שאלה על עין הרע

שאלה על עין הרע

שלום,רציתי לדעת אם ללכת למיסטיקנ/ית זה אסור מבחינת דת.אני רוצה רק לבדוק אם יש עין הרע ולבטל
לא יותר מדי כמו לדעת את העתיד..
חלק אמרו לי שאסור אבל זה סותר כי רבנים גם מברכים נגד עין רעה
אני לא דתיה או משהו אבל אני רוצה לדעת תשובה חד משמעית כי אני לא רוצה לעשות משהו שאסור.
ומה אתם ממליצים לעשות נגד עין הרע?
תודה:)

קליט

New member
אצל מיסטקנים יש חשש מבחינה מקצועית והלכת

יש אנשים ונשים שומרי מצוות שמתעסקים אך ורק בהורדתע ין רעה וכפי המקובל מדורות עברו. כדי שערין על לא ישלוט כדאי להתרחק אם אפשר מאנשים בעל עין רעה, ולהמנע מלהתבלט ובכל התחומים, ברכוש או בלבוש מאוד יוקרתי

Nachmanides

New member
הרמב"ם אומר מפורשות כי אמונות תפלות

אינן בבחינת עבודה זרה ממש, אולם נאסרות משום "דרכי האמורי", שנאמר מפורשות "כמעשה ארץ מצרים אשר ישבתם בה - לא תעשו; וכמעשה ארץ כנען אשר אני מביא אתכם שמה - לא תעשו" (ויקרא יח ג), ובמקומות נוספים כמו שמות כג כג-כד, לאמור "כי ילך מלאכי לפניך והביאך אל האמרי והחתי, והפרזי והכנעני החוי והיבוסי; והכחדתיו. לא תשתחוה לאלהיהם ולא תעבדם, ולא תעשה כמעשיהם: כי הרס תהרסם, ושבר תשבר מצבתיהם" (כתיב המסורה המקראי נראה "מוזר", מכיוון שהוא קונסוננטי, ונטול תנועות, ולכן "האמרי" הוא "האמורי", וכ"ו)

כלומר, קיים איסור מדאורייתא לעשות כמעשה המצרים (אשר מקרבם יצאנו), וכמעשה עמי כנען (אליה אנו ניכנסים)

רבנים המברכים ונותנים קמיעות או מטילים טונות של נרות לאש גלויה - הם למעשה באבות עובדי אלילים, חסרי כוחות מיסטיים

הנה, הבאבא רנטגן ( "הרב" יעקב איפרגן) לא חזה את המשבר הפינאנסי שהתרגש ובא על נוחי דנקנר, ואילו ה"רב" יאשיהו פינטו לא חזה את המשבר שהתרגש ובא על אילן בן-דב

הכוח היחיד של הבאבות הוא כוחם להתעשר באמצעות שכנועך כי יש להם כוחות מיסטיים. הם לא מסוגלים להשתכר ולו אגורה שחוקה בעמל כפיים אישי, כמוך (אני מקווה) וכמוני, ושאר אנשי עמל הגונים מן הישוב...

יפה אמרת-על הרבנים

בן אדם דתי יודע מצוין שאסור להתעסק בכישופים ו"ברכות" למיניהם
ובטח לא בשביל כסף

ככל שאני יודע אצל רב מפורסם מאוד בצפון גם העסק עובד על "ברכות"
אך התרומות של אנשים הולכים לישיבות וללומדי תורה

למעלה