שאלה על רטלין

השעועית

New member
שאלה על רטלין

שמעתי מהורים לילדים שלוקחים רטלין (הילדים לוקחים) שהילדים לפעמים רוצים את הכדור, שהם מרגישים שהם מתחילים לאבד שליטה (הילדים) או קשה להם הם ממש "מבקשים" את התרופה. זה נכון? איך ומתי ילד יודע שהוא צריך את זה? לא חושבת שהבן שלי, שלא מזמן התחיל עם התרופה, יודע למה הוא לוקח אותה ומתי הוא צריך אותה. הוא לוקח כי אני אומרת. האם ילד באמת יודע שהוא צריך תרופה כדי לתפקד?

דליה.ד

New member
אני מאמינה שזה תלוי בגיל הילד,

במידת המודעות שלו ובבגרות שלו והאחריות שלו. עם הילדים הגדולים (מכיתה ו') באמת רצוי וכדאי לתת להם את השליטה והאחריות והם יכולים לנווט את נטילת התרופה גם לשעות אחה"צ כדי ללמוד למבחנים, הכנת עבודות ושיעורי בית (על נטילת התרופה בבוקר אין בכלל ויכוח או דיון). עם ילדים צעירים זה ממש תלוי בהם. בני הצעיר (8) יכול בפירוש לומר לי בשבת שהוא צריך את התרופה כדי להינות מטיול מתוכנן או בחופשים כשבתי הילדים עובדים הוא מבקש מינון נמוך כדי שיוכל לא להסתבך בקטטות ולתפקד ולהינות מהפעילויות.

zivadina

New member
אצלנו

הבת, שהתחילה עם ריטלין רק באמצע י"א, לוקחת את התרופה בכל פעם שיש לה משימה לימודית. הבנים ממש לא אוהבים אותה ומנסים להסתדר בלעדיה, ותמיד נאלצים לחזור אליה בגלל ירידה בתפקוד הלימודי.

למעלה