שאלה על קקי.......

שאלה על קקי.......

הבת שלי בת 9 חודשים,יונקת מלא ללא תוספות.בדרך כלל היא עושה קקי 3 פעמים ביום,אבל יומיים היא לא עשתה,והיום היא עשתה קקי במרקם קשה,בצבע כתום צהוב,ועם ריח ממש חזק.(כמו קקי של גדולים). זה אומר משהו?

אני מנסה כל הזמן

אבל היא לא מוכנה לאכול.פירות היא לא רוצה בכלל,והיא הקיאה כל פעם שניסיתי לתת לה ירקות.הדבר היחיד שהיא אוכלת זה הקשה של הלחם,ומידי פעם היא מסכימה לאכול איטריות. מעדנים ןדיברי חלב אסור לה כי היא אלרגית. זה בסדר הקקי שלה?

INteresting how allergic babies

almost ALWAYS refuse to take solid foods. Does her kaki change when you give her pieces of bread? any food will cause changes in her kaki.​

תשובה לאסתר

יכול להיות שזה ככה בגלל הלחם?אני נותנת לה את הקשה של הלחם,והיא מוצצת אותו עש שהוא נהיה רך ואז אני מחליפה לה.אבל היא אוכלת לחם כבר כמה זמן,ועכשיו זאת הפעם הראשונה שיש שינויים בקקי.והריח גם מזה?אני יודעת שקקי של הנקה לא כל כך מסריח... ואם כבר,אז עוד שאלה.בגלל שהיא אלרגית לחלב,אחות טיפת חלב המליצה לי לתת לה מעדני סויה(אלפרו).מה דעתך?

be careful of soy

It turns out that soy contains too high levels of phytoestrogens and this could have a bad effect on the baby. IN addition, 50% of babies who are allergic to milk and also allergic to soy. Just keep breastfeeding for as long as you can, and delay solid foods even up to one year. babies do not need those puddings........your milk is better for her. If you do give her bread, give whole wheat bread.​

ליוץ

New member
לא רציתי לרשום לך בפורום

אל תקשיבי להפחדות שלהן. כל היועצות האלו הן כאלו פאנטיות שזה פשוט לא יאמן. הבן שלי (כמעט בן 7 חודשים) וגם כן אלרגי לחלב. השבוע היינו איתו בבדיקות לאלרגיה לסויה בשניידר ושאלתי שם את הרופאים לגבי כל החששות מהסויה. הוא אמר שלאחרונה התכנסה וועדה ארצית שכללה מומחים מכל האספקטים הרלוונטיים לסויה (או יותר נכון ל"נזקי" הסויה), והוועדה - אחרי מחקרים מעמיקים כמובן, הפריכה את כל הטענות הללו לגבי הסויה. חוצמזה, לא צריך להיות כאלו קיצוניים, מעדן שהיא תאכל מדי פעם (אפילו כל יום) על בסיס סויה לא יעשה כלום. אל תתני להן להפחיד אותך. אני נתקלתי בתגובה כ"כ מכוערת של יועצת הנקה מאוד מדוברת לגבי זה שלקחתי את הבן שלי לבדיקות לסויה. היא טענה שאני עושה ניסויים על הבן שלי. ושהיא מחזיקה לו אצבעות שאני אחליט לא לעשות לו את הבדיקות. כשסיפרתי לה שנתתי לו סימילאק (אחרי 1/2 שנה שרק הנקתי!!!), היא שאלה למה אני מרעילה אותו והוסיפה, שכנראה עוד לא היו מספיק פרשיות כמו רמדיה, כדי שאנשים יבינו שזה לא אוכל לתינוקות. בקיצור, פאנטיות מוגזמת וטיפשית. תעשי מה שאת מרגישה, אל תתני לדעה הקיצונית שלהן לגדל לך את הילדה!

ליוץ

New member
בהמשך למה שרשמתי...

כשקראתי את ההודעה שלי, זה נראה כאילו אני סותרת את תשובתה של אסתר. אסתר, מבחינתי, אלופת העולם. היא עזרה לי עם ההנקה במחווה יוצאת דופן, ואגזים ואומר, הצילה לי אותה. פשוט המקרה שנתקלתי בו עם היועצת כ"כ עצבן אותי, ונתקלתי כבר בתגובות כאלו גם של יועצות אחרות. בקיצור, אין אף אחד שיודע כמוך מה טוב לילדה שלך (כמובן תתייעצי עם המומחים בתחום). בהצלחה ולילה טוב. רק בריאות לכולנו.

INformation about soy products

IN 1996 an article was published in the British Medical Journal about the possible dangers of soy products. Since then, the artificial milk companies have tried to cover up that information, but if you do a search in the medical journals, you will find many more articles which are disturbing. Until someone can prove to me that soy is safe, I would not want to give it to my baby. My job as a yoetset hanaka is to give you evidence based information. You as a mother can do what you want with that information. Here is a quote from another article: ..".the American Academy of Pediatrics states that soy protein-based formula is a reasonable alternative for term infants who cannot tolerate cow milk-based formulas or lactose found in cow's milk formulas. Parents who prefer a vegetarian-based diet for a term newborn may also be advised to use soy protein-based formulas. However, the routine use of soy protein-based formula has not been shown to have value in the prevention of allergies or the management of infantile colic. Infants with cow's milk protein-induced enterocolitis are frequently sensitive to soy protein as well and should be fed formulas derived from hydrolyzed protein or synthetic amino acid.[1] Use of soy formulas only when there is a compelling reason to do so will minimize unnecessary exposure of infants to any possible unknown risks." Remember that the artificial milk companies spend lots of money to make you think that soy milk is safe,but its safety has not yet been proven enough to convince me. Another disturbing article about early puberty related to soy use.​

michalattia

New member
../images/Emo46.gif"אין אף אחד שיודע כמוך" ??

