שאלה על ריצה :)

lana24

New member
שאלה על ריצה :)

רציתי לדעת באיזה מקור אנרגיה משתמש הגוף בעת ריצה- באנרגיה שבמזון שאנחנו אוכלים במהלך אותו היום או בחומר תשמורת שבגוף? מה הדרך הכי טובה להתחטב ולהוריד כמה גרמים (כמובן שעם זאת גם אכילה נכונה)- ריצה או הליכה?

תומרונתם

New member
מנהל
שאלה ברומו של עולם

ממה שאני יודעת, ובטח יבואו המקצועניות ויוסיפי מילות חוכמה, יש כמה עקרונות בסיסיים:
- ב-15-20 דקות הראשונות של הפעילות הגוף שורף בעיקר פחמימות זמינות
- לאחר כ-20 דקות של פעילות אירובית הגוף עובר לשריפה של שומנים לצורך האנרגיה. זהו תהליך יעיל הרבה יותר, קצת שומן מפיק הרבה אנרגיה

- שמירה על דופק אירובי במהלך הפעילות עוזרת לשריפה של שומנים

איזה פעילות נכונה לך? במילים פשוטות - פעילות שבה את יכולה לדבר, עם להתנשם כמובן. אם את כבר לא יכולה לדבר, זה חזק מידי. במספרים זה 65-75% מהדופק המקסימלי (יש האומרים עד 85%).

אני יכולה להגיד לך באופן אישי שהליכה עבורי היתה גורם לירידה במשקל הרבה יותר מאשר ריצה... ולאחרות זה כמובן יכול להיות אחרת.

lana24

New member
בעקרון לפני כשנתיים

הייתי מתאמנת די הרבה
בסביבות השש שעות בשבוע והייתי אוכלת המון המון אבל עדיין נשארת מעוצבת ודי רזה. אחכ הפסקתי (גיוס) ועכשיו חזרתי
התחלתי ריצות של חצי שעה ואז של 40 דקות.. אני מניחה שעם הזמן זה יראה תוצאות. אני לא מתכוונת לרדץ 10 קילו.. מקסימום עוד 5 (כבר ירדתי בסביבות ה4 רק מעצם אכילה נכונה)

תודה רבה על התשובות

זה לא באמת משנה....

כל עוד הגוף בדופק אירובי, את שורפת קלוריות. המקור שלהן לא משנה. אם את שורפת יותר מאשר את אוכלת במאזן שלא שלילי מדי, תרזי.

יש פה בעיה. מצד אחד, ככל שהפעילות שלך עצימה יותר, תשרפי יותר ותרדי יותר במשקל. מצד שני, לוקח זמן עד שאפשר להגיע למצב שאת יכולה לבלות זמן רב בפעילות בדופק אירובי גבוה.

אם כך, מה שמומלץ כדי לרדת במשקל הוא להגיע לאימונים מספיק ארוכים ואז להעלות בהדרגה את העצימות. צריך לעשות את זה בהדרגה כי היכולת האירובית לא תמיד הולכת יד ביד עם היכולת של המפרקים והשרירים לשאת את העצימות, מה שעלול להסתיים בפציעות.

כשהכל מאוזן ואת מתקדמת בהדרגה, את יכולה להעלות דופק ולשרוף יותר קלוריות יותר זמן.

לגבי השאלה האחרונה שלך - על אותו מרחק, ריצה תשרוף יותר מהליכה באופן משמעותי.

למעלה