שאלה על קנג'י

שאלה על קנג'י

אוקיי, אז התקעקעתי לפני שנה בקעקוע יפה וחינני של קנג'י שמשמעותו "אומץ". הבנתי שקנג'י זה סימנים סיניים שגם היפנים עושים בהם שימוש, או משהו כזה. אז יופי לי, וטרה-לה-לה. הייתי בטוח שהקעקוע המצורף הוא ביפנית, עד שמישהו, שאמר שהוא מבין קצת בעניין, אמר לי שקנג'י זה משהו סיני, וכך גם הקעקוע שלי. ועכשיו אני פונה אליכם בבקשה - עזרו לי להבין אם זה סינית או יפנית! בתודה מראש, הקקטוס!

sodagou

New member
תשובה ראשונית - רק שתישן טוב בלילה

פרוש המילה קאנג'י הוא "סימן סיני" וכמו שאמרת - אלו סימנים סיניים שמשתמשים בהם גם ביפנית (לא בהכרח עם משמעות זהה). בסינית הסימן המקועקע הוא אכן אומץ ומבדיקה קצרה במילון (אני לא יודע יפנית) נראה שהמשמעות זהה גם ביפנית. אז לילה טוב ואני מניח שבבוקר יהיה לך אישור סופי.

furrball

New member
תשובה

הסימן המקועקע משמעותו אומץ גם בסינית וגם ביפנית. בשפות האלה הוא כמעט תמיד יבוא בצירוף עם קנג'י אחר, למשל עם קנג'י של אוויר\רוח בשביל ליצור מילה "אומץ" (yuuki ביפנית או yongqi בסינית) או עם קנג'י של להעיז בשביל ליצור מילה "אמיץ" (yonggan בסינית) בקעקוע שהבאת, אם להיטפל לפרטים, חסר קו שסימנתי כאן באדום (אומנם זה קו יחסית קטן). אבל זה סיכון שלוקחים כשעושים קעקוע בשפה זרה אצל מישהו שגם כנראה לא מתמצא.

אחלה בחלה!

תודה רבה על התשובות! עכשיו אני סוף-סוף יכול ללכת לישון! P: ובקשר לקו העליון בקעקוע, הוא בהחלט נמצא שם, רק שמצלמת האינטרנט המעפנה שלי סירבה להראות את זה... אז שוב תודה!

למעלה