שאלה על שאיבה

שאלה על שאיבה

העתקתי לכאן שאלה ששאלתי גם בפורומים אחרים, כי אני מקווה לקבל כמה שיותר עצות מניסיון שלכן. יובל, היונקת שלי בת 3.5 ח' ואני חוזרת לעבודה בעוד חודש. עם שתי הבנות הגדולות לא עבדתי, אז לא התעורר הצורך בשאיבה ומעולם לא שאבתי קודם. אני אמורה לעבוד בחודשים הראשונים עד 13:00 ואח"כ לחזור להיקף משרה עד 16:00, מה שאומר שאני אהיה בבית ב- 16:30, והמטפלת תהיה איתה משעה 7:30 בבוקר ועד שאחזור. השאלה היא כפולה: 1. איך מתחילים לשאוב בלי ליצור גודש או עודף חלב, כשהיא עדיין יונקת מלא (דפוס ההנקה עתה הוא בערך כל שעתיים ביום, ושינה של 8-10 שעות בלילה, שמהן אני מתעוררת עם מלאות אבל לא עם גודש) - איפה אפשר למצוא רווח בהנקות לשאיבה ועדיין להצליח להאכיל בשאר הזמן - ואיך לא לשבש את ההנקה בגלל השאיבות 2. איך לבחור משאבה? ידנית או חשמלית? מדלה או אחרת? והאם יש מקום קרוב לחולון שבו אפשר לנסות משאבות, כי לא אוכל לרכוש משאבה יקרה אחת רק כדי לגלות שהיא לא מתאימה, ואז לרכוש עוד אחת וכו'... אודה לעזרתכן כי ממש לא מתחשק לי שהמטפלת תיתן לבתי פורמולה...

tammyb

New member
שאיבה והנקה

היי צביה, קודם כל - המון הצלחה עם חזרתך לעבודה ועם השאיבה!
אין לי תשובה לכל השאלות, אבל מה שאני עשיתי היה לנסות לשאוב במרווחי זמן השינה הגדולים של איתמר. כלומר, דווקא בשעות בהן לא ינק כל שעתיים שלוש. לא נוצר לי גודש למזלי, אבל יש לך גם מספיק זמן ל"ניסוי וטעייה". אולי תנסי יום יומיים לשאוב כשיובל ישנה בלילה או מיד בבוקר לפני שהיא מתעוררת ומבקשת לינוק. אולי תוכלי לנסות לשאוב ולהניק בו זמנית כמו ששגית ובת המליצו מספר פעמים (לי אישית זה נראה קצת קשה, אבל יש מוכשרות ממני מבחינת קואורדינציה...). אפשר גם אחרי הנקה, אם יש לך כח ויוצא חלב. לגבי המשאבה, אני רכשתי את החשמלית של מדלה כי פשוט לא רציתי להתעסק עם משאבה ידנית. חשבתי שיהיה לי יותר קשה וידעתי שלא יהיה לי זמן בעבודה. אבל, בשבוע האחרון אני דווקא סוחטת חלב עם הידיים כי המשאבה כבר כואבת לי ויוצאות כמויות די יפות. אני לא יודעת איפה אפשר לנסות משאבות, אבל אולי יש לך חברות.בנות משפחה שיש להן משאבה שלא בשימוש שתוכלי לשאול ולנסות? מקווה שזה עוזר במשהו. תמי

שאיבה והנקה

אני חייבת לומר לפני הכל - שלי ולשאיבות לא היה רומן ארוך. אני אישית נתקלתי בקשיים ולא הצלחתי להחזיק מעמד לאורך זמן... אבל דווקא מהמקום ההוא אני יכולה לייעץ לך שני דברים. לא! למשאבה ידנית. החשמליות עדיפות. הרבה יותר מהירות, והרבה פחות מעייפות... ועצה לגבי עיתויי השאיבה:אני הייתי שואבת מצד אחד בלבד לפני הארוחות של הקטנה (כשיש מלאות) ומניקה אותה מהצד השני בלבד. (הרי יש בנות שמניקות ממילא רק מצד אחד כל ארוחה). כהשאיבה היתה מציץ מלא ופעולת השאיבה אפילו מכינה את הצד השני ממש לארוחת מלכים. מצטערת שאני לא יכולה לתרום לך יותר בנושא הזה, זה לא היה בדיוק הצד החזק שלי ...
שיהיה לך בהצלחה בכל מקרה, גם עם השאיבה וגם עם החזרה לעבודה ! (יוווווו נושא לשרשור /קיטור בפני עצמו)

למעלה