שאלה על פתיחת הפה

תות בר

New member
שאלה על פתיחת הפה

הבת שלי בת 6 שבועות. יונקת מלא ועולה יפה במשקל. יחד עם זאת, יש עוד כמה דברים קטנים שמציקים לי: היא פותחת פה ממש קטן ולא מוציאה לשון. אם אני מתעקשת לחכות שהיא תפתח פה גדול יותר היא פשוט מתעצבנת ובוכה. אגב, מכוונת את הפיטמה לאף, היא פשוט לא מושכת את הראש אחורה. לפעמים בגלל שהיא לא פותחת פה רחב היא מכאיבה לי בהילה. יניקה בשכיבה - אפילו קשה יותר... יש טיפים? ולבסוף, היא די סרבנית מוצץ וזה די מפריע לי כי חשוב לי שיהיה לה מוצץ כניחום או שיעזור לה להרדם. עוד לא ניסיתי בקבוק ואני די חוששת שיהיה בלבול פיטמות. האם במצב שלנו נשמע שאפשר לתת בקבוק של חלב שאוב כי בעוד כמה ימים נטוס ביחד והבנתי שהיא צריכה למצוץ בהמראה ובנחיתה. וסליחה על מבול השאלות... בתודה מראש, תות

מזל טוב!

ואיזה יופי שאת מניקה את הבת כל כך בהצלחה! אני מבינה שבדרך כלל לא כואב לך למרות הקושי עם פתיחת הפה, האם זה נכון? אם כך, ובדרך כלל אתן מסתדרות, אז נהדר. לא משנה אם היא לא פותחת יותר אם זה לא כואב. עם הזמן היא תגדל עוד, ויהיה לכן עוד יותר קל. אם בכל זאת זה כואב רוב הזמן, יועצת הנקה מוסמכת תוכל לתת לך עיצות טכניות. לגבי יניקה בשכיבה- לפעמים יותר קל בהתחלה להתחבר בישיבה חלקית ואז לשכב על המיטה. כל הקשיים האלה מעידים שההנקה עוד לא התבססה, לכן כדאי לחכות עוד קצת עם נסיונות המוצץ. המוצץ מרגיל למציצות עם פה קטן, בדיוק מה שאת לא רוצה. לגבי הטיסה- הרבה אימהות מניקות בהמראה ונחיתה, ןאז אין בכלל צורך בבקבוק. טיסה בטוחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

תות בר

New member
לפעמים זה לא כואב

קודם כל תודה רבה רבה על התשובה המפורטת
. יש מאחורי סיפור ארוך ארוך של דלקת וסתימות ואנטיביוטיקה וסדקים כל כך עמוקים שהיום מבחינתי יחסית זה לא כואב, אבל - זה כן כואב בהתחברות עצמה ואחרי שהיא מסיימת השד כואב מבפנים אבל הבנתי שזה נורמלי.השאלה אם במצבי הבאמת "לא נורא" יש טעם ללכת ליועצת הנקה או שזה משהו שבלאו הכי יסתדר עם הזמן. אנחנו פשוט מגיעות השבוע לארץ ואני רוצה להכין את עצמי מראש. אני באמת אמתין עם המוצץ והבקבוק. עד עכשיו הכל היה כל כך עמוס ולא יצא לי ללכת למפגשים של להלצ'ה - האם זה משהו שיתרום לי? כי כרגע אני זקוקה בעיקר לעצות קונקרטיות. ואם יועצת הנקה, אז יש המלצה על מישהי מאזור המרכז? שוב המון תודה. תות.

מפגשי לה לצ'ה

הם בטח רעיון נפלא! קודם כל הם מעודדים, וגם עוזרים עם הקשיים שעלולים לצוץ בהמשך. לפעמים (אם למדריכה יש זמן) יכולים לתת טיפים לגבי תנוחות והתחברות, אולי אפילו אימא אחרת תוכל לעזור לך עם תנוחות. לגבי יועצת הנקה, זה אף פעם לא מזיק, רק לכיס. את יכולה לראות איך הדברים מתקדמים במהלך השבוע עד שאתם מגיעים. יותר זול לגשת למרפאת הנקה מאשר להזמין הביתה. יש מרפאה בבית חולים תל-השומר 03-5305000, וש גם מרפאת הנקה בממ"ש 03-6472411. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה