שאלה על קסם

tarash

New member
שאלה על קסם

איך אני חוקר לחשים ואיך אני מלחיש לחשים חדשים? תודה

tarash

New member
יוצר לחש חדש

אני יודע שאפשר אני שואל מבחינה של איך בחוקים ורול פליי

timur97

New member
עדיין לא ברור

אתה מתכוון איך הדמות שלך לומדת לחשים חדשים (שמופעים בספר השחקן) או איך אתה ממציא לחשים שלא מופעים בספר השחקן?

רמץ

New member
אתה בודאי מתכוון לחקירת לחשים...

ע"ע ספר השחקן... כמו כל דבר במו"ד 3, גם מחקר לחשים קיבל תבנית מרובעת, סכימתית, ומשוללת דמיון. החוקים, כאמור, מפורטים שם ודורשים מידה לא מבוטלת של ממון ואת ברכת השה"מ. מבחינת משחק תפקידים, אני יכול רק להציע את השיטה של מו"ד2 שדורשת הרפתקה בפני עצמה או לכל הפחות הפוגה בין הרפתקות, חיפוש אחר מרכיבים נדירים ואקזוטיים, כרטיס קורא בספריית מגדל הקסם הקרובה למקום מגוריך (נא להצטייד בשק"ש ופק"ל קפה) וסיוע נוסף מצד מטילי לחשים אחרים שמבינים משהו מהחיים שלהם. אם השה"מ שלך בעד כל זה, לכו על זה. אם לא - תן ת'כסף, קח ת'קסם וספר לעצמך איזה סיפורים שבא לך.

רמץ

New member
בעצם, אחרי קריאה נוספת...

כנראה שהתכוונת גם ל"הטלת לחשים" (ע"ע). אם אתה משחק קוסם אתה מתחיל את המשחק עם כל הלחשים מעוצמה 0 ועוד שני לחשים לבחירתך מעוצמה 1 בספר הלחשים שלך. במהלך ההרפתקות, אם השה"מ שלך זוכר, אתה אמור למצוא מגילות, ולפגוש קוסמים אחרים שתוכל להחליף איתם לחשים (או לפחות עם ספרי הלחשים שלהם, אם הם עצמם מתים או סתם לא סימפטיים). כדי ללמוד לחש חדש, עליך להצליח בגלגול הכרת לחשים שרמת הקושי שלו תלויה בעוצמת הלחש ונתונה בספר השחקן - כדאי לפעמים להזכיר לשה"מ שיש לו קוסם בחבורה אם נגיד עברתם הרפתקה שלמה בלי למצוא אף לחש חדש... בכל פעם שתגיע לעוצמה חדשה תוכל לבחור שני לחשים חדשים מאותה עוצמה או נמוכה יותר ולהוסיף גם אותם לספר שלך. ניתן, כאמור, גם לחקור לחשים חדשים, אם יש לך מספיק כסף, תוך התייעצות עם השה"מ. כדי להטיל לחש שנמצא בספר הלחשים שלך עליך לישון 8 שעות רצופות, לקום בבוקר (או ביממה שאחרי, בכל אופן), לרכון מעל הספר שלך ולהקדיש בערך חצי שעה לשינון לחשים (או לכל הפחות רבע שעה אפילו אם אתה סתם מזכיר לעצמך איך להטיל קריאת קסם) - אפרופו קריאת קסם - זהו הלחש היחיד שמותר לך לשנן גם בלי ספר הלחשים שלך. מספר הלחשים שמותר לדמות שלך לשנן מכל עוצמה בכל זמן נתון שווה למספר הלחשים שמותר לה להטיל ביום והוא נתון בטבלה יפה בספר השחקן ותלוי בדרגה של הדמות שלך. מותר לך ואף מומלץ "להשאיר מקום" ללחשים אחרים כשאתה משנן לחשים כך שתוכל לשנן עוד לחש יותר מאוחר באותו יום כך שיתאים למצב שאליו נקלע הקוסם שלך, אבל אם כבר שיננת את כל הלחשים שמותר היה לך לשנן לאותו יום, תוכל להחליף לחש רק ביום שלמחרת (לאחר שינה של 8 שעות נוספות). הטלת הלחש עצמה היא בד"כ פעולה של סיבוב מלא (אלא אם נזכר אחרת בתיאור הלחש ויש הרבה יוצאי דופן כך שחשוב לבדוק), והיא מעוררת התקפת הזדמנות מצד אויבים שמאיימים על הדמות שלך. ברגע שהטלת לחש, הוא נמחק מהזיכרון שלך, אבל נחשב כנגד מספר הלחשים שמותר לך לשנן, כך שגם במקומו לא תוכל לשנן עוד לחש עד ליום המחרת. אם אתה מטיל לחשים אחר שאינו קוסם, ציין זאת ומישהו אחר כבר יענה לך (אני מומחה לקוסמים בלבד).

אלדריון

New member
אתה בטוח?

אכן היה צורך בסיפריה וכד', אבל לא זכור לי שום שימוש בחומרים אקזוטיים ושאר ירקות. גם ההתיעצות עם קוסמים אחרים זכורה לי מהחלק של יצירת חפצי הקסם, ולא ממחקר הלחשים (למרות שאפשר להתאים את ההתיעצות גם למחקר לחשים, אולי כתחליף לחלק מהספרים, הזמן הנדרש, או הפ"ז, לשיקול דעתו של השה"ם)

tarash

New member
ok

אכן התכוונתי למחקר לחשים אבל גם להלחשת לחשים כלומר יצירת לחש חדש לחלוטין שאינו מופיע בספר לשחקן או בעולם המערכה וד"א רמץ אני מכשף sorry

רמץ

New member
קצת סדר

מחקר לחשים = יצירת לחש חדש שאינו מופיע בספרות ולמידתו. למידת לחשים = עבור קוסם הכנסת לחש קיים לספר הלחשים של הדמות שלך. עבור מכשף הכנסתו לרשימת הלחשים שהדמות שלך מכירה (יודעת להטיל). הלחשת לחשים = משהו לא ברור שאף אחד לא שמע עליו, אבל קבל ח"ח על היצירתיות...

למעלה