שאלה על עומק שדה!

אוריר

New member
שאלה על עומק שדה!

שלום! יש ברשותי מצלמת אולימפוס C-750. רציתי לדעת אם זה רק נדמה לי או שככל שמשתמשים בפחות זום הצמצם משפיע פחות על עומק השדה. כשניסיתי לקחת 2 תמונות ללא זום אחת עם צמצם 2.8 ואחת עם צמצם 8 לא ראיתי הבדל. אבל כאשר השתמשתי בזום מקסימלי היה הבדל בין צמצם 3.7 לצמצם 8. האם דבר כזה יתכן? או שאולי אני לא מצלם נכון? אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי איפה הבעיה.

עומק שדה

בצמצם 2.8 תקבל מינימום עומק שדה. בצמצם 8 תקבל הרבה יותר עומק שדה. דברים נוספים שמשפיעים על עומק השדה. אורך מוקד מיקום נקודת המיקוד. לדוגמא אם תצלם בצמצם 8 ב 100 מ"מ תקבל פחות עומק שדה מאשר תצלם באותו הצמצם אבל באורך מוקד של 28 מ"מ. ככל שאורך המוקד גדול יותר עומק השדה קטן יותר. ולהיפך.

HPLC

New member
משום מה לא הבנתי.

את זה... " לדוגמא אם תצלם בצמצם 8 ב 100 מ"מ תקבל פחות עומק שדה מאשר תצלם באותו הצמצם אבל באורך מוקד של 28 מ"מ." איך זה יכול להיות? אפשר לנסח את זה למשוואה, או שתוכל לשלוח אותי ללינק מתאים? תודה מראש, אבי.

הוכחה מתימטית

הנוסחאות: (H=(L*L)/(1000*f*d) ---> H-Hyperfocal Ditance (meters (NF=(H*D)/(H+(D-(L/1000))) ---> NF-Near Focus Limit (meters (FF=(H*D)/(H-(D-(L/1000))) ---> FF-Far Focus Limit (meter d-diameter of circle of least confusion (mm) = 0.03 (D- Lens focus distance (meters f - lens aperture f-stop (L-lens focal length (35mm 50mm 105mm ניקח לדוגמא: צמצם 8 מקרה ראשון = אורך מוקד 100 מ"מ מקרה שניה = אורך מוקד שני 28 מ"מ נניח שנבצע פוקוס על משהו במרחק 3 מטר מאיתנו ניקח d=0.03 נציב במשוואות: מקרה ראשון אורך מוקד 100 מ"מ: נקבל מרחק היפרפוקאלי = 41.67 מטר. עומק שדה מ - 2.8 מטר עד 3.22 מטר מקרה שני אורך מוקד 28 מ"מ: נקבל מרחק היפרפוקאלי = 3.27 מטר. עומק שדה מ 1.57 מטר עד 33.26 מטר. תשתעשע להנאתך. דב

למעלה