שאלה על סרוו.....

שאלה על סרוו.....

יש לי בטיסן 3 סרוואים פוטאבה 3001 חדשים !!! הסרוו שעל המאזנת הימינית עושה בעיה....הוא כימעט תמיד עושה רעידות כאלה...שאני מזיז את הסטיק ואז מחזיר אותו לנקודה 0 אז הוא רוטט כזה ומרעיד את כל המאזנת . הסרוו עובד עם סוללה 6 וולט 2700 מילי ורק סרוו אחד עושה את זה . בדקתי אם התהליך הזה חוזר על עצמו עם סוללה 4.8 וולט 700 מילי והוא לא עושה את זה... איך אני מסדר את הבעיה ? תודה לעונים

Flat spin

New member
קיימות שתי אפשרויות למצב שאתה מתאר ../images/Emo22.gif

אחת, היותר גרועה היא שהסרוו אינו תקין. האחרת היא שיש מגע רופף בקונקטור שבין הסרוו והמקלט/מפצל Y, או אפילו במפצל עצמו. נסה להחליף את חיבור הסרוואים במפצל וראה אם עדיין הסרוו המסויים רועד. התקן מפצל אחר וראה אם התופעה חולפת או עדיין מתקיימת. אם בשני המקרים הסרוו ממשיך לרטט, כנראה שמשהו בו לא תקין. שים אחר במקומו ובדוק שהכל תקין.

הפוטניומטר קצת ישן או עבר ריסוק או לא מדויק

הבעיה שלך הי הפוטניומטר של הסרוו ב 6 וולט הוא עובד יותר קשה, הסרוו יותר חזק ומהיר והוא ניכנס לרטט לא ניפסק אתה יכול לעזור לו על הקרקע ולהפסיק את הרעידה עם היד אבל באויר זה יהיה יותר קשה אם יש לך סרוו ישן לא תקין אתה יכול להחליף את הפוטניומתר שלו לסרוו הנ"ל או פשוט לעבוד עם 4.8 שם הוא זז יותר לאט וחלש וכניראה שם הוא מספק משוב שהמנוע יכול לטפל בו בלי רעידות . בכל אופן אל תטוס עם רעידות זה לא מסוכן מידי אבל גומר את הסוללה מהר וזה כבר מסוכן.

Flat spin

New member
אני חושב שיש בזה משום הגזמה מסוימת ../images/Emo22.gif

לשלוח נער כמו שלומי, אותו אני מכיר היטב, לפרק סרוו פגום, להחליף פוטנציומטר ולהתקין אותו חזרה בטיסנו. לדעתי, בלשון המעטה, סרוו פגום יש להחליף באחר, תקין. תיקונים מסוג זה יבצע אלקטרונאי מנוסה בלבד.

YHS

New member
ורעיון לגבי סרוואים לא תקינים

שמורים אצלי מספר סרבואים לא תקינים (ומסומנים, כמובן). כאשר אני בונה, אני משתמש בסרוואים לא תקינים לצורך התקנות, התאמות ועבודה על הטיסן. רק בסוף אני מרכיב את הסרוו התקין במקום. כך אני שומר סרוו תקין מפני פגיעות במהלך העבודה.

למעלה