שאלה על פציעה

  • פותח הנושא afon
  • פורסם בתאריך

afon

New member
שאלה על פציעה

שלום לכולם,

אני מתאמן באופן רציף במשך כשנה בחדר כושר, את הפעילות התחלתי בהדרגתיות ובמהלך כל השנה הקפדתי על תזונה נכונה, חימום לפני פעילות, ומתיחות לרוב. הפעילות שלי התמקדה בעבודה על החזה, יד קדמית ובטן (אבל מדי פעם אני מוסיף תרגילים אחרים כמו מתח, יד אחורית וכו).
לפני חודשיים-שלושה התחלתי להרגיש מין עיקצוצים/זרמים חשמליים באזור המרפק בזמן דחיקה (חזה) והרמה (יד קידמית) של משקלים גבוהים.
התעלמתי מכך ולפני מספר שבועות לאחר אימון יחסית רגוע (לאחר חימום ארוך) הגעתי למצב שבו יד ימין כאבה מאוד באזור המרפק ותחילת השרירים של היד קדמית ויד אחורית. לאחר כמה שעות הכאב נפסק. לקחתי הפסקה של שבועיים אבל היום קרה הדבר שוב.

הכאב הוא כל חזק שהוא מנטרל את השימוש שלי ביד ואף מביא למצב שאני לא יכול לישר אותה. בנוסף אני מרגיש זרמים חשמליים כשאני מזיז את האצבעות.

מעבר להפסקה של האימונים (שאני נוקט בה כבר עכשיו) מה אני יכול לעשות? האם מנוחה תפתור את זה או שיש פה בעייה יותר עמוקה?

תודה ואודה לכל תגובה :)
 

afon

New member
תודה על ההמלצה :)

אבל לצערי כרגע המצב הוא כזה שפנייה לרופא היא האפשרות האחרונה.
אני מתגורר בחו"ל וכל פנייה לרופא תעלה לי מאות שקלים שאין לי.
לכן אני מחפש להבין קודם מה הבעיה, אם היא ברמת חומרה שאין אפשרות אחרת אני אכן אפנה לטיפול מקצועי.
 

MidNight Flame

New member
אם אני מבין נכון זו בעיה שנתקלתי בה בעבר

אצלי זה עבר אחרי שנים של המנעות מתרגילים מסויימים (לא בגלל הבעיה הזו אלא בגלל דלקת בכתף אבל לא נהיה קטנוניים)

אם זה מצריך ריצה לרופא? זה לא דחוף לדעתי, לא חושב מהתיאור שלך שזו דלקת.
אבל כנראה שתצטרך להמשיך להמנע מהתרגילים שמעוררים את זה...
 

vim club

New member
הכאבים הם בצד הפנימי או החיצוני של המרפק?

בכל אופן , כרגע תמנע מכל עומס על המרפק ושורש כף היד. עקצוצים ו"זרמים" הם סימן לקומפרסיה/תהליך דלקתי שמערב את העצב , ועם זה לא רצוי לשחק.
 

afon

New member
בצד החיצוני של המרפק עצמו (איפה שהפיקה)

ובתחילת שריר יד קידמית ויד אחורית שקרוב למרפק.
יש לך המלצה לגבי כמה זמן כדאי לי לנוח?
כרגע אפילו כשאני כותב על המחשב אני מרגיש עיקצוצים מדי פעם בכף היד.
 

Haim Raz

New member
הכאב שאתה מתאר..

מתאים גם לנזק כגון סדק באזור הפיקה במרפק ,תנסה להיזכר אם קיבלת מכה נפלת ,עשית הורדות ידיים עם אדם חזק או שביצעת תרגילים אלכסוניים דמויי הורדת ידיים.
אם משהו מתאים אל תדחה בדיקה רפואית (עדיף שתעשה בכל מקרה ) ,בנתיים תעשה קומפרסים חמים למרפק ותשתמש בכיסוי אלסטי להפחתת עומס ,רצוי לוותר על תרגילים המפעילים עומס ישיר על המרפק.
 

afon

New member
זה העניין

עשיתי הורדת ידיים עם בחור מאוד חזק, ויום אחרי זה התחילו הכאבים.
זה קרה לפני שבועיים, אתה חושב שהליכה לרופא היא קריטית?

תודה על העזרה, ידעתי שיום יבוא והאגו הגברי יפיל אותי.
 

Haim Raz

New member
אחי , כנראה יש לך סדק בפיקה בצד הפנימי ,

צריך לעשות צילום לוודא את קיומו ואח"כ כנראה לקבע לכמה זמן.
אל תאמן בכלל את הידיים וגש בהקדם לייעוץ רפואי ,אל תשכח להסביר לרופא את הסיטואציה שהייתה.
בהצלחה
חיים
 

MidNight Flame

New member
זה נחמד שאתה כותב "כנראה" ועדיין...

איבחון מצב רפואי דרך פורום הוא בגדר חוסר אחריות פושע, להבא נא לחסוך גם אם כל הסיפור נשמע זהה לחלוטין.
 

