שאלה על שאילתות

byron

New member
שאלה על שאילתות

יש לי שלוש טבלאות, שתיים מהן מקושרות, בשלישית יש פרטים לגבי נתון אחד ספציפי והיא מסודרת לפי: תאריך התחלה,תאריך סיום ושיעור הנתון לתקופה.
אני מנסה למצוא דרך שהשאילתה תחבר את שלושת הטבלאות כך שהנתון מהטבלה השלישית ילקח בהתאם לתאריך שמופיע ברשומות בטבלה הראשונה (טבלה שניה היא רק לתוספות לטבלה הראשונה).
האם יש פונקציה שבודקת אם תאריך נמצא בטווח המוגדר בשורה 1 ואם לא עוברת לשורה 2 וכו' עד שהיא מגיעה לשורה הרלוונטית? (אין חפיפה בין התקופות, למרות שהאחוז לעיתים חוזר על עצמו בתקופות שונות)

מקווה שהייתי ברור בשאלה.

כלליים

New member
תקוותך נכזבה.

כי ברור, זה לא.
אפילו אנחנו לא יודעים במה אתה משתמש. אולי באקסל?

byron

New member
אקסס

בטבלה אחת יש לי מכירות לפי לקוחות, בטבלה השניה יש לי סוגי לקוחות שונים (בעיקרון ההבדל היחיד שחשוב לשאלה - יצוא/מקומי - פטור/חייב במעמ), בטבלה השלישית יש לי שיעורי מעמ לפי תקופות. אני מנסה בשאילתה לאחד את שתי הטבלאות הראשונות (מכירה עם סיווג הלקוח) ולהוסיף את שיעור המעמ הרלוונטי לפי מועד המכירה.
ככה אני יכול לעדכן רק טבלה אחת בכל פעם שיש שינוי במעמ, ואם אני קולט נתוני עבר הם מתעדכנים נכון.
טכנית אפשר ליצור IF ארוך ולתקן אותו בכל פעם שיש שינוי, אבל זה מסורבל ופתח לטעויות רבות.

יותר טוב?

כלליים

New member
אני מציע שתצרף קובץ דוגמא

שנה את הסיומת לXLS כדי שיתאפשר לצרפו.

YoavLevin

New member
אפשר לבצע בדיקה גם ע"י JOIN

אם אין חפיפה ואז אם אין מפתח מקשר אפשר להשתמש ב CROSS JOIN מתוך הנחה שאין המון רשומות
מעבר לכך יש MSSQL פקודות כמו EXISTS וכו אז אולי יש גם באקסס

כלליים

New member
התכוונתי לרמוז

שאינך משרשר תגובות בצורה נכונה.
במקום להוסיף תגובה להודעה האחרונה בשרשור, עדיף לשַרשֵר את התגובה אל ההודעה אליה היא מתייחסת. במקרה שלנו, הודעת השורש.

למעלה