שאלה על עתודה...

natalyp

New member
שאלה על עתודה...

מישהו יכול לומר לי מהם השלבים בדרך לעתודה? (חוץ מהקבלה לאוניברסיטה וכל זה, האם יש מבחנים מיוחדים בצבא, ראיונות וכו´)

השלבים:

1. את מנג´סת לצבא הרבה הרבה הרבה ע"מ לקבל את הטפסים. 2. פסיכומטרי (חובה). 3. הגשת הטפסים למדור קד"צ. 4. קבלת תשובה חיובית (אנחנו נוטים לאופטימיות, וצריך להיות די מיוחד כדי להשלל כבר בשלב זה). 5. קניית ערכות הרשמה לאוניבסיטאות, מילויים ושליחתם לצבא. 6. זימונים בקיץ ליום מיון במכון קינן-שפי (מבחנים פסיכולוגיים ודינמיקות קבוצתיות). 7. קבלת תשובה על קבלה / אי קבלה, בעוד כשנה מעכשיו.

תלוי

לחלק כן שולחים, אבל לי זה עלה במאמצים רבים לקבל אותם. אבל הרוב כן מקבלים אוטומטית, אז אין לך סיבה לדאגה.

תלוי

לחלק כן שולחים, אבל לי זה עלה במאמצים רבים לקבל אותם. אבל הרוב כן מקבלים אוטומטית, אז אין לך סיבה לדאגה.

eitan007

New member
קבלו קטע אפל מעברי.

בשלב מס´4 שהיה משולב אצלי עם שלב מס´3 קיבלתי תשובה שלילית על המקום, ואחרי שעיכלתי את ההלם, הגשתי ערעור, שהתקבל אחר חודש והחזירו אותי בחזרה למסלול. עכשיו הקטע הבאמת מעצבן, שלא סיפרתי אותו אי פעם בפורום. כשבאתי למדור קד"צ להגיש טפסים לעתודה, רציתי גם להגיש טפסים לפסגות והם סרבו לקבל אותם, בגלל אותה סיבה שלא רצו אותי לקבל אותי לעתודה (והסיבה ממש ממש מטומטמת), וכשהחזירו אותי למועמדות לעתודה (בהתערבותו של רמ"ד קד"צ), כבר הסתיימה ההרשמה לפסגות וכך פיספסתי אותה, למרות שכבר לא הייתה להם בעייה עקרונית לקבל את מועמדותי למסלול. למעשה, אני לא רוצה להתרברב, אבל לדעתי, בדיעבד היו לי סיכויים לא רעים בכלל להתקבל לפסגות (ורועי.נ, אם אתה קורא את זה, אתה מכיר אותי, תכתוב את דעתך בעניין, כי אני ממש לא רוצה שיחשבו שאני משתחצן), ואם הדברים היו מתגלגלים אחרת, אולי היום הייתי מופיע בשרשור פסגות. אבל מה ? לא בוכים על חלב שנשפך.

eitan007

New member
אני לא רוצה לפרט יותר מדי.

אבל בקצרה אפשר להגיד, שזה קשור לראיון האישי בצו הראשון ושהורידו לי קב"א ל-54 על אחד מהסעיפים שקרויים "סעיפים פוסלים". מה שמצחיק זה שאני עומד לעבור ממש בקרוב ראיון אישי חוזר !!! וכנראה יעלו לי את הקב"א בחזרה ל-56, אבל את הנעשה אין להשיב. ואני יודע שכרגע אין לי שום סיבה הגיונית לעבור ראיון אישי חוזר, אבל הסיבה האמיתית מורכבת מארבע אותיות. כ-ב-ו-ד ותו לא.

RoeeN

New member
זה נכון

תראה אני מאמין שהיה לך סיכוי ( כמובן שהאמנתי גם שלחברה האחרים מהשכבה היה סיכוי). תראה נראה לי שאתה בכלל אוהב פיזיקה יותר ממני ומבחינת ציונים לא היתה לך בעיה. הקטע הוא שהאחרים עפו לא כי הם לא ידעו טוב חומר לימודי או שהציונים שלהם היו נמוכים ( ראה ערך רוני, עד כמה שאני יודע היא הייתה מועמדת ) אלא שהם פשוט לא היו מה שמפאת חיפשו. אבל לך תדע זה אחת מהשאלות האלה - פשוט אי אפשר לדעת ... אז אל תבכה על חלב שנשפך.

eitan007

New member
לא בטוח בקשר לפיזיקה.

זה לא שאהבתי פיזיקה או שלא אהבתי פיזיקה, לא למדתי פיזיקה, אף פעם לא עשיתי ש"ב (או שהייתי מעתיק ממישהו כמו חצי כיתה, 2 דקות לפני תחילת השיעור), ולעיתים נדירות בלבד הייתי קצת בקיא בחומר. רוב הזמן לא היה לי מושג על מה הוא מדבר בשיעור. לא שהיה לי משהו נגד המקצוע, שהוא מאוד נחמד, פשוט לא היה לי כוח ללמוד, אבל אני לא יודע מה היה קורה אם הייתי לומד את זה ברצינות, אולי באמת הייתי אוהב את זה. מה איתך ? אתה בטוח שרוני עפה ? לפי דעתי היא העדיפה ללכת לאיזה מסלול יוקרתי בחמ"ן, כי היא הייתה אשפית ממש כבדה בערבית, וחמ"ן בטח הבטיחו לה הרים וגבעות. אבל אתה באמת צודק, אם רזניק,רימון וברץ עפו, לך תדע אם אני הייתי עובר.

למעלה