שאלה על סקביאס

lirlurim

New member
שאלה על סקביאס

לפני ארבעה ימים טיפלתי בסקביאס, למרות שזה היה רק חשד שלי (שהרופאים לא האמינו בו). עשיתי יותר מטיפול אחד בגלל ההיסטריה: מייטקס וסקביצין. סה"כ 3 מריחות (למרות שהבנתי שטיפול אחד מספיק, והוא אמור להעלים את התופעה). היום עשיתי בדיקת מעבדה שאיששה את העניין - אכן מדובר בסקביאס. רציתי לשאול - האם העובדה שהמעבדה גילתה שמדובר בסקביאס אומרת שהטפיל עדיין קיים בגופי? עליי לעשות עוד טיפול? הבנתי שהגירוד אמור להימשך גם אם הטיפול הצליח ולכן המשך הגירוד אינו מדד, אבל מאז הטיפול הופיעו לי על הידיים 2-3 בליטות חדשות... אשמח לעצה.

גָרֶדֶת - scabies.

שלום רב, משטח לגרדת יכול להיות חיובי גם לאחר טיפול מוצלח , (זאת בתנאי שהמשטח נלקח בסמיכות לטיפול ) הנוכחות של גרד לאחר הטיפול יכולה להימשך לפעמים עד 6-8 שבועות לאחר טיפול מוצלח. לגבי הנגעים החדשים - עליהם דיברת - יתכן כי התגובה האלרגית שממשיכה גם כנגד הקרציון המת היא האחראית לכך - במקרים יוצאי דופן של תגובה אלרגית דלקתית מוגזמת יש ערך לטיפול בטיפול מקומי אנטידלקתי על בסיס סטרואידים. יתכן כי לא טיפלת כיאות - ראה בהמשך. אז יש ערך לטיפול נוסף נוגד-גרדת. יתכן גם כי אין לזה קשר לגרדת. ממליץ גי תחזור לרופא המטפל על מנת לברר יותר מהותם של נגעים אלו. עקרונות טיפול מוצלח בגרדת - 1. טיפול הולם (#) למי שהתגלה אצלו סקאביאס.- ע"פ ההמלצות שהתקבלו מהרופא. 2. טיפול הולם מונע גם לשאר בני הבית = לשאר בני הבית שאינם סימפטומטים - אין להם פריחה. אם יש להם אז כמו סעיף 1. 3 כביסה במים חמים (מעל 70 מעלות) לכל הבגדים, מצעים , סדינים מגבות ושאר הדברים שיכולים להכנס למכונת הכביסה לאחר שבאו עם מי שיש לו גרדת . 4. היות שלעיתים קרובות נדבקים בגרדת במהלך קיום יחסי מין - מומלץ לערוך בירור למחלות מין נוספות אצל הרופא משפחה או אפשר גם באופן אנונימי דרך מרפאת לוינסקי הממוקמת בתחנה המרכזית ת"א הפתוחה לציבור הרחב בחינם - טל 03-5373738. (#) מהו טיפול הולם לגרדת ? -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=- יש למרוח את כל הגוף תוך שימת דגש על מריחת אזורי קיפולים כגון מרפקים, בתי השחי, מפשעה , בין העכוזים, מתחת לציפורני הידיים והרגליים בין אצבעות הידיים והרגליים, מאחורי הברכיים , מסביב לפי הטבעת בטבור ובעצם לא לשכוח שום אזור אשר נמצא מהצואר ומטה. (את הפנים לא מורחים באופן רוטיני בטיפול לגרדת שגרתית אלא אם רופא ינחה אחרת) לאחר המריחה יש לשהות עם החומר על הגוף כ - 8 שעות (למשל למרוח בערב לפני השינה) להתקלח בבוקר למחרת ... ההמלצות של מספר הטיפולים - עשוי להשתנות. במידה והטיפול הוא במייטקס / לייקליר - אני אישית בד"כ ממליץ על 2-3 טיפולים בימים הראשון השלישי והשביעי בתכשירים אחרים הטיפול הוא שונה בהתאם לתכשיר. בברכה, דר' קובי פסח.

למעלה