שאלה על קורסים בקיץ

שאלה על קורסים בקיץ

היי
אני בת עוד מעט 17, בחיים לא רקדתי ואני מקווה שגם בתחום הזה "תמיד אפשר להתחיל" ו"מוטב מאוחר מאשר אף פעם" וכו' וכו'... אז אני לא בונה על בלט, שאיתו אני כבר לא אוכל להתחיל, אבל חוץ מזה אין לי שום העדפה מיוחדת, הכל נראה לי מעניין: היפ הופ, לטיניים, סווינג או ריקודי עם. השאלה שלי אם יש ביניהם אחד שנוח יותר להתחיל גם בגיל מבוגר מאשר האחרים... בצורה כמה שיותר מקצועית (יש פה מעגל ריקודי עם מדי פעם אבל זה נראה לי די חובבני וזה גם בדרך כל עם הרבה יותר מבוגרים ממני ולא כל כך נוח לי). שאלה נוספת האם יש מקום בארץ שבו אני יכולה בחופש הגדול הקרוב לקחת קורס למתחילים? ולא עם ילדות בנו ארבע (שאני רק מקנאת בהן שהן מתחילות בזמן...
)? עדיף באזור המרכז - תל אביב או גם דרומה יותר, אשקלון / אשדוד תודה על כל תשובה נטלי.

שלום לך../images/Emo140.gif

בכל גיל אפשר לרקוד..אני בגיל למעלה מ-35 ורוקדת בלט. אמנם התחלתי בנעוריי אך רוקדת גם כיום בגילי ומתכוונת להמשיך לרקוד כל ימי חיי. היום גם יש שיעורי בוגרים למתחילים.בכל הסגנונות והרמות כולל מתחילים.את צריכה לבחור מה את רוצה. בתל אביב יש לך את סטודיו Bשיכול להתאים לך כי יש להם את הרבה סגנונות ריקוד. יש גם מורים בסטודיואים פרטיים.מה שאת יכלה לעשות זה לחפש גם בחוגל למשל. שיהיה לך בהצלחה ובהנאה! וברוכה הבאה לעולמו הנפלא של הריקוד!

../images/Emo140.gif תודה על התשובה ועוד שאלות

קודם כל תודה על התשובה המהירה והטובה (והמעודדת
!) ראיתי בסטודיו B קורסים במחול למתחילים ("אינטרו למחול קלאסי" אני חושבת) וזה נראה לי מעולה. האם מישהו / מישהי יודע כמה שיעורים כדאי לקחת על מנת לקבל בסיס מספיק טוב כדי לעבור לשיעורי בלט קלאסי למשל? צריך לקחת בחשבון שאני לא כל כך גמישה אבל מוכנה לעבוד בשביל זה כמה שצריך ויותר מזה. אני מאוד אוהבת בלט וזה מושך אותי, אבל למרות הפיתוי להתחיל "בכל גיל" עדיין אני חושבת שיכול להיות שבגלל שאני מתחילה בגיל מאוחר, אני אף פעם לא אוכל להגיע בבלט להישגים ולהתקדמות שאני כן אוכל להגיע במקצועות אחרים כמו פולקלור / היפ הופ. מה דעתכם ? לפיה הטובה - מותר לי לדעת באיזה גיל התחלת לרקוד בלט?
תודה תודה

היי נטלי

לגבי מספר השיעורים: אין מספר אבסולוטי שלאחריו "עוברים רמה", זה מאוד אינדיווידואלי. יש אדם שמספיקים לו 10 שיעורי מבוא ויש כאלו שצריכים עשרים. תמיד במורה של אותו שיעור יכול לשקף לך את רמתך בעין אובייקטיבית. לגבי הישגים בבלט, לא נכון!. הבלט לא מוגדר רק לאלו שהתחילו ללמוד אותו בגיל 4. הוא אמנם דורש טכניקה אך ניתן להגיע לרמה טובה ע"י התמדה רצון ואימון. לגבי הגמישות: זהו חלק במכלול שניתן לשפרו כפי שאמרת עם עבודה קשה ומאומצת.

pie and cactus

New member
אני התחלתי בגיל 20 וקצת

היום בשנה השמינית שלי. אל תהססי - אם בלט זה מה שמעניין אותך, לכי על זה. אולי תופתעי לגלות שיש לך כישרון לזה וזה יפצה על ההתחלה ה(לא כל כך) מאוחרת. בכל מקרה, במרכז רעים בחולון יש חוג למבוגרות, כולל כאלה שזו פעם ראשונה שלהן בבלט בגיל 50. עם זאת, המורה מתאימה את עצמה לכל הרמות, וגם מי שכבר מנוסה - השיעור קשה לו. נסי ותיהני!

