שאלה על סילאן

שאלה על סילאן

אני רואה פה בפורום המון מתכונים שבהם משתמשים בסילאן. על איזה סילאן מדובר, מתמרים? או מחרובים? והאם זה בריא/ מזין במיוחד לילדים? דבש מפרחי אבוקדו דומה מאוד במרקמו אפשר להחליף בזה?

pirge

New member
אני משתמשת המונים בסילאן-כמובן

הטבעי-ללא תוספת סוכרים. הוא בריא יותר מסוכר. אני לא ממתיקה כמעט כלום בסוכר. ההמתקה בסילאן,מעולה . בריאה? לא יודעת מה יותר בריא- סילאן או סוכר? נראה לי שסילאן. מחליף את כל סוגי הדבש בגדול.כמובן, לטעמי האישית בלבלד. באפיה, בישול,המתקה. תנסי להכין בלינצ'ס לילדודס מגבינה בסילאן. גם בעלים -אם יש נטיה להמתיק אותם--- וגם בגבינה. יאמי. סתם, דוגמית ותמונה.....

פירגה נפלאה, רציתי לומר לך תודה על

מתכון מצויין לעוף עם גזר בסילאן (שמתי דבש). יצא משהו משהו!!! וכמובן שהמטרה הושגה והילדים אכלו בכיף... תודה

pirge

New member
תודה רבה אמא של. אני מאד

שמחה שהילדודס אוכלים ועוד בכיף. לא צריך יותר כלום.
גם מתכון הקציצות של בסילאן יאמי לילדודס. בבקשה.

pirge

New member
למשל ראי מתכון קציצות חדש שלי

קציצות טחון ברוטב חומוסים ואפונים מתכון שנולד תוך כדי הכנה. מחומרים זמינים שהיו בבית. מתכון טעים ומיוחד-מחוות דעתם של בני ביתי. הסילאן-משולב בתוך כל התבלינים "הפיקנטיים" והוא רק מוסיף. מקור:פירגה. לקציצות: 2\1 קילו בשר טחון 1 ביצה גדולה בצל קטן מגורר על מגררת גסה שן שום גדולה מגוררת כמון כורכום פלפל שחור פפריקה מתוקה כף קטשופ כוס פטרוזיליה טריה גזר קטן מגורר גס 3-4 כפות פירורי לחם לערבב. להכין קציצות ולהניח על מגש במקרר. הכנת הרוטב: סיר גדול ושטוח לשים 4 כפות שמן זית בצל גדול חצוי ופרוס מזהיבים קלות. מוסיפים: 2 שיני שום כתושים 2 כפות סילאן 2 כפות פפריקה כף כורכום 4\1 כפית כמון קורט קינמון כף אבקת מרק פטריות -ללא מונוסודיום כף אבקת מרק בצל – כנ"ל. 2 כפות קטשופ כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה פלפל שחור מלח להוסיף בסוף – אחרי טעימת הרוטב,לפני הכנסת הקציצות. מוסיפים: 3 כוסות חומוסים גרגרים – מבושלים מראש 3 כוסות אפונים (אפשר סנפרוסט) כדאי לקנות את הגדולים. מוסיפים מים שיכסו את הירקות. מביאים לרתיחה. שוב טועמים ומוסיפים את המלח ואם רוצים שיפור תיבלון,זה הזמן. מכניסים את הקציצות בזהירות לרוטב ה ר ו ת ח. 2\1 שעה על להבה קטנה. ברתיחה. אפשר יותר זמן. הסיר מכוסה. מגישים על קוסקוס מתובל בכורכום, כמון,מלח,פלפל. הכורכום יצבע את הקוסקוס צהוב. אפשר להעביר את התבשיל כולו ל"פיניש" לשיזוף בתנור.10 דקות על חום 180 מעלות בתנור שחומם מראש. תהנו.

pirge

New member
ה"רוטב" מתאים לרוטב צמחוני לכל

דבר. אין צורך לשנות דבר. לא חובה להוסיף את הקציצות. להכין לפי ההוראות, ולצמצם את הנוזלים על להבה בינונית לחצי. או לשים מלכתחילה פחות נוזלים ולבשל כ-20 דקות. לבחירתכם. ובבקשה

למעלה