שאלה על נישואים

שאלה על נישואים

כשאחד הצדדים (החתן או הכלה) לא יהודי לפי ההלכה, האם יש אפשרות לחתונה יהודית? ואם אין אפשרות כזאת, הילדים יחשבו לממזרים?

masorti

New member
תשובה..

כשצד אחד לא יהודי, אין אפשרות לחתונה יהודית לפי ההלכה. (מי שרוצה, שימצא לו רב רפורמי שיחתן אותו. אני לא מגדיר טקס כזה כ"חתונה יהודית".) בכל מקרה, ילדים של זיווג כזה לא יהיו ממזרים. אם האמא גויה, הילדים יהיו גויים גמורים. בדיוק כמו ילדים של זוג גויים. אם האבא גוי, הילדים יהיו יהודים כשרים כמו ילדים של זוג יהודי רגיל. לא ממזרים ולא בטיח. (צריך רק לבדוק האם יוכלו להתחתן עם כהן.)

lady h

New member
ילדים לאם יהודיה

ולאב גוי, לא יוכלו להנשא לכוהנים?

masorti

New member
לדעתי האישית כן יוכלו...

אבל בשירשורים בפורום דתיים נתקלתי בכל מיני "פגמים" שפוסלים אדם להתחתן עם כהן. (הידעת שאשה ששכבה בעבר עם גוי פסולה להתחתן עם כהן?) אז מכיון שאיני פוסק הלכות ולא מתמצא בנבכי התחום, הכנסתי הערת אזהרה על כל מקרה.

lady h

New member
שבוע טוב

אבל איך אפשר לדעת עם מי האשה שכבה או לא? אגב, בחו"ל הרבה כוהנים "הולכים לאיבוד" עקב התבולללות. שמעתי פעם שסופר המתח הרלן קובן הוא יהודי כהן ששנה את שמו.

masorti

New member
שבוע טוב...

יודעים על פי הודאתה. הרי היום הבחורות לא רק שלא מסתירות קשרים רומנטיים קודמים אלא אף מנפנפות בהם כהוכחה לאיכותן.

lady h

New member
../images/Emo6.gif

לא נראה לי שאישה, כל אישה שהיא, תנפנף בפנקס השחור שלה מול נציג מהרבנות.

masorti

New member
מי דיבר על נציג מהרבנות?

אני מדבר על כך שהיא מספרת לחבר הנוכחי שלה (שהוא לצורך הענין כהן) על חבריה הקודמים כולל הלא-יהודים. אח"כ כשהם חושבים על חתונה החבר הנוכחי יודע את האמת, ובמידה והדת חשובה לו הוא נמצא במבוי סתום.

lady h

New member
אאל"ט

לקיום יחסי מין עם לא יהודי/ה יש דין מיתה, נכון?

cibamagli

New member
לא בדיוק

אבל כתוב ש"הנבעלת לערל-קשה לה לפרוש ממנו" ואדם הבא על גויה "נקשר אחריה ככלב". אני מכיר בחור צעיר שהכיר גויה והתחתן איתה והי הצהירה בפניו שתתד=גייר למענו.זה לא קרה כמובן והם חיים כבר 20 שנים ולאחרונה הם רק נפרדו... במרקה שלו הילדים כמובן גויים גמורים גם אם הוא מל אותם.רק אם האמא יהודיה הם נחשבים יהודים,רק שלדעתי היום זה יותר בעייתי כי אשה שמתחתנת עם גוי ביודעין,איזה ערכי יהדות יש לה להנחיל לילדים?

masorti

New member
מה פתאום?

חכמי ישראל היו אולי קשוחים, אבל לא טיפשים. הם ידעו מצוין מהי גזרה שהציבור אינו יכול לעמוד בה.

למעלה