שאלה על קפוארה

N a t

New member
שאלה על קפוארה

לפני כמה ימים דיברתי עם ידיד שיצא לו ללמוד קפוארה (מספר שיעורים) קודם כל קיבלתי הלם כשהוא ברצינות רבה אמר לי שזה ריקוד ולא האמין שאפשר להילחם עם זה(והוא עוד התחיל ללמוד!)במילים שלו, ייראה מוזר שבנאדם שתוקפים אותו יתחיל לעשות סלטות. לדעתו זה יפה אבל לא שימושי.מובן שהוא טועה. מצד שני.. אין ספק שקפוארה זה אמנות לחימה ומי שמתאמן הרבה זמן ומצליח יוכל גם להשתמש בזה,אבל האם זו אמנות לחימה לכולם? אני אישית לא מתארת את עצמי עושה סלטות וקפיצות באוויר(לא יודעת,לא מסוגלת)..מה קורה כשבנאדם אשר מגיע ללמוד קפוארה לא מספיק גמיש?הרי כמו שידוע לי רוב ההגנות או התקפות בקפוארה די קשורות לאלמנטים(לפחות זה מה שראיתי) יש אמנויות לחימה שכל הזמן הדגש בהן הוא על אפשרות לכל אחד ,לא משנה באיזה גיל או רמת כושר גופני, לבוא ולהתאמןולהצליח.ומה עם קפוארה?

Jogodor1

New member
אף אחד לא אמר...

שצריך לעשות רק סלטות (וליפול על הראש אחרי שגוף התוקף בלם אותך) כשנלחמים. קפואירה זה אולי קשה, אבל תאמיני לי, מתאים לכולם, הגעת לא גמישה ? יגמישו אותך (מקווה שזו המילה הנכונה), בלי שרירים ? אם יווצרו... אולי קפואירה מוותרת על חלק מהפרקטיות למטרות יופי וזרימה, אבל כפי שמישהו פה כבר אמר "פרקטיות זה לא הכול, יופי גם חשוב, אחרת כולנו היינו לומדים קרב מגע..." (בלי שום כוונות רעות לגבי מתרגלי הקרב מגע...) חוץ מזה, כדי שתשימי לב לגילאי בעלי הדרגות הגבוהות בקפואירה אבאדא, שרובם עברו את ה40 והשאר בדרך (חיחיחיחי...)

N a t

New member
לא אני!../images/Emo8.gif

אז כמה זמן בערך יכול לקחת ניסיון ללמד לעשות סלטו מישהו שבקושי עושה גלגלון(כמוני)
את האמת עדיין כשאני רואה אנשי קפוארה באיזה מקום מתאמנים,אני מבינה שחבל לבוא ולעשות פאדיחות:)

j i m m y

New member
כשאני הגעתי לקפואירה הייתי בן 22

ואפילו לעשות גלגלון פשוט לא הצלחתי בכלל !!! לא היה לי בכלל כוח בכתפיים אפילו לדבר הפעוט שכל ילד יכול. אבל עכשיו אני בן 24 ואני יכול לעשות לא רק גלגלון, אלא גם גלגלון בלי ידיים

NetGangsta

New member
מה קורה אם מגיעים לא..

גמישים לקפוארה? בדיוק אותו דבר שקורה אם מגיעים לא גמישים לכל אומנות לחימה אחרת. או בעצם, כמעט כל ענף ספורט אחר. אנשים גם חושבים שקפוארה זה רק סלטות באויר, כי זה מה שרואים בהופעות וזה החלק המרשים ביותר (מבחינת אדם ממוצע שרואה הופעה, לא אדם שמבין באומנויות לחימה). אבל קפוארה זה לא רק סלטות, תגיעי לאימון של קפוארה ותראי שזה לא נכון, יש אנשים שמתאמנים המון זמן ולא מצליחים לעשות אף סלטה! אבל הם מאוד נהנים מהחלק שנקרא "קפוארה" ופחות מייחסים חשיבות לאקרובטיקה.

Jogodor1

New member
תאמיני לי...

אם תאתאמני במספיק רצינות בקפואירה, את תצליחי מה שתרצי, הכול תלוי במידת ההשקעה והרצינות, זכרי, שאפילו האומנים הכי גדולים בקפואירה, ובהתעמלות קרקע, לא ידעו פעם גם גלגלון לעשות, אז אימנו אותם, והם השקיעו ואם תסתכלי מספיק גבוה, תוכלי לראות את התוצאות של אותה השקעה... אף אחד לא נולד עם כנפיים (חוץ מגאטו, שנחשב אצלנו כאחד שמחביא כנפיים, אבל זו כבר בדיחה פרטית...)

למעלה