שאלה על פרימולוט נור וקרישיות יתר

איולי

New member
שאלה על פרימולוט נור וקרישיות יתר

שלום בנות יקרות,
אני אמנם כרגע לא בטיפולי פוריות, אך הייתי ...
מבקשת לשאול גם פה-אם מישהי מבינה ויודעת
ילדתי בלידה מוקדמת לפני 8 חודשים אחרי IVF והריון קשה והתינוק שלנו נפטר.
בימים אלו אני עושה בדיקות של קרישיות יתר,(חלק מהבדיקות בסדר וחלק עדיין לא עשיתי)
הבעיה היא שרופאת הנשים נתנה לי פרימולוט נור (פרוגסטרון) 5 מ"ג לשיבעה ימים בשביל לנקות את רירית הרחם המעובה.
היא אמרה שאין בעיה לקחת את הפרימולוט כי זה רק פרוגסטרון ולא אסטרוגן במקרה שאכן יש בעיית קרישה.,
רופא המשפחה אמר לחכות עד שיהיו תוצאות כי גם פרוגסטרון עלול להשפיע על הקרישיות יתר.
ואני לא יודעת מה לעשות, מצד אחד צריכה לטפל ברחם בהקדם (כבר דחיתי את זה חודש שעבר)מצד שני חוששת לקחת את הפרימולוט נור.
לא ראיתי המטולוג עדיין, ואת הפרימולוט- הפרוגסטרון בכלל הייתי אמורה להתחיל אתמול.ואם לא אקח בהקדם אז אני שוב דוחה את הטיפול ברחם בחודש,
האם אתן יודעות האם מותר לקחת פרוגסטרון כזה (פרימולוט נור)במקרה של בעיית קרישיות?
תודה רבה בכל מקרה

טוליתי

New member
משתתפת בצערך על מות התינוק

ממה שידוע לי רמות גבוהות של פרוגסטרון אינן בעייתיות במקרה של בעיית קרישה, אבל איני רופאה.
פני לפורום רפואי להמטולוגיה.
מצטערת על מה שעברת ועל כל מה שאת עוברת עתה

מאחלת לך הריון תקין ולידת תינוק בריא ושלם במהרה, ושיביא לך אושר רב.

איולי

New member
תודה טוליתי יקרה, מחפשת פורום המטולוגיה

אך לא מוצאת פורום פעיל כזה

איולי

New member
או קיי מצאתי פורום אחד

באתר BEOK, אשאל שם, העניין הוא שאני קצת לחוצה כי אמורה הייתי להתחיל את הטיפול ביום רביעי ועדיין לא התחלתי, אין לי מושג אם אפשר לחכות כמה ימים כי בעקרון זה היה בדיוק סיום המחזור.

טוליתי

New member
: גולשות שנוטלות פרימולט נור

אנא עזרתכן במענה על השאלה של איולי.
תודה

acka

New member
ככל הידוע לי זה בסדר

אני משתתפת בצערך על האובדן הנוראי שחווית.
ככל הידוע לי אין בעיה לדחות את הפרימולט ביום יומיים

איולי

New member
תודה acka , רק השאלה שלי אם בכלל לקחת

השאלה שלי אם בכלל לקחת את הפרימולוט נור למקרה שיש בעיית קרישיות (חלק מהבדיקות עשיתי וחלק אעשה רק בעוד שבועיים ויקח שבועיים בערך לתוצאות)
כך שאם אני לא לוקחת עכשיו את הפרימולוט אני דוחה את הטיפול ברחם לפחות בחודש.
בינתיים לקחתי היום כדור אחד אבל אני לא שקטה.

acka

New member
ככל הידוע לי אין בעיה

אני לא רופאה, אבל למיטב זכרוני לפרוגסטרון אין השפעה על ענייני קרישה.

איולי

New member
תודה רבה רבה!

אתמול לקחתי כבר כדור אחד, (למרות שבהתוויות נגד פרוגסטרון באינטרנט כתוב שלא לוקחים כשיש בעיית קרישה)
אבל כבר 2 רופאי נשים אמרו שאין בעיה ועוד רופאה שסובלת מקרישיות בעצמה אמרה שלדעתה אין בעיה,
בכל מקרה אקבע להמטולוג בהקדם,
עדיין לא שקטה, אבל תודה רבה!

למעלה