שאלה על סולמות

DANEAR

New member
שאלה על סולמות

אהלן. רציתי לדעת אם ניתן לשלב את הסולם המינורי או המיזורי בכל שיר שהוא (כמו הפנטטוני) או שרק לחלק מהשירים ניתן להכניס אותם? כמו כן איך אני מזהה (ע"פ האקורדים) אם השיר הוא מזורי או מינורי? תודה

davidstern

New member
קשה להבין את השאלה שלך

יש שירים בהם הסולם מתחלף בין מז'ורי למינורי, כמו שיש שירים שמשלבים סולמות פנטטוניים, מודוסים ומקאמים ערביים... אם לזה אתה מתכוון... אם אתה מתכוון לקחת שיר שכתוב בסולם מינורי ולנגן אותו בסולם מז'ורי או להיפך.... אתה משנה את אופי השיר... איך מזהים את סולם השיר לפי האקורדים? בדוק איזה סוג אקורד יש לך כדרגה ראשונה. אם היא מז'ורית - הסולם הוא מז'ורי. אם היא מינורית - הסולם מינורי. לדוגמא, רצף האקורדים הבא אופייני לשיר בסולם מז'ורי: C - F - G7 - C (סולם דו מז'ור) ורצף אקורדים בסולם מינורי: Cm - Fm - G7 - Cm (סולם דו מינור).

DANEAR

New member
וואלה קודם כל תודה על התשובה

שנית, אז איך אני יודע עם השיר הוא מזורי או מינורי באופן כללי (מעין כלל אצבע עם יש)? השאלה שלי היא כך - עם הפנטטוני (המזורי) אני יכול לשלב בכל שיר. השאלה היא אם גם את הסולומות המיזורי והמינורי (אחד משניהם כמובן) ניתן לשלב גם בכל שיר. שכן בהם יש צלילים שאינם קיימים בפנטטוני. מקווה שעכשיו ברור יותר. תודה.

davidstern

New member
אוקיי...

אתה יודע באיזה סולם אתה לפי הצלילים שמופיעים בשיר, או לפחות העיקריים שבהם, ולפי המשיכה הכללית שבו (לאיזה צליל השיר "נמשך"). אחת הדרכים המקובלות היא לפי האקורדים, כמו שתארתי קודם. אם, למשל, אתה רואה שבשיר אין דיאזים ובמולים, ושהשיר מושך לצליל דו, אז אתה בדו מז'ור. עם אותם צלילים, אם השיר מושך ללה - אתה בלה מינור. לגבי "שילוב" סולמות, אני לא יודע בדיוק מה לענות לך. אם השיר הוא מז'ורי, אז הוא מז'ורי. אם מינורי אז מינורי....

Shards

New member
זה קצת נוקשה, אה?

אם השיר מינורי אז מינורי ואם מזז'ורי אז מז'ורי. הרי גם אם שיר מסוים כתוב בדו מז'ור, תוכל להשתמש בסולם לה מינור, רה מינור לידי, או מי מינור פריגי. עומרי.

davidstern

New member
חחח

תכלס אתה צודק. אי אפשר להסביר את זה על רגל אחת בתגובה בפורום. בכל שיר יש את הסולם של הרגע. התכוונתי שדו מז'ור זה לא דו מינור. המעבר בין דו מז'ור למי פריגי או לה מיבור תלוי בעיקר באקורד.

lolAlo1

New member
צא מנקודת הנחה ש..

צא מנקודת הנחה שלכל סולם מינורי יש גם מז'ורי שמתאים לו [לה מינור זה כמו דו מז'ור] תמיד אפשר לשלב ביניהם אתה תשמע את זה הכי טוב אם לא תחשוב על פוזיציות בגיטרה אלא ישר תחשוב על התווים אז בכלל לא ישנה לך אם אתה מנגן בדיוק על המינורי או מזורי

יחי ההבדל הקטן...

שימו לב לשם הסולם - שם טמון המפתח. חוץ מהדברים הנכונים שנאמרו למעלה על אופי, פוזיציות וכו - מג'ור פירושו "גדול" מינור פירושו "קטן" הכוונה היא פשוט לטרצה הראשונה של הסולם. אם היא גדולה - הסולם מג'ורי. אם היא קטנה - הסולם מינורי. וקדימה לשילובים...

למעלה