שאלה על קבצי include

d_maya

New member
שאלה על קבצי include

שלום לכם! שאלתי היא, האם קבצי include שנמצאים בתיקיה חיצונית לאתרים ומשולבים אל תוך האתרים, כלומר קובץ include אחד יכול להשתלב אל תוך מספר אתרים כמו למשל טפסים שחוזרים ועל כן קובץ include אחד שמכיל את אותו הטופס משתלב אל תוך כל אותם האתרים. האם דבר כזה עלול להאט את מהירות האתרים אם (רק בתיאוריה כמובן) יהיו משתמשים רבים והרבה אתרים שבהם משולבים אותם קבצי include. תודה.

קבצי Include

לא יכולים לצאת מהשרת עליהם הם נמצאים... את יכולה לגשת אליהם מכל התיקיות אל כל התיקיות... אבל לא בין שרתים (תארי לך מצב בו מישהו היה יכול לעשות Include לקובץ, עם מידע יחסית חסוי, מהאתר שלך ?!).

d_maya

New member
כוונתי היתה...

לקבצי include שמשותפים למספר אתרים על אותו השרת. האם העובדה שבקובץ מסוים יעשה שימוש במספר אתרים על אותו השרת עשוי לגרום למשהו כמו צוואר בקבוק ובכל להאט את קצב עליית האתרים במקרה של עומס יחסי של משתמשים? תודה מראש.

אני אחדד את התשובה שלי... ../images/Emo13.gif

כשאמרתי "שרת" התכוונתי לדומיין... זאת אומרת שעל אותו שרת את יכולה להחזיק כמה אתרים... שלכל אחד מהם יהיה דומיין שונה... משמע שלכל אחד מהם יש תיקיית Root משלו... אם זה המצב, יש רק דבר אחד שאת יכולה לעשות כדי לאפשר פעולה של Include כדי שתף קובץ עם כמה אתרים... את יודעת איך לעשות Virtual Directory?

Virtual Directory

זאת בסה"כ תיקייה על אותו מחשב, שמדמה מעין השתקפות של התיקייה אותה את מקשרת. אני אדגים... יש לי על המחשב שלושה אתרים... בשלושתם אני רוצה לשתף תיקייה של סקריפטים, למשל... אז בניתי באתר אחד את התיקייה /globalScripts (שהיא התיקייה אותה אני רוצה לשתף), וב-IIS הגדרתי את התיקייה הזאת כ-Virtual Directory על האתר האחר. כשבניתי את ה-Virtual Directory הזה, הגדרתי שיפנה אל התיקייה באתר בו עשיתי את התיקייה... אבל מבחינת האתר בו בניתי את ה-Virtual Directory, זאת תיקייה מקומית לכל דבר שבעצם "מקושרת" אל התיקייה המקורית. קאפיש?

d_maya

New member
תודה הבנתי בערך...

אך מה עם מצב של צוואר בקבוק? האם פניות בו זמנית ממספר אתרים אל אותו קובץ include לא עשוי להאט את קצב טעינת הדפים?

לא במיוחד... לא באופן שתרגישי בו

בכל אופן.

IgalR

New member
אפילו מאוד יכול להיות שההפך הוא

הנכון . ובעצם הכל יעבוד יותר מהר בגלל נושא קאש וBUFFERS ב IIS .

למעלה