שאלה על "עלובי החיים"

JC Superstar

New member
שאלה על "עלובי החיים"

מישהו יודע אם תיקי דיין שיחקה פעם בעלובי החיים? שמעתי את הגירסא בעברית, ומשומה יש מישהי שהקול שלה הוא כמו הקול של תיקי דיין, ותהיתי... תודה מראש מתן :)

40גבי

New member
כן מאדאם טנרדיה בהפקה של 87

והיא היתה ענקית , יחד עם אלברט כהן. גבי

Eil

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif

את רוצה רעיון כללי של הסיפור או את הסיפור עצמו? כי זה סיפור מאוד מורכב עם הרבה עלילות משנה שמשתלבות זו בזו. קצת כמו - להבדיל אלף אלפי הבדלות ואני לא משווה חלילה וחס - טלנובלה. אני אשמח לספר, אבל תצטרכי להיות יותר ספיציפית מאשר "על מה זה עלובי החיים" (התשובה הקצרה ביותר: על אנשים עלובים ומלחמתם בחיים. אבל זה יחטוא לכל היצירה הזו).

חחח

פחות או יותר רעיון כללי...? וגם, אולי מישהו יודע אם זה יצא לוידאו? כי אם כן, לא יזיק לי לראות את זה. יערה *או, כסילה שכמותי*

python 4

New member
זה על פי הספר "עלובי החיים"

של הוגו - Les Miserables. סיפור על אהבה, שנאה, והחיים בצרפת של המאה ה- 19, על רקע מהפיכה כזו או אחרת (תמיד היו מהפיכות בצרפת). וזה אכן יצא לוידאו - לא המחזמר עצמו אלא מופע שנערך ב- 95 לכבוד עשר שנים להפקה האנגלית. קונצרט העשור זה צפייה חובה לכל מי שמגדיר את עצמו חובב מיוזיקל..

MikMercury

New member
אגב...

מישהו שמע פעם על הפארודיה המאוד מוצלחת שה"אנימניאקס" עשו על עלובי החיים- Les Miseranimals? צירפתי לינק עם המילים ומאוד כדאי להוריד את קובץ השמע מסולסיק. חפשו Animaniacs- Les Miseranimals. קורע מצחוק...

Eil

New member
לא!! לא!!!! אל תראי אף סרט!!!!!

"עלובי החיים" בא רק בשתי גירסאות: הספר, או המיוזיקל. מצאת סרט, מיני סדרה, תכנית טלויזיה, סדרה מצוירת (יש דבר כזה!) תעיפי בקשת לפח הקרוב ביותר. המחזמר מקצץ בסיפור ובעומקו אבל מפצה על כך בעיבוד מוזיקלי ותסריטאי מופלא. הספר חסר את ה"מרהיבות" של המיוזיקל אבל מכיל את כל היופי של הסיפור עצמו וכתוב מעולה. כל מדיום אחר מכיל את החסרונות של שני הנ"ל בלי היתרונות, כל השאר נופל בין הכיסאות. ראי הוזהרת. קחי את הספר, ואם יהיה לך קשה דלגי על התיאורים ההיסטוריים (מותר), ותרוויחי את הסיפור. ניסיתי לכתוב את הרעיון הכללי, ולא הצלחתי. יצא לי תיאור של כל העלילה. מה לעשות, אי אפשר "רעיון כללי", הסיפור מורכב מדי. אני אכתוב בכל זאת תיאור של העלילה, ואם את לא רוצה לקלקל לעצמך ולגלות לעצמך מה קורה, אל תקראי. דחפתי את הסיפור קצת למטה כדי שתוכלי להתחרט. קחי בחשבון שזה רק השלד, ליצירת מופת ענקית. הסיפור, פחות או יותר, בקצרה ובאכזריות (אוי, איך שאני הולכת לשחוט את ויקטור הוגו עכשיו, לא יהיה לו מקום להתהפך בקבר): הסיפור מתרחש בצרפת של המאה ה-19, אחרי המהפיכה הצרפתית של נפוליאון. ז'אן ולז'אן הוא איש פשוט ועני, שבגלל הביורקרטיה אטומת-הלב ואכזריות הממשל נאלץ לסבול 17 שנה בכלא ובעבודות פרך, והוא יוצא משם חיית-אדם בלי אמון באנשים. כנגד כל הסיכויים הוא מתעלה על עצמו והופך לאדם טוב, ומציל את בתה של אישה מסכנה - פנטין - שנאלצה לרדת לזנות כדי לכלכל את בתה ומתה מעוני וממחלות, משאירה את בתה היחידה בידיהם של שני בעלי פונדק מרושעים. הוא אוסף את הילדה הקטנה, קוזט, אליו, ומגדל אותה, והם חיים יחד בסתר, כי שוטר בשם ז'בר רודף אחרי ולז'אן במחשבה שהוא פושע מסוכן. (כל הספר מדבר על מושגי טוב ורע, מי המושחת ומי הצדיק - השוטר משוכנע שכל אדם שהיה בכלא 17 שנה זה סימן שהוא איש רע ולא מעלה בדעתו שגם החוק יכול לטעות). קוזט אינה יודעת על עברו של ולז'אן ואינה יודעת דבר על אמה שמתה בשבילה, היא מקבלת אותו כאביה. כשקוזט (הפוסטמה) גדלה היא מתאהבת במריוס, סטודנט חולמני ועני (נכד של איש עשיר שמתכחש לו), והוא מתאהב בה. באמצע כל הפוצי-מוצי שלהם ז'בר עולה על עקבותיו של ולז'אן, וולז'אן לוקח את קוזט ועובר דירה למקום רחוק כדי שלא ייתפס. מריוס המיואש, שקוזט נעלמה לו, מחליט להרוג את עצמו במלחמה, ומצטרף למרד הסטודנטים שבדיוק פורץ - סטודנטים שנלחמו נגד המשטר האכזרי. (במחזה יש כמה שירי וסצינות מלחמה מעולים) בחורה עניה ומסכנה בשם אפונין מאוהבת גם היא במריוס, ומעבירה בשבילו מכתבי אהבה לקוזט, ובסוף גם נהרגת כשהיא מצילה את חייו במלחמה. המרד מדוכא ואזרחים רבים נהרגים. את חיי מריוס מציל ולז'אן, שהצטרף למרד בשלב מסויים, ואותו ולז'אן מציל גם את חיי ז'בר, השוטר - האויב של ולז'אן והאויב של הסטודנטים, למרות שז'בר אומר לו שאם הוא יציל אותו הוא עדיין מתכון להמשיך לרדוף אחריו ולהכניס אותו בחזרה לכלא. ז'בר (המהמם), שרואה שולז'אן הציל אותו למרות שההגיון אומר שהוא היה צריך לשמוח שהוא ימות ויניח לו לנפשו, מבין שכל חייו היו מיוסדים על טעות, ושהוא אינו יודע בעצם מי רע ומי טוב, ושולז'אן - פושע, אסיר נמלט, תת-אדם - הוא איש יותר טוב ממנו. זה מערער לגמרי את נפשו לגלות את זה והוא מתאבד. מריוס אינו יודע מי הציל אותו, כי הוא היה חסר הכרה כשולז'אן הציל אותו. הוא חוזר לביתו, משלים עם סבו ונהיה אדם עשיר, ומתחתן עם קוזט שבאה לגור אצלו. ולז'אן מגלה למריוס (למה? כי הוא כל כך צדיק שהוא לא רוצה שזה ירבוץ לו על המצפון) שהוא היה פעם בכלא. מריוס, טיפוס צדקן וצר-מוחין, מבקש ממנו בדיסקרטיות לא לבוא לביתו יותר כדי לא להשפיע לרעה על קוזט העדינה, ובכלל, מה השכנים יגידו אם זה ידלוף. ולז'אן מקבל עליו את הדין, כי הוא אוהב את קוזט כל כך ומתחיל להשתכנע שבאמת הוא הורס לה את החיים בגלל שהוא היה פושע וכל זה. ולמרות שקוזט היא הסיבה היחידה בשבילו לחיות הוא נשאר לגור לבד, עני וחולה ומסכן ומתחיל לגסוס לו בזמן שקוזט עושה חיים אצל מריוס ועדיין אינה יודעת על עברו, ולא מבינה למה הוא לא בא לראות אותה יותר ומניחה שפשוט הוא מסתדר בלעדיה. ועכשיו - את רוצה לדעת את הסוף או שקלקלתי מספיק ואת מעדיפה לקרוא מה קרה אחר כך?

