שאלה על סריגה

אסופית02

New member
שאלה על סריגה

סבתי מלמדת אותי לסרוג בשתי מסרגות, והתחלנו לסרוג צעיף.. והשוליים שלו מתגלגלים פנימה- למה זה קורה?

T r i l i a n

New member
זה קורה...אולי למומחים יש פתרון

אני בד"כ הייתי עושה בצעיף לא סריגה חלקה לגמרי אלא דוגמאות ואז זה לא היה מתקפל אבל אני בטוחה שיש עוד פתרונות.

Elizab3th

New member
תשובות...

כשאת סורגת צעיף, תסרגי 4 עיניים בשוליים הימניות דוגמא, עין ימין ועין שמאל, כנ"ל בארבעת העיניים האחרונות בשוליים השמאליות, בדרך זו הצעיף לא יתקפל, את יכולה גם 6 או 8 עיניים, תלוי ברוחב הצעיף.

Elizab3th

New member
מה שעוד הייתי ממליצה לך...

לסרוג את כל הצעיף בדוגמא של עין ימין ועין שמאל, זה מאד יפה, עם מסרגות מס' 6, וכאן גם תלוי עובי הצמר.

hanac

New member
אז כך

כאשר את סורגת שורה ימין שורה שמאל השוליים יתקפלו. על מנת שלא יווצרו לך קיפולים עליך לסרוג או עין ימין עין שמאל או 2 עיניים ימין ו2 עיניים שמאל או כל העבודה אורז, כלומר עין ימין עין שמאל ושורה לאחר מכן היכן שהימין שמאל והיכן שהשמאל ימין. אם תזדקקי לעוד עזרה ברצון אעזור.

אסופית02

New member
ראיתי את כל יצירות הסריגה שלך...

כולי ירוקה מקנאה

../images/Emo24.gifאם זה לי אז באמת הגזמת

אני כולה עושה ימינה שמאלה תראי ברשת איזה דברים יפים יש תיקים וכובעים ופונצ'ואים עכשיו גם אני ירוקה מקנאה

אסופית02

New member
כן, אשמח לעזרה

כי אני עדיין לא ממש שולטת בעניינים.. קודם כל לא ממש ברורים לי המונחים (סבתי אינה שולטת בעברית, ולכן אני לא יודעת איך קוראים למה שעשיתי, פשוט עשיתי), אז אני אתאר מה ביצעתי, ואח"כ אשאל: סרגתי ככה שמצד אחד רואים VVVVVV והצד השני הוא גלים(מקווה שאתן מבינות, אשמח אם תתנו לי שמות לדוגמות האלו). בצד של ה-VV נכנסתי עם המסרגה מצד שמאל, ובצד השני מצד ימין. עשיתי שורה מימין ושורה משמאל לסירוגין. (לזה התכוונתן בימין ובשמאל?) לגבי ההצעה שלך HANAC, התכוונת שצריך להחליף את כיוון כניסת המסרגה (ימין/שמאל) בכל עין? פעם ככה ופעם ככה? ואם כן, איך יודעים בשורה הבאה איפה לעשות צד ימין ואיפה שמאל? יש הבדל בין המראה של עין מימין ושל עין משמאל? תודה רבה על העזרה, אני פשוט מתה לדעת לסרוג, וכ"כ שמחתי שסבתא שלי לימדה אותי... הבעיה שהיא לא כ"כ יודעת ללמד...

קיבלתי את המסר שלך ../images/Emo43.gifהנה קישור

בכל אתר סריגה כמעט יש הסבר להעלאת עיניים אחת אפילו העלתה הסבר בוידאו לדעתי זה לא מסובך גם ללמוד מתמונות הנה קישור אחד שאולי יעזור לך ואל תקשקשי את לא מציקה בשביל זה יש את הפורום הזה

hanac

New member
בוקר טוב

מאד קשה להסביר מילולית העלאת עיניים. עיניים הדומות לאות V זה צד ימין כלפי חוץ והגלים שמאל כלפי פנים. שיטת האורז: עין ימין עין שמאל עד סוף השורה. בשורה הבאה היכן שעשית שמאל תסרגי עין ימין והיכן שסרגת עין ימין סרגי עין שמאל. מבלבל? אך מאד קל. מה שמציעה לך לעבודה ראשונה לסרוג 2 עיניים ימין ועין שמאל או 2 עיניים שמאל ועין ימין או עין ימין עין שמאל עד סוף השורה ובשורה הבאה היכן שהימין ימין והיכן שהשמאל שמאל. אם את רוצה עוד הסברים כתבי לי מסר ואדריך אותך. יום נפלא

אסופית02

New member
תודה לשתיכן!! יש לי עוד שאלה

באתר הזה מצאתי הסברים והצלחתי גם לבצע. השאלה היא האם MAKING A KNIT STICH- זה עין שמאל? ו-Making a Purl Stitch זה עין ימין? הם מראים לעשות שורה שלמה מכל סוג, נכון? כי לא מצאתי התייחסות להחלפת צד באמצע...

Elizab3th

New member
PURL זה עין הפוכה והכוונה לעין שמאל

KNIT ימין PURL שמאל. ולפי הדוגמא באתר, שורה אחת ימין ושורה אחת שמאל, כשהדוגמא הימנית זה החלק החיצוני בדרך כלל של הסריג.

hanac

New member
ובהמשך

באם תעשי שורה ימין ולאחר מכן שורה שמאל תגיעי למצב של קיפול הצעיף. ובאם אינך רוצה קיפולים עליך לסרוג בשיטת האורז כפי שכבר ציינתי והסברתי לך או עין ימין עין שמאל עד הסוף ובשורה לאחר מכן היכן שהימין ימין והיכן שהשמאל שמאל וחוזר חלילה. את יכולה לשחק עם כמות העיניים שניים ימין אחד שמאל ולחלופין 2 שמאל אחד ימין, לפי ראות עינייך ובהצלחה.

אסופית02

New member
תודה. ומה הכוונה פה?

לתמונה שצירפתי מצורף ההסבר הבא: Knit 1 Purl 1 Rib: (K1P1 rib) This is formed by alternately knitting a stitch and then purling the next stitch to give unbroken vertical lines. This stitch is used mainly for borders like welts, neck bands, cuffs etc. מה זה "RIB"? איך יצרו את הדוג' הזו? עין ימין, עין שמאל ו..? המלצה לאתר סריגה מוצלח, שיש בו הסברים ותמונות ברורות

קולית1

New member
הכונה לעין ימין ועין שמאל

ואילו בצד שני הפוך עין ימין ועין שמאל קולית

למעלה