שאלה על רפואה..

yossi c

New member
שאלה על רפואה..

שלום, אני לומד מדעי-המחשב שנה א´. רציתי לשאול האם ניתן לעבור ללימודי רפואה כללית (למרות שהתחלתח כבר מחשבים..), ועד מתי מעבר זה אפשרי? האם ניתן לעשות מעבר זה גם בסוף שנה ב´? (בעיקר מבחינת צה"ל). הייתי מנסה לעבור כבר בסוף השנה הזאת, אבל עלי לשפר פסיכו´ וממש אין לי כוח להבחן שוב.., וידוע לי שהחל משנה"ל תשס"ד, פסיכו כבר לא יהיה חובה ויהיה ניתן להגיש רק ציוני בגרות (שהם טובים מאוד אצלי) ואולי הממוצע האקדמי שאצבור עד אז גם יוכל להשפיע איכשהוא. (אגב, האם אני טועה ויכול להיות שעדיין לרפואה, כמקרה פרטי, ימשיכו לבקש פסיכו´?) אודה לתשובות, עצות וכו´.. (בעיקר אתה ולדי,הבנתי שאתה מהמומחים כאן לרפואה..
)

berrale

New member
מעבר בין פקולטות

שלום ידידי, 1. למיטב ידיעתי לצה"ל מחסור חמור במיוחד ברופאים, והבעיה הרבה יותר קשה מאשר במדעי המחשב (לציין כי לצה"ל מסלולי הכשרה פנימיים לעניין תוכניתנים). היות וכך אני מניח כי אם תוכל להתקבל לרפואה (להתקבל מבחינה אוניברסיטאית ואגב לצורך כך סביר להניח כי אם ממוצע הבגרויות שלך אינו מעל 11, עדיין תזדקק לפסיכומטרי גבוה במיוחד) אזי הצבא לא יעצור בעדך !!! 2. ברמה האישית אם אתה בשנה א´ והחלטת שאתה מעדיף רפואה - במקומך הייתי נלחם על מעבר עד כדי נשירה ממדעי המחשב , בהנחה שאתה משוכנע ברצונותיך לגבי העתיד... בראללה.

ולדי

New member
תשובה לדעתי...

ממה שנאמר לי בכנס העתודאים לרפואה (שהתקיים ביום א´ האחרון), לצבא יש מחסור חמור מאוד ברופאים בקבע, ולכן כל עתודאי נוסף יתקבל בברכה על-ידם. הם אפילו משחררים חיילים באמצע השירות לעתודה הרפואית, ואני מכיר גם מספר עתודאים שלמדו דברים אחרים ועברו לרפואה (למשל עתודאי שלמד כימיה שנתיים, שיפר ציונים ועבר לרפואה). לכן, אני מניח שלצבא לא תהיה בעיה. אין לי מושג מה קורה לגבי פסיכומטרי, אך לדעתי אם הוא יבוטל, כל פקולטה תמצא לעצמה דרכי מיון חדשות ומעניינות. ממוצע אקדמי חשוב בהחלט, אך לשנה א´ ניתן להתקבל גם על סמך בגרות, וקח את זה בחשבון (תבדוק איפה יוצא לך סכם יותר גבוה). אולי שווה לך לשפר איזו בגרות... זהו, מקווה שעזרתי, ואם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן לשאול אותן, ולדי

yossi c

New member
תודה על התשובות, ועוד משהו..

תראו, יש לי ממוצע בגרות 11 ופסיכו´ 622. תכלס לפי מה שבדקתי בידיעוני ההרשמה ובאינטרנט, אני "רק" צריך לשפר את הפסיכו´ ל-700 ואני מגיע בול לסכם הדרוש (בעברית, ובטכניון. לב"ש מספיק לי 650-660 כי הם "קורעים" בראיון..). רציתי לדעת מה אתם ממליצים לי לעשות? פסיכומטרי שוב אין מצב שאני אעשה כי ממש אין לי זמן ללמוד אליו (ובקיץ יש לי טירונות), לכן חשבתי לחכות לסוף שנה ב´ כשאז לא יצטרכו פסיכו´ ומקסימום אני אעשה בגרות חוזרת על 5 מתמטיקה כדי להוציא מאה עגול (אחרי "אינפי" הכל שטויות
...) וזה יעלה לי את הממוצע רק בעשירית אבל היות ותחליף הפסיכו´ , לפי הפירסומים, מתבסס הרבה על בגרות חיצונית במתמטיקה, אז אולי זה יעזור לי. אולי יש אפשרות שלישית שלא ידועה לי? תודה מראש, יוסי.

