שאלה על סוללה

פוופה

New member
שאלה על סוללה

קראתי מה כתבתם על הסוללה ועל הדרך לשמר אותה אבל לא הבנתי משהו... יש לי SONY VAIO ואני משתמש בוא בעיקר בבית . זאת אומרת שהוא מחובר תמיד לחשמל... מדי פעם אני מוציא אותו ורואה איזה סרט ואז הסוללה מתרוקנת ואני מטעין מחדש.. השאלה שלי היא כזאת : האם יש מצב מיוחד שבוא המחשב טוען את הסוללה , מגיע ל 100% ומפסיק להטעין ועובד על חשמל נטו.. או שאני צריך להגדיר אותו שיעבוד על חשמל נטו? או שאני צריך לנתק את הסוללה מהמחשב ולתת למחשב לעבוד רק על חשמל?? בקיצור השאלה היא כזאת: אם משאירים את הלפטופ טעון תמידית זה טוב או לא טוב והאם יש דרך להגדיר אחרת או שצריך לנתק לגמרי את הבטריה? או שיש דרך אחרת?? להזכירכם אני משתמש בוא כמו מחשב ביתי

bar666xp

New member
במשפט אחד...

לסוללה לא בריא להיות טעונה על 100% לאורך זמן... בעוד משפט... בעבר חידוש סוללה היה מעוד יקר כיום כבר לא... בקיצור אם קראת את מה שמופיע בקישורי הפורום שאני כתבתי... בסוף גם כתוב... "אם המחשב משמש כשולחני בפועל... תשאירי את הסוללה היא תמות... אחרי שנה וחצי במקום שנתיים תחדשי אותה". כיום כבר עדיף לחדש סוללה מאשר הסיכון שיש לפגיעה בדיסק הקשיח במקרה של עובדן מתח פיתאומי... בעבר העלויות היו באיזור ה1.5Kש"ח לחידוש סוללה {בערך פי 4 מעלות של הדיסק} כיום העלות היא +- כמו עלותו של הדיסק הקשיח ולכן לדעתי לא ממש משתלם לקחת את הסיכון הזה.

למעלה