש עבר גיזום לפני מספר שבועות ובעני הוא מהמם! גם הגזע יפה וגם צורות הפיצול מתאימות לעץ בוגר... בכל מקרה הבעיה היחידה היא שהוא נמצא בעציץ דיי גדול ואני רוצה להעביר אותו לעציץ קטן... אז כאשר מעבירים והשורשים לא נכסים? גוזמים את כל השורשים? איך יודעים עד איפה ומה לגזום? תודה ענקית מראש!!! תמונות בהמשך!

סן תאי

New member
גיזום שורשים

העתקה של עץ מעציץ אימון לכלי בונסאי מחייבת טיפול בשורשים אבל בוודאי לא גיזום כל השורשים. יותר מזה,לא תמיד ניתן לגזום אפילו רק נפח השורשים הרצוי בפעם אחת ויש לבצע את הפעולה בהדרגה כשבכל העתקה מצמצמים את מסת השורשים מעט יותר. אני מתרשם שהעץ יקר לך ולכן חבל לעשות עליו נסיונות, הצעתי היא שתביא אותו למפגש הפורום הקרוב עם עציץ הבונסאי המיועד - תוכל לקבל ייעוץ וסיוע בהעתקה.

f a l i l a

New member
אבל

לצערי הרב אני דיי נייח ואני גם נמצא במיקום לא כל כך נוח... [קרית שמונה] אז לא כדאי אולי להוציא אותו מהעציץ ולראות את השורשים? נראה לי שהשורשים לא כל כך גדולים אבל אני לא יודע מה לעשות...

vinbe

New member
וגם

אם עבר גיזום ענפים רציני לפני זמן קצר, לא בטוח שכדאי להעתיק אותו בכלל השנה.

dharani

New member
העתקת עץ הדר

אין לי ניסיון בבונסאי,אבל כפרדסן לשעבר תמיד גזמנו חזק ליפני העתקה, גם בנטיעות שותלים שתילים ממש ערומים,יש להקפיד על שמירת לחות טובה,בהצלחה

vinbe

New member
שאלה

בוקר טוב ארי, רציתי לשאול, האים בהעתקות באדמה, מטפלים טיפול כל שהוא בשורשים או ששותלים עם כל הגוש והאדמה המקורית? יתכן ובנקודה הזו יש הבדל בסיסי בין גידול בקרקע וגידול בעציצים בכלל ובבונסאי בפרט? תודה מאורו

dharani

New member
שתילת הדרים

שתי שיטות, בהחלט שתיהן טובות, הראשונה היא בגלויי שורש ,מוצאים מהאדמה את השתיל חשוף שורש מורידים את כל העלוה ומסידים למניעת מכת שמש(בבוסאי אין צורך היות ואפשר להניח את השתיל בצל עד ליבלוב)שיטה זו מיתבצעת מהאביב עד אמצע אוגוסט, שיטה שניה שמקובלת היום היא בשקיות שלמעשה בשתילה אנחנו גם מורידים את רוב הענפים, העיקר לישמור על רטיבות, ושצואר השורש יהיה גלוי שהוא רגיש לריקבונות , זו כל התורה בהצלחה

למעלה