שאלה על פליטות

• פותח הנושא sael
  • פורסם בתאריך

sael

New member
שאלה על פליטות

ביומיים האחרונים עמית ממש מרבה לפלוט. בכל ארוחה (והיא יונקת הנקה מלאה) היא פולטת לפחות פעם אחת ובכמויות גדולות (לפעמים ממש שפריץ שכל הבגדים של שתינו נרטבים) ולפעמים אפילו כשהציצי בפה שלה היא פולטת פתאום. האם יש סיבה לדאגה?

אין לי ניסיון בזה

ובקרוב יענו לך היותר מנוסות, אבל אולי תוסיפי עוד פרטים שיעזרו - איך עמית מתנהגת חוץ מהפליטות? היא שקטה ושמחה? בוכה יותר? יש שינוי במספר הפעמים שהיא אוכלת? ונראה לי שהכי חשוב - מה מצב החיתולים? בכל מקרה, עם כמה שהעצות פה עוזרות, הייתי מתייעצת עם רופא או עם טיפת חלב מחר, רק כדי להיות רגועה סופית.

niniv

New member
הי SAEL

את צריכה להבחין בין פליטה להקאה... אני יודעת שאם הפליטה באה בקשת אז זה נקרא הקאה... בכל אופן הייתי ניגשת לרופא, רק כדי להסיר דאגה מליבי... חוצמיזה, תנסי להוציא לה יותר גרפצים במהלך האוכל, אולי זה יעזור...

sael

New member
קצת פירוט

קודם כל, שאלתי גם בפורום הנקה רק שכרגע אין שם תשובות עדיין. עמית מתנהגת כרגיל. דווקא היא יחסית ערנית בין הארוחות והיום אכלה טוב אבל היו כמה ארוחות במרווחים יותר קטנים, כנראה בגלל החום אז היא היתה צריכה יותר לינוק וכמובן שנתתי לה. החיתולים כרגיל- רטובים ומלוכלכים. כך שחוץ מהפליטות הללו אני לא רואה שינוי בהתנהגות שלה, אבל באמת אני אתקשר מחר בבוקר לטיפת חלב ואשאל אותם. האמת היא שחשבתי לעצמי שיכול להיות שזה בגלל תכשיר חדש נגד גזים שניסינו? מיום חמישי בערב התחלתי לתת לה טיפות סימיקול אחרי שהשתמשנו קודם בגרפווטר, והפליטות האלו התחילו מיום שישי בערב. היום הפסקנו עם הסימיקול וחזרנו לגרפווטר כי נראה לנו שהוא יותר יעיל עבורה. אז יכול להיות שהטיפות החדשות שניסינו גרמו לזה? בכל אופן, נראה איך יהיה הלילה ומחר בבוקר ואם יהיה צורך אני אתקשר לטיפת חלב. אם יש עוד תשובות אשמח לשמוע. לילה טוב.

טאש

New member
אני זוכרת שאליגל סיפרה שסימיקול

גרם לשחר לפלוט המון

mili999

New member
אצלנו גליכל עשה כאבי בטן

אז אולי זה קשור לשינוי, לנו היה יום סיוטי עם הגליכל. (סימיכל לא ניסינו)

sael

New member
דיברתי עם האחות של טיפת חלב

והיא אמרה שממש אין לי מה להילחץ וכנראה שזה בגלל שעמית אוכלת הרבה (כי היא כבר בת חודש ויונקת בערך 20 דקות מכל צד ובערך כל 3 שעות) אז כנראה בגלל שיוצא לה הרבה חלב בכל הנקה היא פולטת "שאריות". ביום שלישי הקרוב יש לנו חיסון של גיל חודש אז האחות אמרה שהיא תשקול אותה ואם העליה במשקל בסדר אז ממש אין סיבה לדאגה ושזה דווקא טוב שהיא אוכלת הרבה (בסוף תהיה לנו שמנמונת). בקיצור, אז נרגעתי ואני אחכה עד יום שלישי לטיפת חלב (בתקווה שלא תהיה שביתה). ואגב, היא עדיין פולטת אבל כבר לא "בקשת" אלא פליטות רגילות כמו שהיו כל הזמן, אז נרגעתי. שיהיה לנו בהצלחה בחיסון!!!

מתרגשת

New member
גם סתיו פולטת פעם ב... מן פליטות

מלחיצות כאלה שהכל יוצא לה מהאף ומהפה וזה נראה כמו מזרקה. אני לא יודעת אם יש בזה משהו לדאגה אבל שווה ללכת לבדוק... תעשו טיול לרופא ילדים סביר להניח שהוא יגיד לך שהכל בסדר וזה קורה אצל כולם

למעלה