שאלה על רפלקס פליטת התינוק וצירי לחץ

בתעמי25

New member
שאלה על רפלקס פליטת התינוק וצירי לחץ

טוב, אז זה החלק שהכי מלחיץ אותי בלידה.
בהיסטוריה שלי יש לידה ראשונה מהירה ומפתיעה בשבוע 34- רוב הלידה הייתה צירי לחץ, כנראה שהתחלתי ללחוץ מוקדם מדי, הייתי בשכיבה (עם עירוי וכו' ובשוק כללי מזה שאני יולדת פתאום) ובלי שום אלחוש. היה לי מאד מאד קשה ללחוץ....
פיזית, זאת הייתה חוויה קשה. אני זוכרת הרבה הרבה מאמץ שלי. התינוקת נולדה 2.500 קילו.
לידה שניה/הפלה של תאומים בשבוע 21, שגם התחילה מהר מאד (כשהתחילו הצירים -הייתי מאושפזת- בבדיקה מצאו פתיחה מלאה. אבל אז המים פקעו וזה הפך להיות פתיחה 3. בשלב זה לקחתי פטידין), המיילדת הפסיקה את פעילות הפטידין כדי שאני אוכל ללדת לבד
ואז באמת ילדתי לבד, כי לא יכלתי להתנגד ללחץ. הם יצאו מאד בקלות. גם כן בשכיבה. אבל ילדתי עוברים במשקל של 400 גרם... (אז גם הבנתי שפעם הראשונה ילדתי מוקדם מדי...)
לידה אח"כ- בשבוע 39. הייתי די הרבה זמן עם פתיחה 4. אחרי עיסוי פטמות הגעתי בבת אחת לפתיחה 9. בשלב זה התחלפה המשמרת, והמיילדת הפעילה עלי לחץ לא הוגן כדי שאקח אפידורל... לצערי לקחתי. צירי לחץ זכורים לי גם כן כחוויה קשה (בשכיבה, בלי להרגיש כלום, ועם המון מאמץ, עם חרב "קיסרי" מרחפת לי מעל הראש כי שעון הלידה של הרופאים תקתק להם. הצלחתי בעיקר בגלל הפחד, אני חושבת. בעע) 3.500 קילו. בלי תפרים בכלל.
הלידה הזו הכניסה אותי לטראומה ולפחד מכאב, ובהיריון שאח"כ, שהסתיים בהפלה, לקחתי משכחי כאבים באופן די אוטומטי עם תחושה של "לא מסוגלת להתמודד".
אבל אני יודעת שאני כן! והתמודדתי יפה כשהייתה לי תמיכה. ולמעשה, ככל שאני חושבת על זה וקוראת על זה, אני מבינה שהחשש הוא מצירי הלחץ, מאיך ללחוץ נכון בלי להרגיש שזה גדול עלי...
אז עכשיו לקראת הלידה הקרבה, שבע"ה תהיה בזמן (עכשיו אני בשבוע 33), אני חושבת וקוראת לי בספר לידה פעילה על רפלקס פליטת התינוק, ותוהה לעצמי- אולי זה פשוט מה שהיה חסר לי? אולי לכן זה היה פיזית קשה כ"כ? בלי קשר למשקל דווקא, אלא פשוט לעיתוי של הלחיצות? בלידה הראשונה פשוט לחץ לי, אבל זה לגמרי היה נשלט. ולא היה שלב שאמרו לי שיש פתיחה מלאה- רק פתיחה 9. אז אולי פשוט בתור יולדת מתחילה ופעורה טעיתי בזיהוי שלב הלחיצות?
באם באמת כשמגיעים ללדת באופן נורמלי, ומחכים ללחץ אמיתי שיבוא- אז מרגישים אותו וזה קל יותר?
או שזה עניין של תנוחה? או שזה גם וגם וגם?

עודדו אותי בבקשה

אםדניאל

New member
רפלקס פליטת התינוק...