paradan

New member
עוד משהו

אם תחכה לסוף שנה ב´ בבאר-שבע אתה יכול להתקבל על סמך ציונים אקדמיים בלי קשר לבגרות או פסיכומטרי (מותנה בממוצע 85 במשך ארבעה סמסטרים או 90 במשך שלושה) ידוע לי שגם בעברית לבעלי ציונים אקדמיים ניתן להתקבל בעזרתם כאשר יחס ציונים לפיכומטרי 50-50 (שזה שונה מהרגיל?! סתם משהו שקראתי בידיעון) בכל מקרה אני רואה שאנחנו רבים מדי
בהצלחה דני סטודנט לרפואת חירום (בבן גוריון)

metal_slug

New member
אתה ואני באותה סירה :)

מאחל לך הצלחה במעבר... גם אני רוצה :)

yossi c

New member
ל-metal_slug..

היי, מה אתה לומד היום, ובאיזה שנה אתה? ובכלל, איך אתה חושב ליישם את המעבר לרפואה? (האם ע"י שיפור פסיכו´ או בגרויות? או שאולי אינך צריך לשפר כלל?) אשמח אם תיעץ לי מה אני יכול לעשות בקשר למעבר שאני מעונין בו, במצב הנוכחי שלי (פירטתי אותו בהודעה שלפני ההודעה שלך). בהצלחה, יוסי.

metal_slug

New member
כמו שאמרתי, אנחנו באותה סירה

אני בשנה א´ של מדעי המחשב, וזה די דוחה אותי כרגע... בעיקרון, שלחתי פקס לעתודה וביקשתי אישור מעבר אוניברסיטה (אני לומד די רחוק מהבית), וגם מעבר פקולטה. ביקשתי שיתנו לי להרשם לרפואה כללית, או לרפואת שיניים, באוניברסיטת ת"א. לרפואת שיניים אין לי בעיה להתבקבל, כי הציון התאמה שלי הוא במשהו כמו 40 נקודות מעל סף הקבלה של השנה שעברה, הבעיה היא עם רפואה כללית, ה-676 שלי בפסיכומטרי די דופק לי את ציון ההתאמה, כי הבגרות שלי די גבוהה. מה שכן, יש לי המלצות מזה שהתנדבתי בזמנו במד"א, אז אני מקווה שזה יועיל לי. אם יתנו לי, אני אעשה כנראה עוד פסיכומטרי, ואעשה את הטירונות בקיץ הבא, הבנתי שאפשר לעשות דבר כזה. אבל אני מחכה לאישור מהעתודה קודם...

yossi c

New member
מה?! ניתן לדחות את הטירונות???

האם ניתן לדחות את הטירונות לסוף שנה ב´ בכדי לשפר פסיכו´ בחופשת הקיץ ולעבור לרפואה?? דבר נוסף, בהנחה שזה אפשרי, ונגיד ובסוף שנה א´ אתה מוציא ציון פסיכו´ המאפשר לך קבלה לרפואה, אזי עדייו הכניסה בפועל לרפואה תהיה רק בתשס"ד (כלומר בעוד שנתיים!!) בגלל שתקופת ההרשמה לשנה"ל תשס"ג לאוניברסיטה בכלל (ולרפואה בפרט) הסתיימה לפני חודש. (אם אני טועה וישנה דרך לעקוף את "הבעיה" הזו, אנא תקן אותי ופרט). יוצא מכך שאתה מפשר פסיכו´ לחינם שהרי החל מתשס"ד הפסיכו´ כבר לא יהיה דרישת חובה בקבלה. אודה לתשובות ועצות. בהצלחה, יוסי.

metal_slug

New member
i have no idea

The best thing you can do is just call the atuda , you probably have their phone number in one of the pages you received from them on the yom hiul. I think that the fact that the registration date has passed doesn`t mean much (as far as I know, I COULD be wrong) : I sent my papers to the cs department of tau in April last year, and they received my papers without any problem. I think that atudaim can send their papers a bit later. But still, my best advise to you is just to call the atuda department in Zahal, I pretty sure they know their shit just a bit, bit better than me :) PS : I`m writing in English because I`m in the uni now, so you can reply in Hebrew if you wish.

למעלה