שאלה על עיבוד

943360

New member
שאלה על עיבוד

אולי קצת ניובית.. שלום!
אז ככה, כשאומרים "לכתוב עיבוד" הכוונה היא ממש לכתוב עד הסוף את התווים של כל הכלים? או את האווירה הכללית והכלים שיופיעו בשיר? למשל, כשאני שומע שיר מסויים שיש בו גיטרה, הגיטריסט ינגן לרוב מתווים (או טאבים) או יאלתר לפי אקורדים? (אותו כנ"ל לגבי באס פסנתר וכו') השאלה שלי מתייחסת לרית'ם סקשן כמובן.. מבחינתי זאת תעלומה
תודה מראש

Anuerysm

New member
בדרך כלל העיבוד הוא הקצב של השיר,

וזה גם, לכתוב סולו גיטרה או ליין באס, אבל אם נגיד הבאסיסט של הלהקה עשה את העיבוד לשיר, אז בדרך כלל הוא יכתוב את הליין לבאס או את המילים או וואטאבר, ושאר הלהקה תתעסק בשלה אבל שיתאים לשיר שהוא כתב יש הרבה מקרים שמישהו אחד כותב את כל הדברים האלה

Vdrums

New member
לא בהכרח.

אין קשר בין כתיבת השיר והלחנתו לבין העיבוד. העיבוד לא חייב להיעשות ע"י כותב/מלחין השיר, עיבוד יכול להתבצע ע"י מפיק/סאונדמן וכו'. מדובר בלקחת את השיר כחומר גלם ולהעביר אותו למוצר מוגמר, שיר שנכתב יכול לעבור כמה וכמה עיבודים עד שיוחלט מה הכי מתאים לתקליט או להופעה. למשל תוספת של כלי מסויים שבכלל לא מנוגן ע"י חבר להקה, מקהלה ברקע וכמו שנאמר מעלי מקצב מסויים כמו למשל לקחת שיר ולעשות אותו סטייל רגאיי.

943360

New member
תודה לכם אבל לא ממש עניתם לי על השאלה

אני יודע מה זה עיבוד באופן כללי, אבל רציתי לדעת אם הרית'ם סקשן (גיטרה בס תופים קלידים/פסנתר) לרוב מאלתרים לפי אקורדים או מנגנים לפי תווים/טאבים וכו'? לדוגמה, בשיר "עטור מצחך" ברור לי שיוני רכטר שכתב את הלחן ואת העיבוד כתב את התווים לכל הכלים לפרטי פרטים, אבל רציתי לדעת לגבי שירים עם עיבוד פחות קלאסי. נגיד שירים של מוניקה סקס וכדומה... שוב תודה

Caraya

New member
הכל תלוי

אין חוקים בנושא הזה. הכל תלוי באופי של הלהקה. יש להקות ש"חיות" מאלתורים ויש להקות שאצלן המנגינה מתוכננת לפרטי פרטים מהתחלה, אפילו קטעים שנשמעים לגמרי כמו אלתור (דוגמה טובה היא פינק פלויד, הנגינה ה"שבורה" של דייויד גילמור נשמעת תמיד כמו אלתור, אבל לרוג'ר יש אלרגיה לאלתורים ולכן השירים היו מתוכננים מהתו הראשון עד האחרון).

hkatsman

New member
זה לא נכון

גילמור אמר שהוא אילתר את הבסיס של CN ואת השאר כתב

Vdrums

New member
כל להקה מנגנת

את השירים שלה ועושה חזרות כדי להתאים את התפקידים של כל כלי. באיזשהו שלב יש עוד אנשים בחזרות כמו מפיק וכו' שנות ןאת דעתו וביחד מגבשים עיבוד שאיתו יכנסו להקלטה או יעלו לבמה. אין פה חוקים ואם למשל המתופף עשה מעבר על טומים 1 ו2 בחזרה ובהקלטה עשה על 2 ו-3 זה לא בהכרח משנה וכל עוד זה לא משנה את העיבוד הכללי אין לזה חשיבות מירבית.

למעלה