שאלה על צו הרחקה

11ליאת11

New member
שאלה על צו הרחקה

היי, אני אם חד הורית לילד בן שנה, לא התחתנתי עם אביו של הילד, אני והוא גרנו יחד ונפרדנו סופית כשבני היה בן חצי שנה בערך.. מאז הוא לא עוזר לי בכלום. פנתי לביטוח לאומי והגשתי בקשה להבטחת הכנסה, היו לי קצת בעיות איתם וביטלו לי את הקצבה של ההבטחת הכנסה. עכשיו אני בתהליכים של תביעת מזונות ממנו. חשוב לי לציין שבן זוגי לשעבר לא עובד ולא מקבל שום קיצבה, וסליחה על הביטוי אבל הבן אדם הזה הוא פשוט אדם חסר חיים שכל היום עסוק בשתיית אלכוהול. אתמול בשעות הערב בני עלה לישון ואבי שמר עליו. ואני יצאתי לשבת עם חברה שלי. פתאום אבי התקשר אליי ואמר לי שבן זוגי לשעבר הגיע שתוי אליינו לבית ורוצה לקחת את הילד בטענה שהילד מוזנח ושלא אכפת לי ממנו. הגעתי ישר לבית ולאחר ויכוח של חצי שעה הזמנתי משטרה, אבל לצערי הרב, יותר עניין את השוטר להשתיק את בן זוגי לשעבר שהתחיל לצרוח על כל הבניין והעיר את כל השכנים, בסופו של דבר השוטר הוציא אותו מהבית שלי ואמר לי להוציא צו הרחקה וזהו! חשוב לי לציין שאני בחורה צעירה ולפעמים בסופי שבוע אני יוצאת לשבת עם חברות שלי, כמובן שהילד נמצא עם אבא שלי בזמן שאני לא בבית. העם בן זוגי יכול לפנות לרווחה ויכולים לקחת לי את הילד בגלל דבר כזה? מה אני אמורה לעשות בשביל להוציא נגדו צו הרחקה? האם יאשרו לי צו הרחקה בכלל? תוך כמה זמן יביאו לי את הצו הרחקה מרגע הבקשה? סליחה על החפירה ותודה רבה מראש לעונים.. שיהיה לכולנו סוף שבוע נפלא.

תצאי ותיהני מהחיים

את יכולה לצאת עם חברה שלך לכוס קפה ואפילו לסופשבוע שלם ואביך יכול לטפל בילד. לא יקרה כלום וזה קורה גם אצל זוגות נשואים. זה נורמלי וזה מבורך. לגבי צו הרחקה, תגישי בקשה לבית המשפט לענייני משפחה להוציא צו הרחקה. את ניגשת למזכירות בית המשפט הקרובה לאזור מגורייך ומבקשת למלא טופס בקשה. השופט יזמן אותך לדיון ויתרשם מבקשתך. אם כן, הוא יתן לו צו הרחקה מוגבל בזמן ומוגבל במטרים. יש מקרים, בדרך כלל אחרי תלונות אלימות, שקצין משטרה יכול להוציא צו הרחקה בעקבות תלונה ובקשה של האישה. יש עורכי דין בחינם של נעמת, ויצו ושל המדינה (משרד המשפטים). דברי גם איתם. ניתן לקבוע פגישה מהיום לעוד כמה ימים. תמיד טוב לדעת יותר.

את טועה מיכל הלוי

זה נקרא צו הגנה קרי במעמד צד אחד בצו זה האישה מקבלת צו הגנה ,צו הרחקהזה לאחר חקירה במשטרה ולאחר זימון שלה ושלו ולגבי השאלה אם היה שתוי היה צריך לבדוק אם כשבא השוטר הוא הריח ממנו אלכוהול כי אם זה היה אלכוהול ברמות הוא היה עצור ואם לא והשוטר ביקש ממנו רק להירגע ולא להתלוות לתחנה אז צו הרחקה תשכחי ממנו אולי צו הגנה תקבלי ואם הוא יטען להזנחה תהיה לך בעיה אם יוכל להוכיח מאחר והוא לא נעצר גם אין לך דו"ח מעצר או עדות משטרתית על הנושא אז לא למהר עם צו ההרחקה צו הגנה אולי תקבלי

צו הרחקה או צו הגנה, העיקר צו מרתיע

אכן יש הבדל בין צו הרחקה לצו הגנה בשאלה האם הדיון נערך במעמד צד אחד או במעמד שני הצדדים, אבל השופט הוא שיחליט אם ראוי לזמן צד אחד או שניים וגם הבדל מבחינת חומרת ההגבלה. לגבי הסיכויים איזה צו תקבלי לא הייתי מעריכה כרגע, כיוון שעורך דין בו את תיוועצי יאמר לך אילו צעדים כדאי לך לנקוט בשביל לקבל צו כזה או אחר, אם בכלל לנקוט צעדים. נתקלתי במתן צו הרחקה במקרה הרבה פחות חמור מזה שמוטי תאר, לכן שוב כדאי להיוועץ בעורך דין שעברו אצלו כמה תיקים כאלה או דומים.

אולי בכלל השוטר לא מאמין לך !

תראי בלי להעליב ברוב המקרים שאני ראיתי הגבר יוצא באזיקים בסיפורים כאלו , גם הייתי עד לתלונת שווא רק שצערי עלתלונת שווא האישהלא יוצאת באזיקים אז אני מצע לך בכלל לרדת מהנושא כי אולי כמו שהשוטר לא האמין לך ורק לקח אותו ואמר לו להירגע כך גם אולי גם השופט עלול להחליט ואז יש סיכוי שאולי הגבר יגיש משמורת ואת תפסידי חבל !!!!

לשקול היטב ולקבל החלטה

העלת נקודה חשובה: אם אין סיבה רצינית לצו הרחקה או צו הגנה אז לא כדאי לבקש כיוון שהדבר עלול לגרום להסלמה ביחסים.צעדים כאלה לא עושים כלאחר יד גם כיוון שהם עלולים לגרום נזק כבד לצד השני וגם עלולים לגרום למתלונן נזק. אבל.. ויש אבל גדול - רק הקורבן (במקרה שלנו 11ליאת11) יכול להעריך אם מדובר בסיבה מספיק טובה לנקוט צעד. אנא ממך, ליאת, שקלי את העניין בכובד ראש ואם אפשר גם לבד, תתרכזי עם עצמך וחשבי האם את או ילדייך או אביך נמצאים בסכנה של פגיעה פיסית או האם, מתוך היכרותך את אבי הילדים, יש סיכוי שהתנהגותו תסלים? אם התשובות הן חיוביות, אז לדעתי יש סיבה מספיק טובה לדרוש הגנה. שימי לב, אחריות כבדה מוטלת על כתפך להגנה על חייך ועל חיי ילדייך והתשובה היא רק אצלך. אם ממש קשה לך להחליט, את יכולה להיוועץ באדם שמכיר אותך ורצוי גם מכיר אותו אבל השקילה הסופית ובודאי ההחלטה היא רק שלך.

למעלה