שאלה על עיקולים

רן כהן2

New member
שאלה על עיקולים

בלי לפרט יותר מדי אנחנו כרגע חייבים 45 אלף שח, אנחנו מערערים על זה כרגע אבל בינתיים הופיעו המעקלים ורשמו את מה שיש לנו בסלון... השאלות שלי הן: 1. למרות שרשום שהם מגיעים 7 יום אחרי זה, כמה זמן בדר"כ עד שהם מגיעים? 2. אם הם מעקלים ואנחנו זוכים בעירעור מה קורה בדיוק? איך הם בדיוק מחליטים כמה להחזיר לנו וכמה כל דבר שווה? 3. אם יש לי מחשב שבנוי מחלקים ועל רוב החלקים האלה יש לי חשבוניות שהם לא על שמי האם זה יכול לתפוס? אם יש לכם הצעות ויפים אני ישמח מאוד לשמוע.... תודה מראש.

ציפי ג

New member
עיקול מטלטלין

אם הגשתם ערעור, אתם יכולים באופן ספציפי, להגיש בקשה לעיכוב הליך הוצאת מעוקלים, כי הוא בד"כ אי הפיך. המעקלים באים לא אחרי שבעה ימים, כי לוקח להוצל"פ להדפיס את זה יותר זמן, אבל כל השאר תלוי בעוה"ד של הזוכים. עיקול מחשב דורש התראה מיוחדת. האם התרו בך _ עליך להעתיק את התכנים בלה בלה? לגבי הרכיבים, עליך להגיש בקשה עם הקבלות, לסמוך על המעקלים זה קצת פחות בטוח.

רן כהן2

New member
אוקי, אז...

קודם כל, לא הבנתי... אם הם באים לעקל לי משהו ואח"כ אני זוכה בעירעור הם לא מחזירים לי לפחות כסף?, ואם הם מחזירים לי כסף אז איך הם יודעים על סמך מה להחזיר, על סמך מה ששילמתי, על סמך כמה שהם קיבלו? דבר שני אתה אומר שאם הם נכנסו לי לסלון ורשמו מה שיש לי שם ולא רשמו את המחשב הם לא יכולים לקחת לי אותו? דבר שלישי, אם הגשנו עירעור הם חייבים לדחות לנו את העיקול או שצריך אישור מיוחד? כמה שיותר פרטים יעזרו לי.... תודה מראש.

ציפי ג

New member
דבר ראשון

אם אתה זוכה בערעור את המקבל את הכסף, אבל אוטומטית אתה תקבל רק את הכסף שהם קבלו. בא נניח שלקחו לך טלויזיה, שעולה 1200 ש"ח. הם מכרו אותה ב-300 אז תקבל בחוזר 300. דבר שני - אם לא רשמו את המחשב לא יכולים לקחת אותו, כי לגבי מחשב צריך התראה מיוחדת קודם העיקול לצורך מחיקת קבצים. דבר שלישי, כדי לבטל את העיקול עליך לקבל צו מאת יו"ר ההוצל"פ, על פי בקשה ספציפית לעכב את הליכי הוצאת המעוקלים , עד לאחר ההחלטה בערעור, בשל הנזק הבלתי הפיך שיגרם לך, כפי שציינתי בסעיף הראשון דלעיל.

למעלה