שאלה על קצה המזלג

שאלה על קצה המזלג

רציתי לשאול שאלה... אבל זה יותר לכיוון של הכוונה. בחור בן 27 סובל מזה שנים כאבי חניכיים (לא מדובר בדלקת לפי מה שהבנתי) בין עונת חורף לאביב. לאן זה יכול לקחת אותי? לאיזה כיוון? אביב קשור לאלמנט עץ ... וחניכיים?? ST? SP? ... הכוונה ... מישהו?? קארין

שמש א

New member
כיוון מחשבה

את מטפלת בשיאצו... חניכיים מייצגות את הקיבה, כפי שכתבת. כאב מהווה סטגנציה. הייתי בודקת האם הקיבה מכווצת? האם הוא בן אדם מתוח? אוגר מתחים? הרבה פעמים מתח נפשי מצטבר בקיבה. הקטע העונתי... אולי דווקא בחורף-אביב קורה משהו באוח חייו העלול ליצור מתח?

hadaraviram

New member
ועוד כיוון מחשבה

(סתם, מנסה לחשוב באוויר) אם החניכיים מדממים - אולי קשור ל - sp deficiency - חוסר יכולת לשמור את הנוזלים בתוך כלי הדם? ואולי אפשר לחשוב גם על LI - המרידיאן נגמר באזור הלסת... אבל אני מסכימה. St בהחלט בתמונה. אולי הוא יכול לנסות להפעיל לחץ קל על St3 ולראות אם זה מקל עליו?

תודה

תודה לכן

YinYang

New member
אז ככה...

קודם צריך לבדוק אם הבן אדם שומר על הגיינה של החניכיים, אם הוא מצחצח שיניים כמו שצריך, ואם הוא מבקר אצל רופא שיניים. במידה והוא עושה את כל הנ"ל כמו שצריך, הסינדרום הכי נפוץ שגורם לכאב בחניכיים הוא חום בקיבה. במידה ויש גם דימומים אז זה מצב של אש בקיבה. מומלץ לבדוק את התפריט שלו ולצמצם במזון בעל איכות מחממת/שומני/מטוגן. לבדוק האם הוא סובל ממתח ריגשי שעלול ליצור סטגנציה בכבד, שתשפיע גם על הקיבה. לברר האם הוא סובל מעצירויות, דם בצואה, ריח רע מהפה, רעב מתמיד רצון לשתייה קרה. אש בקיבה+ליחה=חוסר שקט, אז לבדוק גם איך הוא ישן בלילה. במידה וזו הבעיה, תעבדי על נקודות דיסטליות- st44,st45 . הייתי עובד גם על .pc6,cv12,sp6 שיהיה בהצלחה אייל

מאיר72

New member
Ginjivitis

הפורמולוה לטיפול בדלקות חניכים כתוצאה מאש בקיבה היא: St 21,St 29, St 44, Li11, Li 4 Pc 3 הכל בפיזור. הפורמולה לאש בקיבה ובכבד היא: Liv 2,Liv 13, Pc 7, Cv 12, St 21, St 36 St 44 בפיזור ואת Sp 6 בחיזוק. כמו כן ניתן להשתמש בנקודות מקומיות GV 27ת 28 נקודות קצה (לא הכי נעימות, את האחרונה עדיף לדמם מעט.) מוציאות החוצה חום וחולרע. בהצלחה בטיפולים. וכמובן להזכיר לו שכל זה לא בא להחליף טיפול של רופא שינים במידה ויש משהוא עמוק יותר.

למעלה