רפלקס פליטת התינוק קורה בעצם כשראש התינוק מתמקם נמוך על רצפת האגן (כמובן שאחרי פתיחה מלאה- אבל זה משהו שיכול להשתנות ברגעים ספורים, אז זה לא ממש אינדיקציה) - קצת בדומה לרפלקס ההקאה - כלומר כשאת מכניסה אצבע לגרון (אני מקווה שאת לא באמת עושה את זה
) יש נקודה מסווימת שאם תגיעי אליה יווצר רפלקס ההקאה - אז בדומה גם רפלקס פליטת התינוק - התינוק צריך לרדת לאט לאט למטה עד שיצור את הגירויי הזה ברצפת האגן ויפעיל את הרפלקס.

יש כמה דברים כדי שהרפלקס יקרה :
א. סבלנות ו טזה לא פשוט:
כלומר, את יכולה להיות כבר בפתיחה מלאה ועדיין התינוק לא ירד מספיק - המיילדת יכולה כבר להגיד לך ללחוץ (לפעמים אפילו לפני פתיחה מלאה - כמו שאת יודעת) - ולא קל להתנגד למיילדת
בנוסף, הצירים משנים את אופיים והופכים יותר לחוצים (אבל עדיין לא הרפלקס עצמו) -
וגם מצבך המנטלי משתנה - מענן האוסיטצין שהעביר אותך למימד אחר....הנה נכנס האדרנלין ומשתתך עכשיו גם הוא בחגיגה והשינוי הזה יוצר הרבה פעמים סוג של בלבול או צורך בעשיה אקטיבית - או משהו אחר שאני מתקשה לבטא במילים - אבל יש איזה שינוי מנטלי.
השנוי הזה לפעמים גורם ליולדות לבקש הוראות מהמיילדת או לרצות לדעת עוד כמה זמו וכל מיני כאלה מין....

עוד נקודה היא שאומרים שרפלקס פליטת התינוק הוא ביישן ולא אוהב קהל ואור ...

בקיצור אם צריכה לפקס את עצמך ולהמשיך במה שעשית - נשימות התמודדות עם הצירים - עדיף בתנוחות אנכיות או ברכינה קדימה (כמו עמידת שש או חצי כריעה), כדאי שהחדר יהיה עם אור עמום ועם כמה שפחות אנשים ושהם יהיו בשקט...

וכל זה אפשרי וקורה (וקרה לי ב 3 מתוך 4 לידות)
זה רק דורש שתזכרי את זה - או שתבקשי ממלוה שיזכיר לך כשתגיעי לשם - לנשום, לחכות עוד קצת בסבלנות, לדעת שהגוף שלך יודע את מה שהוא צריך לעשות ולסמוך עליו שהוא יעשה את זה.

ד"א אומרים שגם עם אפידוראל, בעיקר עם מושיבים אותך בכריעה נתמכת - יש סיכוי שהרפלקס יגיע.

אם הכנה נכונה (בעיקר מנטלית) אין סיבה שלא תחווי את הרפלקס.