M r s Black

New member
אומנם חלקי עלילה נעלמו להם

כך במחזמר, אבל לפחות הם לא סטו ממנה לחלוטין כמו בסרט הפתטי ההוא שראיתי >< עם ליאם ניסן וג'פרי ראש |נכלמת|

Eil

New member
../images/Emo45.gifהוא שאמרתי

- "הי, חבר, שמעתי שיצא סרט חדש של עלובי החיים!" - "הבה נתאבד!"

מווותק

New member
אגב.. לגבי ריקי גל ועלובי החיים

גם ריקי גל שיחקה בעלובי החיים (אני לא זוכרת בדיוק איזה דמות), אבל מספרים שמפיק בריטי נודע ישב בקהל כאורחו של אברהם דשא פשנל, וכשהוא ראה את ריקי גל הוא אמר לו: זאת אוויטה. ובאמת כמה שנים מאוחר יותר ריקי גל גילמה את אוויטה בגרסא הישראלית (שאגב היתה טובה). ו.. הי. אני חדשה אבל חוללללללללה על מחזות זמר ונראה לי שראיתי את כוללללללם ושמעתי את כולללללללם.
אבל אתם בטח שומעים את זה מכוווווווווולם. חג שמח אורלי

Eil

New member
איך אפשר לראות בריקי גל את אוויטה?

אין לי שום דבר נגדה, כמובן (פנטין היתה מוצלחת), אבל אני לא מצליחה לדמיין מישהו יושב בקהל, רואה את הבחורה המחוספסת והצרודה וטובת הלבב הזאת וישר חושב על אוויטה האצילית והסנובית. מוזר.

python 4

New member
אולי תחשבי אחרת כשתראי אותה בשיקגו?

היא שחקנית נהדרת.

Adidush888

New member
וואי אני כ"כ מבינה אותך!!

גמאני חולה על מיוזיקלס עבריים!!! אני כבר שנתיים שלמות מבקשת מאבא שלי להביא לי דיסק של עלובי החיים בעברית וכל מה שקיבלתי זה קסטה עם חלק מהשירים!!! אני אוהבת מיוזיקלס!!!ואני אוהבת לראות בעברית בעיקר!! ואני אוהבת גם סרטים!!! יופי פרקתי את זה מעצמי!!

JC Superstar

New member
הספר עובד לקונלוע

ואפילו יצא לווידאו בגירסא עם אומה ת'ורמן מ-1998 אבל זה לא המחזמר! זה עפ"י הספר על פי שהסרט (עם אומה ת'ורמן) ממש ממש לא רע!

M r s Black

New member
../images/Emo6.gif

עד שמגיעים למריוס זה נסלח ואפילו חביב. מילה אחת - מריוס.

למעלה