שאלה על פרקט

רינתפ

New member
שאלה על פרקט../images/Emo82.gif

אנחנו גרים בדירה שכורה קטנה בקיבוץ, ואנחנו רוצים לשים פקרט. הפרקט הכי זול שמצאתי הוא פרקט קליק באיקאה ב39 ש"ח למ'. (אתמול ראיתי אפילו שיש מבצע ב29 ש"ח למ' אבל לא על זה שאני רוצה.) השאלה היא- האם זה באמת כלכך פשוט להניח את הפרט לבד? או שאנחנו נכנסים להרפתקאה? האם נוכל לעשות זאת תוך סופשבוע אחד? (לבעלי יש ידי זהב, אבל לא מתחשק לי שהוא יעבוד ימים ולילות כדי להניח את הפרקט בגלל השגעונות שלי) מה אתם אומרים? נשמח גם לעצות והצאות.

thener

New member
הנחת פרקט

רינת שלום , לפני מספר שנים הנחתי לבד פרקט בביתי ב3 חדרים. התהליך מאוד פשוט , רק תידאגו לקבל הסבר ראשוני מהחנות שאתם קונים. בחדר הראשון לומדים את העבודה והוא לוקח קצת יותר זמן (במיוחד הסיום והקרניזים) , אבל בחדרים הבאים העבודה רצה. אל תפחדו , עבודה עצמית חוסכת הרבה כסף. (וגם המון סיפוק בסיום) בהצלחה.

רינתפ

New member
עבודה עצמית בהחלט נותנת המון סיפוק

לפני שבוע שדרגנו את המטבח שלנו- החלנו כיור והדבקנו משטח עבודה על השיש וזה מדהים, עוד יותר בגלל שעבדנו לבד. נראה לי שנלך על זה! האם אתה מכיר חנות (רצוי בצפון) שמוכרת פרקלמינציה יותר זול מאיקאה?

פשוט יחסית. רק כדאי לשים לב לכמה דברים

1. להניח משטח ספוג מתחת לפרקט. 2. יש צורך במשור , רצוי מאוד חשמלי.... 3. אם יש איזורי מעבר בין פרקט לריצוף רגיל (כוןלל בכניסה לחדרים רטובים ) - י שצורך בסף למעבר. הסף המומלץ לדעתי הוא בצורת חצי ירח. קונים לפי מטר, מנסרים ומדביקים באמצעות סיליקון. 4 . הכי חשוב - שימו לב מה קורה מתחת לדלתות. הפרקט מגביה את הריצוף בכ1 ס"מ. בידקו לפני הרכישה אם תצטרכו לקצר את הדלתות - והערכו בהתאם. בהצלחהֱ

רינתפ

New member
שלחתי את הכותרת בלי השאלות, אז הנה השאלות

1. האם חייבים להניח ספוג מתחת, על המרצפות? 2. יש מעבר למקלחת, שם נצטרך לשים סף, היכן קונים סף כזה? 3. האם גם יש צורך בסף כזה ליד דלת הכניסה שבה יש סיומת ברזל קטנה לפני היציאה החוצה? 4. האם אתה מכיר חניו שמוכרות פרקט זול יותר מאיקאה - יש להם סוג אחד שנמכר ב39ש"ח למ'. תודה רבה!

car123

New member
../images/Emo207.gif עלות פרקט לעומת ריצוף רגיל

אם אני רוצה לרצף חדר שינה אחד בפרקט, האם העלויות גבוהות בהרבה מריצוף רגיל (אפילו לימינציה?) והאם מקובל להניח אותו על ריצוף או על בטון? (אני בורה בעניין ויכול להיות שזה בכלל לא אפשרי על בטון?) האם אפשרי לעשות פרקט ליד חדר רטוב (מקלחת בחדר הורים)? כי נאמר לי באחת מהחנויות שבדקתי בהם ריצוף שזה לא כדאי אם יש מקלחת בחדר.

למעלה