שתהיה לידה טובה

פזגורית

New member
נשמע שעברת הרבה

באמת נכון יהיה להתחזק באמון שלך בגוף שלך, ביכולת שלך להתמודד עם צירי הלחץ - איך ללחוץ נכון, מתי ללחוץ, ואיך לעשות את כל זה בלי להרגיש במידה ותהיי עם אפידורל,
ואולי בכלל לבחון את האפשרות לא להיות מיינדד ללחיצות אלא ללמוד איך לאפשר לתינוק לצאת החוצה ולהיוולד ללא לחץ אקטיבי חזק שלך.
כל היכולת הזו טמונה לבטח בתוך הגוף שלך, שיודע ללדת מעצם היותך אישה.
אבל, בחלק מהחוויות שעברת היו הפרעות לך לעבוד מתוך הגוף שלך.
אז הנחת הייסוד לאמץ היא - את יודעת ללדת, הגוף שלך יודע ללדת, יודע איך לשחרר את התינוק החוצה, בדיוק כמו שאת יודעת לשחרר החוצה דברים נוספים שכבר אין מקומם בפנים (ואפילו מתוך אותו איזור בגוף..).
רפלקס פליטת התינוק יופיע אם לא לוחצים טרם הזמן, מה שקרה לך בגלל הניהול האקטיבי של המיילדת/רופאים.
וכמו שאםדניאל כתבה לך כ"כ יפה - זהו רפלקס שמופיע יותר בקלות כשאת זוכה לפרטיות, למערת לידה חשוכה ואינטימית.
את זה את יכולה ליצור כשהאור עמום, כמה שפחות אנשים בחדר. עדיף רק בן הזוג שלך ואת כמו שנכון לך - עם עצמך או מחובקת בתוכו. ממש לבקש מהמיילדת שלקראת פתיחה מלאה תיתן לך להיות עם עצמך ואיתו, ושאתם תקראו לה כשתרגישי שאת חייבת ללחוץ.
תנוחות שמעודדות את הופעת הרפלקס הן בד"כ זקופות ו/או רכונות לפנים, אבל גם על הצד יכול להיות אפקטיבי.
אם תהיי עם אפידורל, את יכולה לבקש שיפחיתו מעט את המינון כדי שתחזור לך התחושה של הציר, אך ללא עוצמת הכאב שחווית קודם ובגללו לקחת את האפידורל.
אז תוכלי להרגיש את הצורך ללחוץ ולעבוד בשיתוף איתו.
נסי להבדיל בין תחושת הלחץ לבין הצורך העז להוציא את התינוק, שהוא הרפלקס: זה קצת כמו הרגשה שחייבים קקי, אבל את לא בדיוק במקום שזה אפשרי וזו רק תחושה של לחץ, לבין זה שאת חייבת עכשיו לא משנה מה!! זה רפלקס הפליטה - משהו שאת כבר לא יכולה אחרת אלא לשחרר החוצה את התינוק.
ועכשיו הצעה קטנה - כשמגיעה תחושת הלחץ, וגם כשהיא הופכת להיות רפלקס הפליטה, את יכולה להשתמש בנשיפות ששששששששש ארוכות כדי לווסת את עוצמת הלחץ שאת מפעילה ולא ללחוץ בכל הכוח, מה שפוגע ברצפת האגן.
זירה מעולה לאימון היא בשירותים כשעושים קקי- לוקחת שאיפה עמוקה, ומוציאה את האוויר ב- ששששש ארוכה ארוכה, ובמקביל משחררת את רצפת האגן.
במקביל תני לגוף שלך לנוע כשאת יושבת על האסלה- הוא ממש מכוון את עצמו לפליטה קלה יותר של תוכן המעיים.
זה תרגול מעולה, שגם מחזק את האמון שלך ביכולת של הגוף שלך לשחרר.

מאחלת לך לידה טובה, חלקה, שתצאי ממנה בתחושה מחוזקת וטובה.
יסמין

בתעמי25

New member
שאלה לשתיכן. לגבי זה שהרפלקס "אוהב" שקט

יש מצב שהרפלקס לא יגיע, אם לא יהיו את התנאים האלו? איך שאני מכירה את עצמי, אם אני אהיה בפוקוס אני אחשוש מזה שהוא לא מגיע, וזה בטח יעכב אותו...

אני חושבת שזה לא נכון לחשוב על זה

היו לי שלוש לידות, מתוכן שתיים טבעיות, אחת בבית ואחת בביה"ח.
בבית היה לי כל השקט שרק רציתי, אבל לא היה רפלקס, וזה היה בסדר גמור.
בבי"ח היה לי הרבה פחות שקט, המיילדת ניסתה כל הזמן לחבר אותי למוניטור (בגלל סוכרת הריון) ובכל זאת לא היתה לי שום אפשרות לצוות על הגוף שלא ללחוץ.
אני חושבת שאת הלידה צריך לתכנן, אבל לא לצפות אותה לפרטי פרטים. בתחושה שלי זה מפריע. אני זוכרת עד כמה בלידה השניה שלי כל הזמן הייתי מופתעת. ובלידה השלישית פחות ציפיתי, ודווקא זה, בתוך נסיבות שהן כביכול פחות תומכות, איפשר לי ללדת את הלידה הכי טובה שהיתה לי מתוך שלוש.

