שאלה על עפעף שלישי

שאלה על עפעף שלישי

אחד מחתולי פינת ההאכלה שלי, בן כשנה וחצי, בריא וחזק, שלשל קשות בשבוע שעבר. במקביל לשלשול ראיתי שבשתי העיניים הופיע לו העפעף השלישי. האכלתי אותו בעוף ואורז במשך שלושה ימים והשלשול חלף אבל העפעף השלישי נשאר. אתמול היתה לי הזדמנות לראות אותו ממש מקרוב וראיתי שהעיניים שלו "חלשות", מצועפות כאלה, ועין אחת ורדרדה מסביב. חוץ מזה הוא מתנהג כרגיל: אוכל, משחק, משתולל, מטפס על עצים, מתנקה היטב. אני פונה לעזרתכם במטרה לשמוע חוות-דעת מקצועית כדי שאולי אצליח להימנע מלכידתו והבאתו לווטרינר. בפעם הקודמת שלכדנו אותו לצורך סירוס (לפני שבעה חודשים) הוא קיבל את זה קשה מאוד ונעלם לנו לשבועיים אח"כ. תודה מראש, ענת

תשובה

בליטה של העפעף השלישי, וכמו שאת אומרת "עיניים עצובות ומצועפות" הם בדרך כלל סימנים למחלה, הרבה פעמים מחלת חום. זה יכול להיות המון דברים, ואני לא יכול ממש לעזור לפי התאור הזה. עוד סיבה אפשרית לכך היא רזון משמעותי - אם הוא ירד מאד במשקל בעקבות השלשולים, זה יכול לגרום לירידה בכמות השומן מאחורי העין, ואז העין שוקעת והעפעף בולט.

תודה רבה

הוא באמת איבד ממשקלו בעקבות השלשולים. היום אחה"צ מצב העיניים נראה קצת יותר טוב. אעקוב אחריו עוד כמה ימים ואם לא יהיה שיפור אלכוד אותו ואקח לווטרינר.

למעלה