סליחה, אבל משפטים כמו "אין אף אחד שיודע כמוך מה טוב לילדה שלך" מובילים יותר מ 40% מהאמהות לתת פורמולה ולא להניק!! יועצות הנקה בסך הכל מנסות לתת מידע אמין ובדוק, ומי שרוצה לעצום עיניים, מוזמן לעשות זאת, אבל אל תצפו לברכה של היועצת על זה..

ליוץ

New member
תקשיבי חמודה...

אני לא עוצמת עיניים ויודעת טוב מאוד מהם יתרונות ההנקה וזו הסיבה שאני מניקה כבר 7 חודשים כמעט ללא שום תוספות אז אל תבואי ותשפטי אותי. מעבר לזה, תפקידן של יועצות ההנקה הוא לא לייסר אותךאו לבקר אותךלגבי בדיקות שאת עושה לתינוק שלך, או לגבי כל החלטה אחרת אותה את מחליטה. אני ספגתי ביקורת קשה ומכוערת מאחת היועצות המאוד מדוברות כאן וזה ממש לא לרוחי וטעמי. תאמיני לי שאני עושה ה כ ל כדי לתת לבני את הטוב ביותר ולא צריכה קולות שינשפו לי בעורף ויעקמו לי פרצופים אם אני מתכוונת להשתמש בסויה מדי פעם!!! זו החלטה שלי, שאני קיבלתי אותה לאחר התייעצות עם רופאים (בכירים ביותר בשניידר, יש לציין) ולא עם ספונסרים של חברות סויה. אני לא מאמינה שקיימים רופאים שיתנו לי הוראות לתת משהו "רעיל"(כדברי היועצת) לבני. מקווה שהבנת את נק' מבטי, וגם אם לא אז לא נורא. אני פשוט לא אוהבת שאנשים לוקחים דברים למקומות קיצוניים. ואני לא חושבת שזה ריאלי (לפחות מבחינתי) להתבסס רק על הנקה. לא קורה לך שאחת לשבוע את חייבת ללכת לאנשיהו??? לי כן קורה ולכן אני חייבת תחליף. יום נעים ורק בריאות לכולנו.

michalattia

New member
לא התכוונתי להצית תגובות אלימות

שיהיה לך רק בריאות, תעשי מה שבא לך. כשאני צריכה ללכת, אני נותנת חלב שאוב, לשאלתך... אבל כמובן שאפשר לתת מה שרוצים. שנה טובה ושלווה..

ליוץ

New member
אצלי הוא לא מוכן שאוב

בשום דרך. כמעט 3 ליטר שהקפאתי מצאו את מקומם בפח!!! אני לא חושבת שהתגובה שלי הייתה אלימה - לא יותר אלימה משלך. אבל אני מרשה לעצמי לסגור את הדיון כאן. יום טוב.

לגבי הסירוב לשאוב

יש תינוקות שלא אוהבים את טעם הלוואי שנוצר בחלב שלנו אחרי שעמד בחוץ/במקרר/במקפיא- מסתבר שיש אנזים בחלב (ליפז)שמתחיל את פירוק השומנים וזה עושה חלב טעם מוזר (לרוב התינוקות זה לא מפריע אבל יש גם אניני טעם...). אם זה עוד רלוונטי מבחינתך, אפשר לפני ההקפאה להביא את החלב למצב של כמעט רתיחה (כשמתחילות הבועות בדפנות הכלי אז להוריד מהאש) ורק אז להקפיא. זה שומר על הטעם של החלב כמו שהוא...

אלונה ע

New member
למה זה כ"כ חשוב לדעת אם הוא אלרגי

לסויה? אם הבדיקה כרוכה גם בדקירה אז אני תומכת בדבריה של היועצת. מי אמר שחייב לתת מעדן פעם ביום? הפרסומות בערוץ 2?

ליוץ

New member
חשוב לדעת

כדי לדעת אילו תחליפים נוכל לתת לו עד שתעבור (אם בכלל) האלרגיה לחלב. וזה בכלל לא העניין. העניין הוא שאם אני החלטתי (בתור אמא שלו) לבדוק את הנושא, אין לה שום זכות לבוא ולבקר ולשפוט כמו שהיא עשתה. היא יכולה לומר את דעתה בצורה מנומסת ומכובדת ואני מוכנה גם לשמוע, אבל לא בצורה תקיפה וחד משמעית, כאילו שהדרך (הטבעונית, לצורך העניין) שהיא בחרה בה היא הדרך האולטימטיבית לכולם.

למעלה