Haim Raz

New member
תקרא היטב את מה שכתוב לפני שאתה תוקף

רשמתי בצורה ברורה שהסימטומים זהים וזו כנראה התוצאה ,אח"כ הפניתי מייד ליעוץ רפואי ,זה עדיף מלא לומר כלום ולתת לו להמשיך להתאמן ולגרום לעצמו נזק
אין שום רשלנות בלהזהיר אדם מנזק נוסף שהוא עלול לגרום לעצמו ,אם הייתי מסתכן באבחון לא הייתי רושם "כנראה".
יש שרשור נוסף דקה אחרי או שגם אותו לא קראת עד הסוף.
ד"א השאלות שנשאלו היו מצידי לגבי מתי ואיך קרה מה שקרה והתשובה של הבחור התאימה לפרופיל,אם לא שמת לב הוא אינו מעוניין להגיע לרופא אלא אם המצב חמור ,לדעתי המצב מצדיק מאוד הגעה לרופא וכן התגובה נוסחא בהתאם.

בברכה,
חיים רז
 

MidNight Flame

New member
קראתי היטב מה שכתבת והגעתי לאותה מסקנה

שאין טעם לנחש ניחושים גם אם 10 מתוך 10 שאלות ששאלת תאמו את מה שאתה חושב, אתה לא רופא ואתה לא מולו ולכן אין טעם בזה.
אפשר להגיד לבחור שימנע בינתיים מX Y Z ויגש לרופא בהקדם בלי כל ה"כנראה יש לך" ו"אולי יש לך".
 

Haim Raz

New member
זכותך לחשוב מה שאתה רוצה.

אמרתי לבחור לגשת לבדיקה וגם להמנע מפעילות ,לגבי מה הבעיה שלו כתבתי מנסיוני וציינתי זאת ,אני לא מתיימר להיות רופא ולמרות זאת לדעתי ,עדיף שידע מול מה יש סיכוי שהוא עומד ,מאשר לקבור את הראש בחול ,אין שום הפרת חוק במה שאמרתי ולא מתקרב לזה אפילו.
מעבר לכך ראיתי לא מעט אנשים בפורום שמעלים מסקנות משוערות כאלה ואחרות בכל מיני תחומים כולל דברים ללא סימוכין על בסיס רציונל שקיים אצלם בלבד ,לדעתי נחכה שהבחור יחזור עם תשובה מהרופא שלו ונשמע יחד .
עדיף שיחשוב שמדובר בבעיה רצינית ויבדק מאשר לפטור אותו בתלך לאורטופד בסתמיות (כפי שציין אינו מעוניין בכך ) יש כאן מקום להפעיל שיקול דעת רחב יותר מסתם להתווכח על מילה כזו או אחרת .
 

Haim Raz

New member
סתם עברתי על מה שכתבת ...

"אצלי זה עבר אחרי שנים של המנעות מתרגילים מסויימים (לא בגלל הבעיה הזו אלא בגלל דלקת בכתף אבל לא נהיה קטנוניים)
אם זה מצריך ריצה לרופא? זה לא דחוף לדעתי, לא חושב מהתיאור שלך שזו דלקת.
אבל כנראה שתצטרך להמשיך להמנע מהתרגילים שמעוררים את זה..."
בחייך
מה זה אם לא דיאגנוזה ??
ועוד המלצת שלדעתך לא מצריך ריצה לרופא , לא חושב מהתיאור שזו דלקת , נו ולחשוב שמה שאני אמרתי לא בסדר ?!
 

Haim Raz

New member
כן ראיתי ,זה לא מבטל את התגובה הבאה שנתת.

גם אני המלצתי בתגובה הראשונה שלי לגשת לבדיקה רפואית .
 

afon

New member
שניכם עזרתם לי עד מאוד

אז דבר ראשון תודה רבה על ההתייחסות.
אני אלך לראות רופא בימים הקרובים בשביל להבין מה בדיוק הבעיה. בכל מקרה אין צורך לדאוג, אני בחור הגיוני וומתייחס לכל המלצה שניתנת פה (גם אם היא הכי מדויקת שיש) כהמלצה מפורום באינטרנט.
 

afon

New member
בנוסף

מה אתה חושב שבדיוק הבעיה ואיפה אני יכול לקרוא על זה יותר?
כל קישור יעזור (גם השם באנגלית ואז אוכל למצוא הסברים יותר מפורטים)
 

Haim Raz

New member
התגובה שלי בוססה

על כך שקרתה לי אותה התופעה בעצמי ועל בסיס הסימפטומים שהצגת שאלתי את השאלות המנחות .
קריאה נוספת לא תעזור לך הרבה גש בהקדם לטיפול רפואי.
יש לציין כי יתכן והמצב אצלך פחות גרוע שכן הכאבים הופיעו אחרי יום ,אצלי זה ממש התחיל באמצע ההורדות כתוצאה מתנועה מהירה ופתאומית של היריב.
 
למעלה