שאלה על רגשות

n1ckname

New member
שאלה על רגשות

לפי מה שהבנתי, הנחיה פנימית היא הנחיה רגשית. שאם אני רוצה לקבל מסר פנימי, אני צריך להתחבר לרגש או לתחושה שבגוף (להתחבר ללב או לבטן). יש האומרים שהרגש הוא שפת הנשמה. יש האומרים שכדי לדעת מה נכון לי בנושא מסוים, עלי לבדוק מה אני מרגיש כלפיו. אבל יש לי עם זה כמה בעיות. כי הרגש הוא תוצר של הרבה דברים. רגש הוא תוצאה של תזונה. למשל אדם שיאכל המבורגרים כל היום ירגיש "כבד", ולכן אם הוא יחליט החלטות מתוך הרגש, אז החלטותיו יהיו מאופיינות באדישות. רגש הוא גם תוצאה של סמים או אלכוהול. ברור שאדם שייקח SSRI או פרוזאק או הרואין או קוקאין ירגיש יותר שמח. אבל השמחה היא לא תוצאה של החלטה נכונה שהוא מבצע אלא תוצאה של שינוי ביוכימי במוח. רגש הוא גם תוצאה של כמה שעות ישנתי בלילה (אני יכול להרגיש עייף ולכן להסיק שעדיף לא לעשות כלום) רגש הוא גם תוצאה של פעילות גופנית. הוא גם תצואה של הפעלת המערכת הסימפטתית (המערכת שאחראית על "הילחם או ברח")- למשל אם כלב גדול רדף אחרי בבוקר, אז כל היום עובר עליי שאני נמצא במצב של מתח. אז כמובן שאני לא יכול לקבל החלטות במצב כזה. רגש הוא גם תוצאה של מחשבה. נניח למשל שאני מתלבט אם להכנס לעבודה מסוימת. ובא אליי בנאדם ואומר לי: "תשמע, הבוס הזה כאן הוא חתיכת חרא, לא כדאי לך להכנס". ואז אני פונה לרגש, והרגש שלי הוא רגש של דחייה. אבל הדחייה הזאת היא תוצאה של המחשבה שאותה "החדיר" לי אותו אדם. הרגש הוא לא תוצאה של הנחיה פנימית אמינה. רגש הוא גם תוצאה של עוררות מינית. נניח אני מתבלט לגבי האם להתחיל קשר עם מישהי. אם ברגש מסוים אני נמצא בעוררות מינית (נניח למשל שהייתי בים, או ראיתי סרט פורנו) אז אני יימשך אליה. אבל אם אני עייף ואני לא בעוררות בכלל, אז אני לא יימשך אליה. בקיצור, הבאתי הרבה דוגמאות למצבים בהם אי אפשר לסמוך על אותן תחושות שבגוף. אז האם ישנה בכל זאת איזשהי דרך לקבל הנחיה פנימית באמצעות תחשות או רגש. האם יש רגש שהוא אמין?
 

ינוקא1

New member
היי לך , זוהי שאלה חשובה.

הנחיה פנימית איננה דווקא רגשית , אם כי זו דרך אחת. המרכזים הגבוהים שלנו צ'אקרת הכתר והעיין השלישית שקשורים לתקשור ולאינטואיציה , הם דווקא בראש ומעליו. עם זאת , הם לא יוכלו לפעול אם המרכזים הנמוכים יותר חסומים ולא מתפקדים. לא רק זה , מי שיבנה את הקומה העליונה (המרכזים הגבוהים) בלי "יסודות" טובים (=המרכזים הנמוכים) הבניין שלו יתמוטט. אתה צודק שרגש הוא תוצאה של דברים שאנחנו אוכלים ועוד הרבה דברים. לכן כדי לתקשר ולחוש בצורה טובה צריך ללמוד להיות "נקי" : לרוקן את הראש מכל מיני מחשבות , לא לאכול תזונה שמערבבת את החשיבה (הדוגמה שהבאת על המבורגרים היא מצויינת) , לא להגזים בפעילות מינית , לתרגל פעילות גופנית , לעשות מדיטציה ועוד. יש מתקשרים שלא עושים את זה , אבל ההמלצה שלי היא בהחלט כן לעשות את זה. ככל שפיזית אתה נקי ומאוזן יותר , התקשור שלך נקי יותר.
 

