שאלה על צילום רחם

• פותח הנושא fkere
  • פורסם בתאריך

fkere

New member
שאלה על צילום רחם

מה זה צילום רחם ומתי הרופא מפנה לצילום כזה? אני אחרי 3 טיפולי IVF שלא נקלטו, האם זה הזמן לבדוק האם יש לי בעיה שבגללה אני לא נקלטת?

venus13

New member
ניראה לי שאכן שהגיע הזמן לצילום

ובהחלט לאחר 3 IVF ואפילו מוזר לי שלא בדקו קודם היכן את מטופלת? מקווה שאת בידיים טובות בכל אופן צילום רחם כשמו כן הוא - מצלמים את הרחם - לאחר שמוזרק אליו נוזל - יוד כמדומני - ורואים אם יש בעיות כלשהן שלא ניתן לראות בדרך אחרת, לרבות התפרסות הנוזל והכאב שהוא עשוי ליצור - במידה ויש סתימה בחצוצרות למשל את הבדיקה עושים לפני מועד הביוץ המשוער ונמנעים עד לבדיקה מיחסים - על מנת שלא ייווצר מצב שעובר צריך לעבור את טראומת הבדיקה הבדיקה לא הכי נעימה לעיתים - אך ניתן לקחת משכך כאבים ואפשר גם לקנות בלון מיוחד לענין זו והאופציה הטובה ביותר - בבלינסון - יש מיכשור משניידר שטוענים שהוא קטן יותר ופחות מורגש הבשורה הטובה - אחרי הצילום - ובגלל הליך השטיפה שהוא בעצם עושה לרחם - נוצרים הרבה הריונות טבעיים הלוואי ובקרוב אצלך בהצלחה ונוס

fkere

New member
האם עלי לבקש מהרופא את הבדיקה

או לחכות שהוא יציע אותה. אני מטופלת בבלינסון ובסה"כ מאוד מרוצה מהטיפול שם.

נועם@בת

New member
תציעי אותה את

יכול להיות שהרופא לא מודע לכך שלא עשית צילום. למרות היחס הטוב לא תמיד הרופאים זוכרים בכל רגע נתון מה המצב. צילום רחם יכול לגלות בעיה שלא ידעתם עליה. על צילום רחם תוכלי לקרוא במאמרי הפורום ובשאלות הנפוצות (בסרגל הכחול למעלה). בהצלחה נועם

שלומית 1

New member
משרשרת בפעם השלישית את השאלה

אני לקראת IVF שלישי. השעיה שלי היא אנדומטריוזיס בדרגה די גבוהה. לפני 9 חודשים עברתי לפרוסקופיה+היסטרוסקופיה. בהיסטרוסקופיה גילו שהרחם והחצוצרות פתוחות אבל יש הידבקויות מסביב לרחם, בשחלות וכו'. בשני הטיפולים נוצרו 5 ביציות ו-8 ביציות. האם עכשיו, לקראת טיפול שלישי כדאי לבקש לבדוק שוב את המצב? אולי צילום רחם (שלא עברתי מעולם), אולי היסטרוסקופיה? אולי בדיקה של הרירית? יכול להיות שמאז הניתוח משהו שם נסתם וכדאי לבדוק את זה? תודה רבה!

שווערצה

New member
רק הרופא יכול להשיב לך

ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל. רק הוא יכול להשיב לך על פי הנתונים הספציפיים שלך ותוצאות הבדיקות לא מקובל לעשות צילומים חוזרים והיסטרוסקופיות אלא אם יש אינדיקציה לשינוי במצב או סיבה רפואית אחרת לכך בהצלחה

למעלה