שאלה על סויה

yyy123

New member
שאלה על סויה

האם בסויה יש מרכיבים העשויים להגביר את רמות האסטרוגן ובכך להשפיע על עובי רירית הרחם ? אם כן, באילו מוצרי סויה (חטיפים מוצקים ? מעדנים ? טופו ) ? חן חן

מצטרפת לשאלה

כמי שסובלת מאדנומיוזיס (לא אנדומטריוזיס) חשוב לי לקבל תשובה לשאלה זו על הסויה שנשאלה ע"י yyy123 תודה

מאיר72

New member
בסויה שי פיטואסטרוגן שזה

הדבר הקרוב ביותר לאסטרוגן טבעי, את הכמויות המדויקות אני לא יודע, תעשי חיפוש על סויה ותוכלי לברר ולספר לנו אח"כ. בהצלחה.

bestofhealth

New member
פיטואסטרוגנים

הי סויה ומוצרי סויה מכילים פיטואסטרוגנים מסוג איסופלאבון(לעומת פיטואסטרוגנים מסוג ליגנן שמכילים זרעוני ושמן פשתן). למרות שפיטואסטרוגנים אלה מכילים אסטרוגנן בגופנו הם מתנהגים כאנטי אסטרוגנים. מה שלמעשה הם עושים זה מתחרים באסטרוגן בגופנו על התחברות לחיישני האסטרוגן (ESTROGEN RECEPTORS), ומעשית מהווים חוסמי אסטרוגן או בלע"ז ESTROGEN BLOCKERS. זו למעשה הסיבה שמטפלים הוליסטים רבים רואים בסויה ומוצריה אלטרנטיבה טבעית (ובטוחה יותר) לטמוכסיפן ומשתמשים בהם למניעה ולרפוי של סרטנים עם סביבה הורמונלית גבוהה כמו שד, ערמוני וצוואר הרחם. מצד שני הם לא גורמים לכל תופעות הלוואי הקשות המשויכות לטמוכסיפן. אישית אני חושב שלכל אחד ובמיוחד לחולי סרטן מומלץ מאד להתרחק ממוצרי סויה שלא עברו התססה בתהליך היצור. הם מכילים רעלן שנקרא חומצה פיטית. ולצרוך רק מוצרי סויה כמו נאטו, טמפה ומיסו שעברו התססה. במקביל רצוי להתרחק ממוצרי סויה שאינם אורגנים, משום שכל הסכויים שפולי הסויה מהם הם עשויים עברו הנדסה גנטית. אגב, גם פיטואסטרוגנים מסוג ליגנן הקיימים בזרעוני פשתן ושמן פשתן עושים עבודה אנטי-אסטרוגנית דומה. אסטרוגן טבעי נוסף שנמצא כיעיל ובטוח יותר בסרטן השד כתחליף לטמוכסיפן הוא אסטריול- ESTRIOL המיוצר באופן טבעי בשחלות. מקוה שעניתי על שאלתך. חשוב!!! אזהרה וכתב ויתור אני איני רופא או מטפל, והמידע הנ"ל לא בא להחליף התייעצות עם רופא או נטורופט.

למעלה