שאלה על קא"ר

swimmer

New member
שאלה על קא"ר

הייתי רוצה לדעת כל מידע אפשרי על קצין ארגון רפואה. מאוד אשמח אם אוכל לדבר עם קצין כזה. השאלות שלי. 1)מה הוא עושה בדיוק? 2)האם יש אקשן בתפקיד או סתם ניירת? 4)צריך כשרונות כלשהם לנהל את העניניים, או שכל אדיוט יכול? 5)כל מידע נוסף יתקבל בברכה? 6)כמה מילואיים בשנה הוא עושה 7)איך היציאות? אם יש קצין כזה שמוכן לדבר איתי באסיקיו על הנושא אשמח מאוד האסיקיו שלי הוא:97470701. תודה מראש

swimmer

New member
אוקי תודה רבה

אני חייב אבל לציין שאני מיום רביעי אני לא יהיה בבית עד שבוע הבא.

הנה התשובות לשאלותיך

כמו שאתה רואה, לא לקח לי יותר מדי זמן למצוא קא"ר נחמד במילואים שיענה על שאלותיך (אם יודעים איפה לחפש, יודעים איפה למצוא...). הנה התשובות, מפי סגן (מיל´) א., קא"ר: 1. הגדרת תפקיד הקא"ר היא להיות עוזרו של הקרפ"ח (תפקידו הראשון של הקא"ר הוא ברמת חטיבה, ותפקידים בקבע - שני והלאה - הם ברמת אוגדות ופיקוד). הקא"ר אחראי על ארגון הרפואה (ומכאן שמו - קצין ארגון רפואה) בגזרתו, הווה אומר אחראי על פעילות תקינה של כל מסגרות הרפואה (לרוב, המרפאות הגדודיות והאזוריות בגזרת החטיבה). 2. הכל תלוי באופי הקא"ר, הקרפ"ח, ובהנחיות האוגדה האחראית. לא אומר שלא קיימת ניירת, אבל היא שולית אם שמים דגש על עבודת שטח וביקורות. עוד תפקיד חשוב של הקא"ר הוא התפקיד בחירום - להיות עוזרו של הקרפ"ח בניהול כוחות הרפואה במהלך הלחימה, הורדת פקודות ליחידות ותפקוד כעוזר קצין מטה בחטיבה. 3. בהחלט ניתן למצוא אידיוטים שמתפקדים כקא"רים, אבל אז הקרפ"ח עלול להתעצבן נורא, והקא"ר ימצא את עצמו מהר מאוד בתפקיד הרבה פחות אטרקטיבי. 4. באופן עקרוני, לא הרבה (פחות משבוע), אבל לרוב משלימים למספר ימים גבוה יותר על-ידי תעסוקות מבצעיות (ושם הקא"ר לא עושה את תפקידו אלא מתפקד כקצין לכל דבר). 5. היציאות תלויות בבסיס שבו הקא"ר משרת.

swimmer

New member
תודה עוד מספר שאלות

לפי משאמרת התפקיד נשמע מעניין אבל נשאר לי עוד מספר דברים שלא הבנתי. 1)שאתה אומר שטח למה אתה מתכוון? האם אתה מתכוון לסידור מרפאה כי זה נשמע דבר מאוד משעמם. 2)איפה שירת הקא"ר שאיתו דיברתה?האם הוא נהנה מהתפקיד. האם הוא ממליץ להתקדם לכל קא"ר גם בתל השומר או ששם זה ממשעמם. 3)איך הקורסים שמכשיר להיות קא"ר והאם הם מענינים. הייתי מאוד שמח אם הייתה יכול להביא לי קא"ר שאני ידבר איתו באסיקיו או בצא"ט כל שהוא. תודה רבה מר אדוני אתה פשוט מלך ואני ממש מעריך את העזרה שלך.

ramil

New member
עוד כמה תשובות

קא"ר הוא חובש שיצא לקצונה. ההכשרה שלו - קורס חובשים, שירות כחובש ברחבי צה"ל הגדול, יציאה לקורס קצינים ואח"כ השלמה חיילית, המכונה (משום מה)...קורס קא"רים. אגב, תפקיד אחר אליו ניתן להגיע אחרי קורס קא"רים - הדרכה, כמפקד קורס חובשים ("להכשיר דור חדש של חובשים סדיסטים וציניקנים", אמר לי חבר שנהיה אחד כזה) בבית הספר לרפואה צבאית, אי שם בצריפין.

swimmer

New member
תודה

אתם עוזרים לי אבל יש מלא דברים שאני לא יודע. הקאר"ים שאתם מכירים מרוצים. ועוד משהו אני חייב לדבר עם אחד על מנת להבין מספר דברים. אם תוכלו להשיג לי אימייל של קא"ר או אסיקיו אני ממש ישמח

מספר תשובות

הקא"ר המדובר שירת ברמת-הגולן, ואפילו נהנה שם. לתפקיד (ולקצונה) הוא הגיע מבה"ד 10, אחרי שהיה שם מדריך חובשים. לפי מה שהבנתי ממנו - הוא מאוד נהנה ממה שהוא עשה שם, וכשהוא אמר שטח - זה לא היה סידור מרפאה אלא יותר ביקורות בגדודי שדה וכו´. הקורס שמכשיר קא"ר הוא אותו קורס קציני רפואה מפורסם בבה"ד 1, אותו עושים גם כל הרופאים, ובסופו השלמה חילית בחר"פ. ההבדל, אם כך, בין קר"פ (קצין רפואה) לבין קא"ר (קצין ארגון רפואה) הוא רק ההשכלה הרפואית - לא ההכשרה הצבאית.

swimmer

New member
אתה מלך

תודה רבה you are a king. יש לי עוד בקשה אחת. אם הקא"ר המדובר יהיה מוכן לשבת מולי בצא´ט או באסיקיו זה יהיה אחלה וגם אם יש לו כתובת אימייל.

למעלה