שאלה על סיינס

Prodigal

New member
שאלה על סיינס

הרבה אנשים מאמינים בסיינס וטוענים שהם עשו וזה באמת עובד ונשאלת השאלה:איך העניין הזה עדיין לא הוכח? אני קראתי פעם על איש אחד שקרא לכל מי שיכול להראות לו דבר עלטבעי לבוא להוכיח את זה ולקבל פרס של מליון דולר ואף אחד לא הצליח חוץ מזה איך המדענים מסבירים את התופעה הזאת (בהנחה שהיא קימת) תודה.

lilit jam

New member
../images/Emo4.gif

כפי שעוד לא הוכח ממש שיש בכלל רוחות, או... חוצנים... או כל דבר אחר כזה... יכול להיות שהביאו הוכחות, אבל בכל זאת יותר מדי אנשים לא מאמינים בזה...

את מדברת על ג'יימס רנדי הגדול

הפרס על-סך מיליון דולר עדיין ממתין לאדם שיבוא וייקח אותו. ג'יימס רנדי הוא קוסם, כלומר עושה-להטוטים, מומחה וממולח. הוא הולך בעקבותיו של הארי הודיני: הודיני רצה בכל מאודו להאמין ברוחות ובחיים לאחר המוות, אבל פעם אחר פעם הלך לסיאנסים ונוכח לדעת שה"מדיומים" משתמשים בטריקים פשוטים וזולים כדי לעבוד על הקהל שלהם. הוא חשף מדיום אחר מדיום כרמאי, וכמעט אמר נואש - אך לא לגמרי. הוא קבע עם אשתו שאם מישהו ימות ראשון, הוא ינסה להעביר מסר לאחר, מסר אותו ישמרו בסוד משאר העולם. המסר היה משהו כמו "סוזי, האמיני" (או מה שלא היה שמה של אישתו). הודיני אכן מת ראשון, למרבה הצער. אשתו לא היתה זהירה ועירנית כמוהו, לאורך זמן: לאחר כמה שנים אמנם נמצא המדיום שהעביר לה את המסר הזה, אך יש ראיות לכך שקודם לכן השקה אותה ידיד של אותו מדיום במשקאות משכרים וגרם לה לפלוט את הסוד במסיבה שקדמה לאותו סיאנס. רנדי הולך בעקבות הודיני וחושף נוכל אחר נוכל העוסקים לכאורה ב"על-טבעי". קרן ג'יימס רנדי מציעה פרס על-סך מיליון דולר לכל מי שיוכיח יכולת על-טבעית כלשהי תחת תנאים מבוקרים. רק לפני כחודש נכשלה בכך ילדת-פלא רוסית אשר יכלה "לקלוט" צבעים דרך ידיה, כשעיניה מכוסות. רנדי דאג לכסות את עיניה כך שבאמת ובתמים לא תוכל להציץ דרך הכיסוי, וראה זה פלא - כוחותיה המסתוריים היו כלא היו. (גם בכיסוי-העיניים ההדוק ביותר יש בדרך-כלל חריץ חשוף דק ליד האף, דרכו אפשר להציץ.) כך שלא, אין אף הוכחה לסיאנס אמיתי. שימי לב, אגב, שלא מדענים הם המוסמכים לבדוק את אמיתותו של סיאנס: נדרש גם מישהו עם ידע בטריקים של קוסמים. הלא ככלות הכל, מדענים אינם יכולים גם להסביר כיצד כופף אורי גלר כפיות בלי לגעת בהן - ואילו קוסמים כמו רנדי יכולים לחזור על מעשיו של גלר בלי הנד עפעף, משום שמדובר בהולכת-שולל מקצועית.

משום שאין בזה כלום

בכל פעם שנערך סיאנס תחת ביקורת של מישהו שמכיר את כל הטריקים - נחשפו הטריקים והעסק "לא עבד". כמובן שאחת הטענות החביבות על עורכי-הסיאנסים ועושי-הלהטים למיניהם היא שעצם הנוכחות של מישהו ספקן בקהל מספיקה כדי "לנטרל" את העל-טבעי. אם הטיעון הזה מחזיק מים או לא, אני סומך עליך שתשפוט לבד.

I am a freak

New member
היגיון בוגדני

יש לי רק דבר אחד להגיד לך- יום אחד אתה תראה מישהו עף באויר. אתה תלך אליו ותשאל אותו- "סליחה, אתה באמת עף באויר?" והוא יגיד לך- "כן, אני עף באויר". אתה כמובן, כבחור הגיוני בעל אינטלקט, תתקרב יותר, תבדוק אם אין חוטים, אם אין עזרים וכשתגלה, בעזרת המדע, ההיגיון והשכל הישר, שאין שום סיכוי שהבחור הזה עף באויר- אתה לא תבוא ותגיד: היי
יש כאן תופעה על טבעית
אתה תגיד במקום- הבחור הזה שרלטן, הוא בטח עושה משהו שאנחנו לא ידעים שהוא עושה... בטח בעוד כמה שנים, המדע יתפתח ואז נוכל להוכיח זאת. הפריק.

Prodigal

New member
רגע

אז מה שאתה אומר שזה מה שקרה בעניין של הסיאנס?

I am a freak

New member
כנראה בגלל ששום דבר לא יספק אותך

כשתקבע לעצמך מה אתה רוצה לשמוע כדי להסתפק- רק אז תוכל לבאמת להרגיש מסופק
הפריק.

White Magic

New member
מ..................

דווקא יש לי חברה אחת שאמרה שזה כן הצליח לה..........והיא לא אחת שתשקר..........אני בטוחה שאי אפשר לעשות את כל הדברים העל טבעיים במכוון צריך ללמוד לשלוט בכוח............בהתחלה הכל יוצא בפוקסים...........

למעלה