אז ככה

אם את מאוד אוהבת בלט אז לכי על זה! את צריכה להסתכל על מה את אוהבת.הישגים מגיעים עם העבודה. וחוץ מזה,מבלט תמיד אפשר לעבור לסגנונות אחרים בעוד שמסגנונות אחרים קשה לעבור לבלט. תתחילי לקחת שיעורי בלט ובבית תעבדי על גמישות. במקביל את יכולה גם לנסות סגנונות נוספים. בקשר אליי.אז ככה. למדתי בלט בגיל 5-7.אחר כך הפסקתי ואז בגיל 13 שוב התחלתי ובצורה הרבה יותר טובה ורצינית. ומאז אני רוקדת.כאמור כיום אני בת למעלה מ-35 ורוקדת בלט קלאסי,ומתכוונת להמשיך לרקוד לעד. אז באמת אין גיל לריקוד. אולי יכלתי להצליח יותר בהיפ הופ למשל.אבל זה לא מה שאני אוהבת. אני הכי הכי אוהבת בלט קלאסי ואותו רוקדת ובו מתקדמת. בקשר להתקדמות בנוסף לשיעורים יש לי גם תכנית אימונים מעולה בעיצוב וחיטוב המותאמת לריקוד. בכל אופן,בלט זה מה שאני אוהבת ואת זה רוקדת.

tdmk

New member
את תתפלאי באיזה גילאים אנשים מתחילים לרקוד..

את צעירה לעומת מה שאני רואה.. תינוקת ממש :) נ.ב, אני שנה מעלייך ככה שאנחנו מבינים אחד את השני.

../images/Emo45.gif

לא אחת אני רואה במקומות שונים בשיעורים לפניי של מתחילים שבאות נשים מכל הגילאים.ולא רק צעירות. נראה לי שזה הפך להיות באופנה עכשיו לרקוד בגיל מבוגר. אגב,אני לעתים לוקחת שיעורים של מתחילים וזאת כדי לעבוד על טכניקה טובה ואז אפשר לדעת יותר ממראה ואכן יש כאלו שהתחילו לרקוד בגיל הרבה יותר מבוגר ממך. וחוץ מזה,אם באמת אוהבים משהו וזה החלום,מה זה משנה באיזה גיל,זה החלום וזה מה שאת אוהבת אז קדימה להגשמתו! למשל לי תמיד היה חלום ללמוד מוסיקה קלאסית ותולדות האמנות בנוסף לריקוד. כזכור,אני מעל גיל 35. אז עתה כשסיימתי ללמוד מגשימה גם אותו.אז אמנם אני לא משקיעה בזה המון כי אני גם עובדת ורוקדת ורוצה דברים נוספים (וגם השגתי את הבסיס שרציתי).אבל יש לי את כל החיים לכך. אין גיל לחלוומות.ובתור אחת שמגשימה את חלומותיה זה בהחלט שווה וכדאי.

halomotbanegev

New member
להקה ייצוגית של ריקוד

היי נטלי.. רציתי להעניין אותך בלהקת הריקוד של יוצרים חלומות בנגב.. הלהקה עוסקת בשלל סגנונות הריקוד כך שזה יתאים לך אם לא בטוחה במה את מתעניינת.. בנוסף הלהקה עובדת עם מיטב האומנים והכריאוגרפים: עידו תדמור, ניר בן גל, דדי אלופר, דניאלה שפירא, ושלומי אלימלך. והיא מתאימה לגילאים 16 ומעלה. האודישנים ייתקימו ב22.6.2010 במקיף ג' בבאר שבע בין השעות 16:00 - 20:00 אשמח אם תבואי ליותר פרטים והרשמה לאודישנים: http://yozrim.merage.org.il/

למעלה