שאלה על קישוט עוגות - ולא בבצק סוכר

שאלה על קישוט עוגות - ולא בבצק סוכר

השבוע אנחנו חוגגים למתן יומולדת 4 בגן. למרות כל ההצעות שלי לעוגות עם קישוט בבצק סוכר (כולל סיור בתמונות העוגות בפורום), מתן בחר - רכבת ממש. השאלות: יש קישורים לעוגות יפות בצורת רכבת? איך כדאי לצפות - קרם חמאה או שמנת מתוקה? צבעי הג'ל, טובים גם לקרם חמאה/שמנת מתוקה? איך יוצא? אטום ויפה או מין צבע בהיר כמו צבעי מאכל בסופר? ולסיום: מתכון לקרם חמאה (אם מומלץ), יהיה נפלא. מבטיחה לעדכן ולבסוף להראות תמונות. תודה

מנסה לענות בע"פ מאחר והחיבור שלי

לאינטרנט לא משתף פעולה בחיפוש תמונות. עם קרם חמאה לדעתי יותר קל לצפות הוא "עומד" יותר טוב על העוגה ואין סכנה איתו שיפול מהעוגה. צבעי ג'ל טובים גם לקרם חמאה ולגעתי גם לשמנת מתוקה אם כי מעולם לא ניסיתי (צבעתי עם צבעי מאכל נוזליים בעבר הרחוק) על קרם חמאה יצא צבע טוב כמו שמערבבים ברויאל. יש בפורום מתכון לקרם חמאה שנתנה יפה האופה בשבוע שעבר, תעשי חיפוש.

brownie65

New member
עוגות מקושטות בקרם חמאה + מתכון

אני לעיתים נוהגת לקשט עוגות בקרם חמאה. אני מעדיפה את השיטה הזו כשמדובר בעוגות לגן, למשל. מצרפת לך תמונה של עוגה מקושטת בקרם חמאה שהכנתי לבן שלי לפני כמה שנים. כמו שאת רואה, הקרם נצבע יפה, ואני ממלאת שטחים באמצעות זילופו בפיית כוכב על גבי העוגה. הקרם נשמר מחוץ למקרר לפחות למשך יממה (אחוז השומן הגבוה בו מונע קלקול), כמובן במקום קריר יחסית, אצלי זה בממ"ד. המתכון שלי לקרם חמאה: 125 גר' חמאה רכה 250 גר' אבקת סוכר כפית מיץ לימון מעט וניל - אם רוצים השיטה הכי נוחה - להכיס את המרכיבים למעבד מזון ולהפעיל למשך חצי דקה. אני מעבירה את הקרם לכמה קעריות לפי מספר הצבעים שיופיעו בעוגה וצובעת כל חלק בצבע הדרוש לי. אם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת לשאול!

ממליצה לצפות בקרם חמאה...

"באטרקרים" בלע"ז, מתאים מאוד לציפוי וגם לזילופים שונים. נצבע יפה מאוד בצבעי הג'ל. 150 גר' חמאה/מרגרינה קרה חתוכה לקוביות (עדיף לעבוד עם מרגרינה כי היא יותר קשה, בארה"ב משתמשים במרגרינה מיוחדת...), 640 גר' אבקת סוכר, 2 כפות מים, כפית תמצית וניל שקופה. בגיטרה מעבדים את המרגרינה, המים והוניל ומוסיפים את אבקת הסוכר במס' פעמים, ממשיכים לעבד עוד מס' דקות (יש לגרד את דפנות הסיר מידי פעם). לגבי הרכבת, את יכולה לאפות עוגות בתבניות אינגליש, מהן ליצור את הקרונות והקטר, ואם "תחפרי" מעט בעוגה, תוכלי למלא את הקרונות בדברים טובים (מטבעות שוקולד, חיות מבצק סוכר, ממתקים ועוד הפתעות...), כל קרון תצפי בצבע אחר והגלגלים יכולים להיות ביסקויטים מצופים שוקולד או ליקריץ מגולגל (קונים מוכן בממתקיות).

../images/Emo124.gif יפה - שתי שאלות, אפשר ../images/Emo35.gif

1. מה זו גיטרה (שאלה של מתחילה
). 2. תמצית וניל שקופה - איפה אפשר למצוא? שלי בצבע מעין חום
תודה

1. גיטרה-אחד משלושת האביזרים

שיש במיקסרים הגדולים (דוגמת קנווד או קיטשן-אייד), יש מטרפה-החלק עם החוטים-מיועד להקצפה והחדרת אויר, וו לישה-נראה כמו הקרס של קפטן הוק-מיועד ללישת בצקים, והגיטרה-נראית כמו מסגרת בצורת מעין משולש (בקנווד יש באמצע את האות K) משמשת לערבול ועיבוד חומרים כמו קרמים ועוגות בחושות. אם יש לך מיקסר ידני תשתמשי במערבלים הרגילים שלו. 2. תמצית וניל שקופה יש בחנויות המתמחות בקונדיטוריה כמו תבליני הכפר וכו', משתמשים בה כדי לא לשנות את צבע הקרם (כמו שאמרת התמצית הרגילה היא בצבע חום), אבל לדעתי את יכולה להשתמש בתמצית הרגילה.

לאפין

New member
עוגת רכבת פשוטה להפליא

באתר הזה יש הוראות הכנה לעוגת רכבת יפה וקלה, בלי בצק סוכר. הכנתי עוגה מאוד דומה לפני שידעתי על קיומן של עוגות מקושטות למיניהן. הרעיון הוא להכין עוגה אחת גדולה וגבוהה (בתבנית תנור רגילה או ב 2-3 אינגליש, לפי מספר הקרונות) לחתוך את העוגה לקרונות, לצבוע כל קרון בקרם בצבע אחר, להכין גלגלים מביסקויטים, להכין חלונות / קטר / גג מסוכריות ארוכות, ולהניח ממתקים על הקרונות בתור "מטען". אפשר גם להכין "פסי רכבת" ממקלות ארטיקים. בעניין הצבעים - את יכולה לוותר על הצביעה ופשוט לקנות פודינגים בטעמים שונים - וניל, שוקולד, תות - להכין את הפודינג על בסיס שמנת, והם יהיו יציבים מספיק לציפוי יפה ואחיד.

ניסף

New member
עוגת רכבת שהכנתי ליום הולדת

אפיתי את העוגה בתבנית רכבת והציפוי מקרם חמאה בעזרת זילוף.

תודה לכולן ../images/Emo140.gif ועוד שאלה קטנטנה.

אשתמש בחלק גדול מהעצות הטובות שניתנו לי. האמת - משקשקת מפחד אבל יוצאת לדרך. מקווה להגיע למר קייק בהקדם (אני בבית כבר שבוע וחצי עם ילד חולה (הילד והמחלה מתחלפים כל 3 ימים
). הבנתי שיש גם משלוחים? מישהו יודע אם יש מינימום למשלוחה, עלות משלוחה וזמן הספקה?

shokko

New member
אני הכנתי עוגת רכבת לבני, אבל כן

נעזרתי בבצק סוכר. רואים עד כמה אינני מקצועית, אבל ניתן כמובן לשפר ולשדרג

יצא יפה ונתן לי רעיון נוסף ../images/Emo140.gif

כ"כ הרבה רעיונות נהדרים. אולי אנסה את כולם?
לכבוד יומולדת 4 - שיהיו 4 עוגות. תודה על הרעיונות וממשיכה להתלבט.

למעלה