רותי 11

New member
n1ckname היקר

בוא נעשה סדר במה שכתבת, הדוגמאות שהבאת הן דוגמאות של תחושה פיזית ולא רגשות, אני בעקבות כבדות של אוכל או לקיחת כדור לא יחוש פתאום קינאה או אהבה או שינאה או כל רגש אחר, אני יהיה מושפע בגלל המצב הפיזי ולא בגלל רגש עמוק שנמצא בתוכי, הרגשות לא שייכים לפיזי. גם עוררות מינית היא לא רגש זה עדיין שייך לתחום הפיזי, גם סמים שייכים לתחום הפיזי הם עובדים על הכימיקלים שלנו בגוף. מה שכן מחשבה היא זאת שמשפיעה על הרגשות שלנו ולא ההפך לתקשר עם האני העליון שלנו (הנשמה) אין פה עניין של רגש ואם כבר רגש אז זאת רק אהבה אוניברסלית כי זה מה שהנשמה מכירה היא לא מעורבת ברגשות הארציים הנמוכים שלנו. כדי להיכנס פנימה זה להיו תבמקום של הקשבה פנימית וכן לחוש מה שעובר עלינו לעבוד עם החושים ונכון שהחושים הם חלק מהמערך הפיזי שלנו אבל יש גם את החוש השישי שאותו צריך להפעיל בזמן תקשור או קשר עם הנשמה שלנו, צריך להזיז את המחשבות באותו רגע הצידה לא לתת להן להשתלט באותו זמן, להרפות ולהיות נוכח בחוויה עצמה. כל הרגשות שלנו הם אמינים, הם אמינים לנו באותו רגע נתון, זה לא אומר שזה בהכרח מייצג אותנו תמיד. ושוב כדי ליצור קשר צריך לשחרר את הפיזי ולא לתת לתחושות הפיזיות לשלוט במצב.
 

n1ckname

New member
אני אנסח את השאלה יותר טוב

נראה לי שניסוח אופרציונלי יועיל יותר אני זורק אותך למצב. נניח שאת מחפשת עבודה. ועומדות לפנייך שתי אפשרויות בחירה: עבודה א' ועבודה ב'. את מתייעצת עם אנשים אבל בדיוק חציים אומר לך שהעבודה א' עדיפה וחצי מהם אומר שעבודה ב' עדיפה. וגם כן כל החישובים השכליים והסטטיסטיים אומרים לך סיכוי של 50:50. אין לך שום אפשרות שכלית לדעת מה טוב יותר. אז באיזו דרך את מחליטה? האם את מהמרת? או שאת נעזרת בהדרכה פנימית כלשהי, ואם כן מהי? מה בדיוק את עושה? ואני אומר מראש, אם את אומרת שאת הולכת עם התחושות שלך, אז אני אבוא ואגיד: האם התחושות שלך זה משהו שאפשר לסמוך עליו? האם זה לא משהו שישתנה אם אני אתן לך פרוזאק? האם זה לא משהו שישתנה אם אני יעשה לך היפנוזה ואני אגיד לך "את מרגישה עייפה/ שונאת/ אוהבת/ נמרצת/ עצובה/ שמחה" ?
 

רותי 11

New member
n1ckname יקירי

אתה עדיין נתקע עם ההגיון לחפש עבודה ולשאול אנשים איפה כאן החיבור הפנימי? זה ממש לצאת החוצה ולא לעבוד עם האינטואיציות, זה לעבוד עם ההגיון ומה לעשות שתקשור וההגיון לא ממש הולכים אחד עם השני. הבחירה שלי תהיה ממקום של אינטואיציה לא ממקום של שכל וכן אפשר לסמוך על האינטואיציה שלנו היא לעולם לא תטעה אותנו אפילו שאולי התוצאות לא תמיד קורות כמו שרצינו או חשבנו לכל דבר יש סיבה, לכן הכי נכון עבורנו הוא לעבוד עם האינטואיציות עם התחושות הפנימיות שלנו. כמו שאמרתי לך פרוזאק זה סוג של סם שיכול לטשטש, אבל גם עם סמים אנשים מתקשרים, והייתי אומרת אפילו שיותר מדי אבל מאוד מסוכן לתקשר כשאנחנו בהשפעת סמים כי אז אנחנו יכולים לעשות "בלגן" לעצמנו במצב הזה, ולגבי היפנוזה אי אפשר להפנט מישהו שלא מאפשר שלא מוכן לכך, אין מצב כזה, כשאנחנו מהופנטים אנחנו מעבירים את השליטה על החיים שלנו באותו רגע למהפנט.
 
למעלה