שאלה על עצבים

• פותח הנושא us8
  • פורסם בתאריך

us8

New member
שאלה על עצבים

האם אתם רואים את עצמכם או שמעירים לכם שאתם יותר עצבניים (פתיל קצר) ממה שהייתם לפני המחלה?

icehand3

New member
בטח שכן!

תמיד היה לי פתיל ארוך, ועדיין די קשה לעצבן אותי. אבל אני הרבה יותר קופצנית וארסית ממה שהייתי פעם. אבל שמתי לב, שבזמן שאני ממש רותחת מעצבים, אבל ממש עצבנית רצח, יש לי אאורה. אז כדי לא לקבל התקף רק מתוך זעם אני מנסה לא להתעצבן הרבה, ואם כן אז אני מנסה להירגע כמה שיותר מהר.

us8

New member
איזה שיטה?

שלום! לפעמים גם אני מתעצבן מהר, ובזמן האחרון הרבה אומרים לי . גם אני מנסה כמה שפחות להתעצבן ולהתווכח עם אנשים. ומתי שאני מתעצבן מאוד, אני לא מצליח להירגע מהר. איזה שיטות הכי קל לך להירגע מהר? תודה.

icehand3

New member
איך אני נרגעת?

זה די אינדיבידואלי,לא? באופן אישי, אני פשוט מסתגרת באיזה חדר לכמה דקות, (אפשר גם בשירותים, חחחח) ונושמת עמוק, ואומרת לעצמי "תרגעי" איזה מאה פעם. אבל מה שאני עושה בדרך כלל זה ככה: יש לי מין דרך כזאת, כאילו לאחסן במוח את העצבים עד הלילה. ואז שאני הולכת לישון אני שומעת בMP4 רוק כסחני - נירוונה והפו פייטרס, וזה שואב ממני את כל הבאסה. כי כשהם צורחים את המילים - אני מרגישה כאילו אני צורחת יחד איתם. ואיכשהו, זה מנקה אותי. עוד שיטה להרגעה עובדת ככה: שעשיתי שירות לאומי התמודדתי עם הרבה אנשים כועסים וממורמרים שמוציאים עליך את כל הג'ננה שלהם. אז כדי להתמודד עם זה, פשוט דמיינתי שיש מחיצת זכוכית ביני לביניהם, ושאם אני אתעצבן - הזכוכית תשבר ואני אפגע מהרסיסים. ובחיי - זה עבד. ולמרות שהיום אני יותר מתעצבנת מאשר פעם, זה עדיין עוזר לי. איך אתה נרגע?

ענת71

New member
אפשר להרגיע את העצבים באמצעות האזנה למוזיקה.

כשאני מיתעצבנת . אני מאזינה למוזיקה ואז זה מרגיע לי את העצבים.

museMe

New member
תמיד אמרו לי שאני נוירוטי

אבל כן, אני הרבה יותר עצבני ומתעבצן בקלות, אני רוצה לציין שזה לא מאז המחלה, אלא מאז התרופות. כל אחד מגיב אחרת לתרופות, אבל התרופה שהכי הוציאה ממני את העצבים זה הלמיקטל. מה שגם אמרו לי זה שאיבדתי את הטאקט, וזה נאמר לי אחרי שהתחלתי לקחת תרופות.

dikla528

New member
גם לי יש

גם עצבים, גם חוסר טאקט וגם למיקטל
יש תקופות שיותר ותקופות שפחות אבל לפעמים אני פתיל קצר..הדרך להרפות מזה זה לקצת קצת החוצה,לעשות ספורט, ללכת למקום שקט, לשים מוזיקה [הרבה פעמים המוזיקה מרגיעה אותי] אני משתדלת כמה שפחות- זה יכול להוביל להתקפים אז מלכתחילה מנסה לא להגיע לוויכוחים או לריבים מיותרים

דן116

New member
עצבים

לא בושה לבקש מרופא (אפילו משפחה) כדורי טרנקסל (מרגיע נהדר ל-12 שעות. לכן אני לוקח אחד בשעות הבקר ואחד לפני שינה (5 מ"ג כל אחד). דרך אגב את זה נתן לי פסיכיאטר, והמינון תלוי באדם. בהצלחה

Moroosh81

New member
וואו, זה ממש נכון!

זה בדיוק קורה לי, שאני בזמן האחרון(יותר מאז שאני לוקחת לימקטל) יותר עצבנית, כל מילה שאומרים לי פשוט מטריפה אותי ואני לפעמים אפילו מגיבה באלימות, או ברגישות יתר עד כדי בכי מדברים קטנים. אני פשוט תמיד אומרת שאני יודעת זה בגלל התרופות, אבל כולם חושבים שאני פשוט עצבנית, ואני סתם מאשימה את המחלה בכל דבר- וזה ממש מעצבן! , אבל בסוף נרגעים איכשהו..;)

museMe

New member
זה לא יכול להיות מהתרופות...

זה מה שאומרים לי הרבה. זה ממש מעצבן שאנשים שלא נטלו בחיים שלהם כדורים פסיכיאטריים מעיזים בכלל להגיד "שזה לא יכול להיות"...

למעלה