בתעמי25

New member
לא הבנתי מה "לא נכון"...

עכשיו אני רוצה לדעת האם הוא חייב להיות/חייב להיות בתנאים מסויימים (כמו כמו כל מיני דברים אחרים שחייבים להיות בלידה, נגיד המים שמתישהו חייבים לפקוע, והם לא ישארו ברחם אחרי שהלידה נגמרה...), או שמתישהו יכול להיות שפשוט כדאי/צריך ללחוץ גם בלי שמרגישים אותו.

אני לגמרי לא יכולה לתכנן את הלידה לפרטי פרטים (בעיקר עם ההיסטוריה שלי + תולדות ההיריון הספציפי הזה, שבו אני בכוננות לידה כבר מסוף השליש הראשון), ולכן אני מנסה להבין כמה שיותר במה שאני כן יכולה להבין...

"לא נכון" במובן "לא כדאי"

שום דבר לא חייב. גם המים לא חייבים לפקוע, וכבר קרו מקרים של לידת תינוק עם שק מי שפיר שלם.
אני לא אומרת שלא ללמוד. להפך, אני מאמינה בלדעת כמה שיותר. אבל היה לי הרושם שכאילו את מנסה להגיע למצב שבו יהיה רפלקס פליטת התינוק, ושאת מנסה לגבש רשימת נסיבות שבהתקיימן הרפלקס יגיע. ובעיני, זה סטייט אוף מיינד לא נכון להגיע איתו ללידה.

בתעמי25

New member
אוח, התכוונתי שהם בכל מקרה יוצאים

אני יודעת שתינוק יכול לצאת עם השק

בכל מקרה, לא, זה לא מה שהתכוונתי, אז לא לדאוג

אםדניאל

New member
זה משנה "חייב" או לא "חייב"

כעקרון, כן, התינוק באיזה שהוא שלב יצא גם אם לא תלחצי באופן יזום - (אלא אם כן יש איזו בעיה לא ידועה)

מצד שני, זה לא כ"כ משנה מה אמור להיות.
אנחנו חיות ויולדות בתרבות שלנו ויש גבול לכמות היכולת שלנו לשנות את המציאות סביבנו.
אז, כן הייתי מנסה לחכות לו, מנסה לשמר על תנועתיות, להקשיב לגוף שלי, להוציא קולות וכל מה שיכול לעזור.
מצד שני אם מד הלחץ אצלך ואצל הסובבים אותך, כולל המיילדת עולה, והפתיחה מלאה, התינוק נמוך ויש לך תחושת לחץ - גם אם לא רפלקס - אז את יכולה ללחוץ אותו - כי זה מה שנכון לכם באותו הרגע!

תשתדלי לשמור על תנוחות מתאימות, על לחיצה עם נשיפה ואפשר גם שישמוש בקול (אהה או ששש או מה שנכון לך באותו הרגע) ותשתדלי לא לחוץ, כמו שהרבה מיילדות אומרות, עם אויר כלוא - או כמו שהן אומרות - כמו לקקי.

את יכולה להתאמן על שחרור ללא לחיצה עם היציאות שלך, עכשיו בהריון בשירותים.
אני יודעת על עצמי שהייתי נוהגת ללחוץ כדי להוציא והתאמנתי בלחכות ולנשום ולהיות עם סבלנות - בשירותים (זה גם טוב נגד טחורים, אז בכלל
)

שיהיה בטוב

פזגורית

New member
הוא אוהב, אבל זה לא תנאי בשבילו

שקט ואינטימיות מסייעים לו להגיע, אבל הם לא תנאי לכך.
כשראש התינוק לוחץ על רצפת האגן, רלפקס פליטת התינוק מופיע.
למה כוונתך שתהיי בפוקוס? בשלב השני של הלידה רוב הנשים מאד בפוקוס - מאד כאן ועכשיו.
האדרנלין שעולה בשלב הזה גורם לנו להיות כאלה. מאד בנוכחות. זה לא יעכב את הופעת הרפלקס.

למעלה