שאלה על פיפל

לול2012

New member
שאלה על פיפל

בוקר טוב,

עשיתי אתמול פיפיל... אמורה להתחיל טיפול עוד שבוע בערך...
אבל שוקלת מאוד לדחות את הטיפול לחודש הבא.

האם אצטרך לעשות שוב פיפל בחודש הבא? האם אפשרי בכלל?
האם הפיפל שעשיתי החודש מוקדם מידי ולא יעזור חודש הבא? או שטווח של חודש ושבוע או חודש וחצי זה מספיק?

תודה ויום נעים!

Kessie29

New member
לדעתי זה תלוי אם תקבלי וסת לפני הטיפול

אם לא, אז הפיפל אמור להיות תקף (ככה היה אצלי). אם כן תקבלי אז אני לא בטוחה. אולי הבנות יידעו להגיד. והכי טוב כמובן גם לשאול את הרופא. בהצלחה!!!

a morph

New member
תורת הפיפל טוענת

שהפעולה אפקטיבית רק לחודש העוקב לפיפל, כלומר לטיפול שמיד אחרי הוסת שאחרי הפיפיל.

שאלה נוספת

אני עשיתי פיפל ואחרי שבועיים החזרה.. האם זה לא היה אפקטיבי בגלל שלא היתה וסת?
והאם זה אומר שלאחר שקיבלתי וסת ,הפיפל יהיה עדיין אפקטיבי?

a morph

New member
באיזה יום של הוסת עשית את הפיפל?

יש כל מיני וריאציות של פיפל, ביום 9 לוסת, ביום 21 לוסת, שניהם...
לי עשו את שניהם באותו החודש, שבו לא היה כל טיפול, ואת ההחזרה (שנקלטה) עשיתי אחרי הוסת.
אם עשו לך ביום 9 (או משהו בסגנון) ובהמשך החודש עשו החזרה, אני מניחה שזה אפקטיבי, אחרת לא היו עושים את זה.

מי שעושה ביום 21 כמובן לא עושה החזרה באותו החודש והפעולה רלוונטית לחודש הבא, זה מה שהתכוונתי להגיד קודם.

אין לי ביוץ טבעי

ולכל אין ממש יום לוסת..
מענין לדעת אם הפיפל יתפוס גם להחזרה הקרובה שלאחר וסת

a morph

New member
לדעתי כן

אם הוא אמור להיות אפקטיבי כשעושים אותו לפני הוסת במטרה לבצע החזרה אחרי, כמו שעשו אצלי, אין סיבה שלא יהיה אפקטיבי במקרה שלך. אבל תמיד כדאי להתייעץ עם הרופא.
צריך לזכור גם שבין הרופאים עצמם אין הסכמה לגבי המועילות של פיפל בכלל, ללא קשר למועד הביצוע שלו.
הרופאה שלי למשל לא ממש מאמינה גדולה בפיפל, היא הציעה את זה די בהסתייגות, אני לחצתי עליה בשאלות של "מה עוד אפשר לעשות" אחרי שתי החזרות שלא הצליחו, אז היא הציעה פיפל, נראה לי סתם כדי להרגיע אותי...
בדיעבד ההחזרה שאחריו באמת נקלטה אבל רק ההוא למעלה יודע אם יש או אין קשר.

לול2012

New member
לדעת ברקוביץ אין צורך לעשות גם חודש הבא

הגוף זוכר... כמו זכרון חיסוני...
אבל ממה שאני מבינה כאן..... השבוע אני אמורה לקבל מחזור והטיפול הבא יהיה רק אחרי המחזור של עוד חודש... אז למעשה זה לא יועיל? כדאי להתעקש על עוד פיפל בחודש הבא?

יש עוד דברים שיכולים לעזור להקלטות??? לשיפור ביציות?

למעלה